Haberler

Sdü Senato Toplantısı Antik Kentte Yapıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Senatosu Yalvaç Pisidia Antik Kenti'nde toplandı.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Senatosu Yalvaç Pisidia Antik Kenti'nde toplandı.

SDÜ Senatosu Yalvaç'ta yürütülen kazıların 5'inci yıldönümü nedeniyle senato toplantısını antik kentteki kazı alanında gerçekleştirdi.

Isparta Valisi Memduh Oğuz, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Prof. Dr. Numan Tamer ve SDÜ Senato üyeleri Kazı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Özhanlı'dan kette yürütülen kazı çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ve senato üyeleri, antik kent içerisinde yer alan Augustus Tapınağı'nda Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş ve Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram ile buluştu. Burada konuşma yapan Rektör İbicioğlu, her alanda akademik liderlik yapmayı amaçlayan SDÜ'nün senato toplantısının bu kez kazı çalışmalarına psikolojik, sosyal ve yönetsel anlamda destek vermek amacıyla Pisidia Antiokheia'da yapıldığını belirterek, Isparta'nın marka değerinin ortaya konulmasında Yalvaç'ın önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

Kazı çalışmalarında üniversiteden desteğini esirgemeyen ilçe yerel idaresi, sivil toplum örgütleri ve Yalvaçlı iş adamı Mustafa Büyükkutlu'ya da teşekkür eden İbicioğlu, "Bu ülke için taş üzerine taş koyan herkesin başımızın üzerinde yeri var. Anadolu yardımlaşmayı seven insanlarla dolu" dedi.

Senato toplantılarının ilçelerde toplanmasının amacının üniversiteyi halkla buluşturmak, yerel ve toplumsal sorunlara çözüm bulabilmek olduğunu kaydeden İbicioğlu, "Yükseköğrenimin rekabete açılmasından dolayı artık meslek yüksekokulları bazında belki ilçelerde çok öğrenci bulabiliriz. Fakat insanlar çocuklarını mümkün olduğunca merkezi yerlere göndermek isterler. İlçelerimizdeki fakülte ve yüksekokulların kalitelerini artırarak buraların cazibe merkezi olmasını devam ettirmeliyiz" diye konuştu.

Kazı çalışmalarının yaklaşık 4 yıldır Bakanlar Kurulu kararıyla SDÜ tarafından yürütüldüğünü dile getiren kazı başkanı Doç. Dr. Mehmet Özhanlı ise çalışmalarda gerekli alt yapıyı sağladıklarını vurgulayarak, antik dönemin en büyük merkezi olan Pisidia Antiokheia'nın Isparta ilinin geleceğinde önemli yer teşkil etiğini belirtti.

SDÜ Senato toplantısının ardından, kazı alanı gezildi.

Muhabir: Durmuş Genç

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ISPARTA

Kaynak: AA / Yerel

Hasan İbicioğlu Isparta Yalvaç Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title