Haberler

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu:

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 16 Yeni Otobüs Daha Alacaklarını Belirterek, Ulaşım Filosunun Daha Güçlü Hale Geleceğini Söyledi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 16 yeni otobüs daha alacaklarını belirterek, ulaşım filosunun daha güçlü hale geleceğini söyledi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasının (SATSO) meclis toplantısında konuşan Toçoğlu, göreve geldikleri andan itibaren birçok çalışmaya imza attıklarını kaydetti.

En önemli projelerden birinin enerji santralleri olduğunu ifade eden Toçoğlu, 'Bildiğiniz gibi Sakarya Nehri üzerinde santraller kuruyoruz. İlkinin temelini attık ve çalışmalar hızla devam ediyor. Enerji santralleri şehrimize büyük değer katacak. Zira enerjiye harcadığımız parayı bundan sonra hizmetler için harcayacağız. Yeni yeni projeleri hayata geçireceğiz' dedi.

Toçoğlu, tarihi çarkı, Süpürgeciler Sitesi'ni, Yenikent Parkı'nı, Tıbbi Atık Sterilize Tesisi'ni, Geçici Hayvan Bakımevi'ni ve Erenler Sentetik Sahası'nı hizmete açtıklarını kaydederek, alt ve üst yapı hizmetlerine büyük önem verdiklerini söyledi. Geçen yıl 230 bin ton asfalt döktüklerini belirten Toçoğlu, 'Bu, büyük bir çalışmanın sonucu oldu. Bunun yanında 142 kilometre içme suyu hattı, 48 kilometre kanalizasyon hattı ve 31 kilometre de yağmur suyu hattı döşedik. 5 tane artıma tesisi yapılması için ihaleye çıktık. Birçok kavşağımızda düzenleme çalışması gerçekleştirdik, 72 çocuk parkı inşa ettik. Adnan Menderes Caddesi'ni baştan başa ışıklandırdık. Yazlık'ta büyük bir çalışma yapıyoruz. Çark Deresi Rekreasyon Projesi ile Yazlık çok daha güzel olacak. İlçelerimizde de birçok çalışma gerçekleştirdik' diye konuştu.

Toçoğlu, oto galericilerini ve inşaat malzemesi satan iş yerlerini de belirli bir bölgeye taşımak için çalışma yürüttüklerini belirterek, çalışmalar da SATSO'nun da desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Ulaşım filosunu güçlendirmek amacıyla daha önce 20 yeni toplu taşıma aracını hizmete soktuklarını hatırlatan Toçoğlu, '16 yeni otobüs daha alıyoruz. Ulaşım filomuz çok daha güçlü olacak' dedi. (KMK-NC-KÖS) - SAKARYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title