Haberler

Sahibinden sudan ucuz araba maliyeti

Güncelleme:

Sahibinden sudan ucuz araba maliyeti. Bursa'nın İnegöl ilçesinde kaynakçılık yaparak geçimini sağlayan Sahabattin Arslan, hurdaya ayrılan araç parçalarından yaptığı araca 'Takkesizler' ismini verdi. Yine araç sahibinden alınan bilgilere göre aracın maliyeti sadece 600 TL.

Sahibinden sudan ucuz araba maliyeti. Bursa'nın İnegöl ilçesinde kaynakçılık yaparak geçimini sağlayan Sahabattin Arslan, hurdaya ayrılan araç parçalarından yaptığı araca 'Takkesizler' ismini verdi. Yine araç sahibinden alınan bilgilere göre aracın maliyeti sadece 600 TL.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde kaynakçılık yaparak geçimini sağlayan Sahabattin Arslan, hurdaya ayrılan araç parçalarından 'Takkesizler' ismini verdiği yerli otomobil üretti. 600 liraya mal olan yerli otomobil büyük ilgi görürken, İnegöllü mucidin yeni hedefi rüzgar gülüyle elektrik üretmek.

İnegöl'e bağlı Konurlar Mahallesi'nde yaşayan Sahabattin Arslan, hurda araç parçalarını birleştirerek yerli otomobil imal etti. İnegöllü mucit, 'Takkesizler' adını verdiği kırmızı renkli otomobilinin tamamını hurdadan temin ederek oluşturdu. Mucidin, çocukları ve yeğenleriyle birlikte yaptığı otomobili piyasaya çıkarken, görenler tur atabilmek için birbirleri ile yarışıyor.


600 LİRAYA MAL OLDU

İlkokul mezunu kaynakçı Sabahattin Arslan, çocukları ve yeğenlerinin desteği ile yaptığı aracı 600 liraya mal ettiğini bildirerek, "Gençlerle birlikte yaptığım bir araç. Fikir babası benim. Üç ay kadar bir düşünme sürecimiz oldu. Daha sonra yeğenlerimle istişare ettik ve başladık. Hala daha eksiklerimiz var. Arabayı yaptıktan sonra güzel tepkiler aldık. Bir yerden geçerken, vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor, kahvehaneler boşalıyor. Yerli otomobil konusunda gençler kendi aralarında toplanarak bir şeyler yapabilirler.

Kendi bisikletlerini dahi yapabilirler, motorlarını kendileri yapabilirler. Yeter ki, imkan verilsin. Ben bu arabayı çok gülünç bir rakama yaptım. Bu aracı hurdadan yaptım ve 600 liraya mal oldu. Arabadan önce bir su tankeri yaptım. Şimdi bu arabayı yaptım. Bundan sonra da farklı projelerim var. En azından verici istasyonlarının direkleri kadar olmasa da bir direk yapıp, rüzgar gülüyle enerji üretmek istiyorum. Bundan sonraki hedefim bu. İnşallah onu yaptıktan sonra tekrar görüşürüz" dedi.


TAKKESİZLER YOLLARDA

Araca 'Takkesizler' ismini verdiklerini belirten Arslan, "Araca kendi lakabımız olan Takkesizler ismini verdik. Araç saatte 180 kilometre hıza kadar çıkabiliyor. 5 ileri ve 1 geri vitesi var. Aracı hafta sonları 3-4 saatlik bir çalışmayla 1-1,5 ayda tamamladık" diye konuştu.

"TASARIMI 3 AY, YAPIMI 1,5 AY SÜRDÜ"

Aracın yapımında çalışan Sebahattin Arslan'ın oğlu Samet Arslan ise "Babam boş zamanlarını değerlendirmek için bir uğraş arıyordu. İnternette gezerken bir araba gördü. Bir süre nasıl yaparız, acaba olur mu diye, becerebilir miyiz, sistemini oturtabilir miyiz diye düşündük. Sonra yaparız, başlayalım dedik. İnternette resimlere, videolara baktık. Nasıl yapıldığını öğrendik. Arabanın ilk önce önünden başladık. Şaselerini oluşturduk. Elektrik aksamına sıra gelince yeğenim Atakan Arslan devreye girdi.

Ondan sonra mekanik kısmında yeğenin Mustafa Arslan devreye girdi. O kaynak işiyle uğraştı. Boyasız haliyle ilk önce internete koyduk. Renk olarak hangisi olabilir diye fikir istedik. Allah razı olsun çoğu kişide yardımcı oldu. Kırmızı renkte karar kıldık. Sonrasında hiç çalıştırmadan komple söktük. Fırın boyasını attık. Elektrik aksamını tekrar gözden geçirdik. Boyadan çıkarıp, tekrar topladık. Bu sefer test sürüşüne çıkalım dedik. Hiçbir sıkıntı yaşamadan çalıştı. Sonrasında eksiklerini tespit ettik. Bir daha gözden geçirdik ve şuanda yollardayız. Hurdaya ayrılan bir otomobilden bunu yaptık. Bu aracı yapmak için 3 ay tasarımı sürdü. Yapımı ise 1-1,5 ay sürdü" dedi.

"İMKAN VERİLSE UÇAK DAHİ YAPAR"

Babasına imkan verilirse uçak dahi yapabileceğini ifade eden Arslan, "O konuda hiçbir şüphem yok. Yeter ki imkan versinler. Bu araçla şuan şehir trafiğine çıkmıyoruz. Köyde turluyoruz. Gören vatandaşlar ise tebrik ediyorlar ve ilgi gösteriyorlar" şeklinde konuştu.

HEDEF RÜZGAR GÜLÜYLE ELEKTRİK ÜRETMEK

Hurda bir özel otomobil parçalarını kullanarak yaklaşık 1,5 ayda yaptığı otomobille hafta sonları huzur turuna çıkan Sabahattin Arslan, bir sonraki hedefinin rüzgar gülüyle enerji üretmek olduğunu belirtti.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Samet Arslan İnegöl Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title