Haberler

Şahin: "Güvenlik Güçlerimizin Arkasındayız"

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve Emniyet Teşkilatımızın sonuna kadar arkasındayız, gerektiğinde yanlarında omuz omuzayız” dedi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin, "Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve Emniyet Teşkilatımızın sonuna kadar arkasındayız, gerektiğinde yanlarında omuz omuzayız" dedi.

Samsun TSO Ağustos ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Davut Altan Meclis Salonu'nda yapılan toplantı, son dönemlerde artan terör olaylarında hayatlarını kaybeden şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunmasıyla başladı.

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nun şehir dışında olmasından dolayı Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin, yürüttükleri çalışmalar hakkında meclisi bilgilendirdi. Terör konusuna değinen Şahin, "Geçtiğimiz ay meclis toplantımızda bu salondan ve bu kürsüden uzun bir aradan sonra artan terör olaylarına karşı tepkimizi ortaya koymuştuk. Ama maalesef sizin de bildiğiniz gibi ülkemizin birliğini, dirliğini ve düzenini bozmaya yönelik terör olayları artarak devam etmektedir. Terör olaylarında hayatlarını kaybeden şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Bugün ayrıca, Mardin'de şehit düşen Samsunlu polis memurumuza Allah'tan rahmet, ailesine de başsağlığı diliyorum. Bilinmesini isterim ki; Samsun iş dünyası olarak bizler; milletin huzurunu, memleketin birliğini canları pahasına savunan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve Emniyet Teşkilatımızın sonuna kadar arkasındayız, gerektiğinde yanlarında omuz omuzayız. Yıllarca Türkiye üzerinde oynanan çeşitli senaryolar yeniden ortaya çıkartılmak istense de bir gerçek var ki; ülkeyi karıştırmak isteyenler emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklardır. Millet olarak sağduyuyu elden bırakmadan, yapılan hain saldırılara karşı kardeşlik ve dayanışma duygularımızdan taviz vermeden tek vücut olmalıyız. Merak edilmesin ki; biz geçmişte olduğu gibi bugün de hep birlikte teröre karşı tek vücut ve tek ses olarak dimdik duracağız" ifadelerini kullandı.

"2 GİRİŞİMCİ YER TAHSİSİ İÇİN BEKLEMEKTEDİR"

Samsun Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TEKNOPARK) hakkında açıklamalarda bulunan Mustafa Kemal Şahin, "Samsun TEKNOPARK, Teknoloji Geliştirme Bölgesi ilan edilen Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Atakum Yerleşkesi'ndeki 80 dönüm arazi üzerine kurulmuştur. Samsun TEKNOPARK İdare ve Kuluçka Binası, yaklaşık 5 bin 500 metrekare kapalı alana sahiptir. Kiralanabilir alanı ise bin 500 metrekaredir. Sosyal etkinlik alanları, konferans salonu, seminer ve toplantı salonları bölge kiracılarına hizmet vermektedir. Samsun TEKNOPARK, 1 Temmuz 2014 tarihinde resmi olarak faaliyete başladı. Bugüne kadar 36 adet Ar-Ge Yazılım Geliştirme proje başvurusu kabul edilmiştir. Bölgede 36 işletme, Ar-Ge yazılım geliştirme konusunda faaliyet göstermektedir. Bölgede faaliyet gösteren 36 işletmede, Ar-Ge yazılım geliştirme uzmanı 93 kişi istihdam edilmektedir. Kuluçka firmaları için ayrılan 116,5 metrekare alanın 83 metrekaresi kiralanmıştır. Kuluçka doluluk oranı ise yüzde 70'tir. Girişimci firmalar için ayrılan bin 381,8 metrekare alanın bin 243,8 metrekaresi kiralanmıştır. Ar-Ge alanı doluluk oranı ise, 90'dır. Kiralanmamış 23 metrekarelik 6 adet ofis bulunmaktadır. Başvurusu değerlendirme aşamasında olan 2 girişimci yer tahsisi için beklemektedir" diye konuştu.

"SAMSUN TSO 848 HABERLE DÖRDÜNCÜ SIRADA YER ALDI"

'En çok konuşulan ticaret ve sanayi odaları' sıralaması raporunu değerlendiren Şahin, "Samsun Ticaret ve Sanayi Odamız, medya takip ajanslarının ocak ayından bu yana ulusal, bölgesel ve yerel 2 bini aşkın gazete ve dergide yayınlanan haberleri tek tek incelemesinin ardından yayınladığı, 'en çok konuşulan ticaret ve sanayi odaları' sıralaması raporunda, 848 haberle dördüncü sırada yer aldı. Odamızın yürüttüğü çalışmaları halkımıza ulaştırılmasında katkı sağlayan basın kuruluşlarına, yöneticilerine ve çalışanlarına bir kez daha teşekkürü borç biliyorum" şeklinde konuştu.

"'İŞ GEZİSİ' DÜZENLEYECEĞİZ"

Zaman zaman yurt dışına iş gezileri düzenlediklerini ifade eden Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: "Yine 15-18 Ekim tarihleri arasında Romanya'nın Bükreş kentine geniş katılımlı bir 'iş gezisi' düzenleyeceğiz. Gezi kapsamında çeşitli incelemelerde ve ziyaretlerde bulunacağız. Ayrıca, 'Trasnlogistica 2015-Bükreş Uluslararası Taşıma ve Lojistik Fuarı'nı ziyaret edeceğiz. Oldukça faydalı olacağına inandığımız iş gezisine sizlerin de katılımını bekliyoruz. İş gezisine katılmak isteyen siz değerli meclis üyesi arkadaşlarımız oda sekreteryamıza ya da Dış İlişkiler Müdürlüğü'müze başvurarak, gerekli bilgiyi alabilir." - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salih Zeki Murzioğlu Samsun Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Onaylı randevu nasıl iptal edilir? (Telefonla ve E-Nabız'dan)? Onaylı randevu nasıl onaylanır (Telefonla ve E-Nabız'dan)?
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

title