Haberler

Sağlık Çalışanları Ölüm Yıldönümünde Doktor Ersin Arslan'ı Andı

Sağlık çalışanları, iki sene önce Gaziantep'te bir hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın ölüm yıl dönümü nedeniyle eylemler yaptı.

Sağlık çalışanları, iki sene önce Gaziantep'te bir hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın ölüm yıl dönümü nedeniyle eylemler yaptı.

Eylemlerden biri Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapıldı. Hastane önünde toplanan kalabalık 'Susma haykır, sağlık haktır' şeklinde sloganlar attı. Daha sonra toplanan sağlık çalışanları ve hastane bahçesindeki hasta yakınları Dr. Arslan için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından sağlık çalışanları adına basın açıklaması yapan Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Bakırköy Şube Başkanı Hıdır Doğan 'Arkadaşımızı yitireli iki gün oldu. Doktor Ersin Arslan Gaziantep'te bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak katledildi. Aradan iki yıl geçti ancak, sağlık çalışanları her gün şiddet görmeye devam ediyor. Arkadaşımızın ölümünden sonra TBMM'de komisyon kuruldu. Ancak bu şiddeti azaltacak yasal bir düzenleme yapılmalıdır. 17 Nisan dünyada, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önleme günü ilan edilmelidir" dedi.

Basın açıklamasının ardından sağlık çalışanları görev yerlerine döndü.

İKİNCİ EYLEM

İkinci eylem ise Maltepe'deki Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi önündeydi. Arslan'ın hayatını kaybettiği saat, yani 12.45'te bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Çeşitli sağlık örgütleri tarafından düzenlenen anma programında saygı duruşu yapıldığı sırada, banklarda oturan hasta ve hasta yakınları da ayağa kalkarak saygı duruşuna eşlik etti. Anma programında konuşan İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören, "Dün gibi hatırlıyorum ve acısı o gün hissettiğim düzeyde içimde duruyor. Bu ölümün nedenlerini çok çeşitli boyutlarıyla araştırdık. Ne yazık ki neden olarak, sağlıkta dönüşüm programı dediğimiz sürecin sonunda geldiğimiz noktada, bu tür olayların olmasının çok kolaylaştığı bir zeminin, çok önemli bir rol oynadığını söylemek zorundayız" diye konuştu.

Süreyyapaşa Hastanesinde görevli Dr. Gül Dabak da, "Doktor Ersin Arslan'ın öldürülmesinden sonra çok çeşitli eylem ve etkinlik yapıldı. Hatırda tutulması gereken bir olaydır ve 17 Nisan "Dünya'da sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önleme günü ilan edilmelidir" şeklinde konuştu.

BM-RA (MK) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ersin Arslan Sadi Konuk Gaziantep Bakırköy Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title