Haberler

Saç Check-Up'ıyla Saçlarınızı Garantiye Alın

Güncelleme:

'Liva'da Kişiye özel hazırlanan saç diyetiyle başlayan saçta koruyucu hekimlik süreci, kel kalma riski taşıyanlar için erken koruma sağlıyor'

Saç dökülmesine karşı genetik bir yatkınlığınız mı var? Aynaya baktığınızda gür saçlarınıza bakıp yine de gelecekte kel kalma korkusu mu taşıyorsunuz? Liva Estetik Merkezi saçta check-up'ı başlatıyor. Saçlarınızın geleceği 10 dakikalık işlemden sonra size raporlanıyor, üstelik ücretsiz! Sonrasında diyetisyenler tarafından hazırlanan saçların kuvvetlendirilmesine yönelik diyet listesi Liva tarafından saç check- up'ı yaptıranlara öneriliyor.

ERKEN ÖNLEM ALIN KELLİK SORUNU YAŞAMAYIN

Saç seyrelmesi ya da kellik her insanın en korkulu görsel deformasyonu arasında yer alıyor. Kişinin kalıtımsal yatkınlığından dolayı ilerde bu bölgede seyrelme riski varsa bunu önceden görüp önlem alması artık mümkün.

Son teknolojiyle saçın yapısını gösteren saç analiz cihazlarıyla seyrelme riskini yıllar önce tespit eden Liva'daki uzmanlar, koruyucu önlemleri de kişiye sunuyor. Kadın erkek demeden herkesin bu analizi yaptırması gerektiğini söyleyen Liva Ceo'su Özgür Demir 'Saçlardaki azalma artık erkekler kadar kadınlar için de büyük bir risk' diyor.

SAÇ DİYETİ…

Beslenmemizdeki hormonlu gıdaların, genetiğiyle oynanmış sebze ve meyvelerin saçtaki azalmada önemli bir neden olduğunu belirten Demir, bu konuda takviye vitaminlerle koruyucu hekimlik sürecine başladıklarını belirtiyor.

SAÇ DİYETİ NASıL YAPıLıYOR?

Kalıtsal nedenlerin, ailenin saç genetik tarihinin önemini vurgulayan Özgür Demir, yetersiz beslenmeyle oluşan vitamin ve mineral eksikliklerinin de saç dökülmesine yol açtığını vurguluyor. Liva'daki diyetisyenlerin kişilere alternatif saçlarını kuvvetlendirecek beslenme programı da hazırladıklarını söylerken, kişilerin en az 6 ay bu programa uymalarını şart koştuklarını söylüyor.

Saç dökülmesinin durdurulabileceğini, bunu da doğru bir beslenme programıyla sağlayabileceğimizi söyleyen Demir, aşağıdaki beslenme reçetesini Liva'ya check-up'a gelen her kişiye ücretsiz olarak verdiklerinivurguluyor.

YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER VE ÇİNKO SAÇLARI KORUYOR

Yeşil yapraklı sebzelerin demir eksikliğine bağlı saç dökülmesini durdurabileceğini söyleyen Liva Ceo'su Özgür Demir, 'Kişide demir eksikliği varsa saçların incelmesi ve dökülmesi çok olağandır. Bu nedenle merkezimizdeki diyetisyen arkaşlarımız yeşil yapraklı sebzelerin ağırlıklı olduğu bir saç diyeti hazırlıyor' diye konuşuyor.

Saç diyeti listesinde bol miktarda vitamin ve minarel içeren sebzeler yer alıyor. C vitamini ısı, güneşin zararlı ışınları ve hava kirliliği nedeniyle yıpranan saçların sağlığını da korur. Portakal, greyfurt, karpuz, çilek başta olmak üzere C vitamini içeren meyvelerle oluşturulan saç diyeti, kişilere uzun vadede daha sağlıklı saçlar vadediyor.

Yeşil yapraklı sebzelerin yanı sıra çinkonun da saçları kuvvetlendirdiğini söyleyen Demir, 'Çinko, özelikle, badem gibi kuruyemişlerde çok fazla bulunur. Kişi bunları gün içinde kolaylıkla tüketebilir. Bunların yanı sıra kırmızı et de çinko yönünden zengindir' diye konuşuyor.

PRP, MEZOTERAPİ VE YA KÜÇÜK BİR EKİM ÇÖZÜM OLABİLİR

Analiz sonrası olası bir seyrelme yaşamanız olağan görülüyor. Bu durumda Liva, size adım adım uygulayacağız yöntemleri sıralıyor. Vitamin alımı ve uygun saç şampuanlarıyla başlayan tedavi sürecinde en etkili iki yöntem PRP ve mezoterapi yöntemi. Bunların etkili olmayacağı düşünülüyorsa, kişide açıklık yavaş yavaş belirmeye başlamışsa küçük bir ekim seansı yapılarak gelecekte oluşabilecek büyük alandaki kellik riski önleniyor.

PRP

Liva'da uygulanan alternatif koruyucu yöntemler arasında alan PRP, 6 ay gibi kısa bir sürede kişinin yeni saçlarının çıkmasına, var olan saçlarının güçlenmesine neden oluyor.

'Bu uygulamada kişinin kendi kanı kullanılmaktadır. Dolayısıyla bu yöntemde kişide herhangibir sağlık sorunu yaşanmaz' diyen Liva Ceo'su Özgür Demir, PRP'nin oldukça sorunsuz bir yöntem olduğunun da altını çiziyor.

PRP saç tedavisi, doku yenilenmesi temeline dayanıyor. PRP ile saç kaybı durdurulmaya ve zayıflamış saç köklerinin güçlendirilmesine çalışılırken, ileride büyük bir saç ekimi yaptırmaya karşıda kişiyi bir anlamda koruyor. Alınan kan, özel cihazlarla ayrıştırılırken ve zengin kan elde ediliyor. Ortaya çıkan plazma saç dökülmesinin başladığı ya da saç köklerinin gücünü kaybettiği kısma enjekte ediliyor ve bu yöntemle saç dökülmesi kontrol altına alınıyor.

MEZOTERAPİ

'Saç Mezoterapisi, saçın ihtiyacı olan vitaminlerin, minarellerin, proteinlerin, saçlı deri içine çok ince iğnelerle enjekte edilmesidir' diyen Liva Ceo'su Özgür Demir, merkezlerinde uygulanan bu yöntemde, saçta seyrelme riski taşıyan kişilerin acısız bir yöntemle kelliği durdurma şansı yakaladıklarını belirtiyor. Kökleri besleyen vitaminlerin, kan dolaşımını arttırıcı ilaçların özel iğnelerle kıl köklerine verilmesiyle yapılan bu işlem, kellik riskine karşı Liva'da uygulanan alternatif yöntemler arasında yer alıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Up Sağlık Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title