Haberler

Saadet Partisi Temsilciliği: Türkiye Borç Yükü Altında Eziliyor

Saadet Partisi Belçika Temsilciliği, Brüksel'deki basın toplantısında Türkiye'nin 2017 bütçesini tartışarak, ülkenin borç yükü ve faiz tehdidi altında olduğunu ifade etti.

Saadet Partisi Belçika Temsilciliği, Brüksel'deki basın toplantısında Türkiye'nin 2017 bütçesini tartışarak, ülkenin borç yükü ve faiz tehdidi altında olduğunu ifade etti.

Türkiye'de 2017 yılının bütçesinin açıklandığını fakat kimsenin umursamadığını savunan Saadet Partisi Belçika Temsilciliği Başkanı Besim Özışık, " Türkiye'de yapılan bütçe, faiz ve borç ödeme bütçesidir" diyerek, Türkiye ekonomisinin en önemli sorunlarının başında işsizlik ve enflasyonun geldiğini belirtti.

Devletimiz ve vatandaşlarımız borç yükü ile ezilmektedir

Brüksel'de Saadet Partisi Belçika Temsilciliği binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Besim Özışık "2017 bütçe görüşmeleri tamamlandı ancak başta terör olmak üzere Türkiye'de gündemin yoğun olması sebebi ile bütçe gündeme çok gelmedi. 2016 yılı bütçesi ise beklenen hedefler doğrultusunda başarılı geçmemiştir, 2017 yılına dair beklentimiz sorulursa, ona da deriz ki, '2016'da olduğu gibi hükümetin uyguladığı ekonomi yönetimi açısından umutlu değiliz.'  2017 yılı bütçesini incelediğimizde şunu söyleyebiliriz. Bu bütçe borç ve faiz ödeme bütçesidir. Özetlersek, Türkiye ekonomisinin en önemli sorunlarının başında işsizlik ve enflasyon geliyor. Bir ülkede uygulanan ekonomik politikalar eğer iş gücüne iş sağlayabiliyorsa başarılıdır. Eğer iş imkanı sağlayamıyorsa başarısızdır. Bu bakımdan işsizlik oranı ekonomideki başarının en önemli göstergesidir. Diğer bir taraftan, devletimiz ve vatandaşlarımız her yıl artan bir borç yükü ile ezilmektedir, Türkiye bu borçları yine borçlanarak ödüyor. Ülkeleri çökertmenin en etkili yollarından biri borçlandırmaktır. Üzülerek ifade ediyoruz, Türkiye bugün böyle bir durum ile karşı karşıyadır. Faizin ise ülke ekonomilerini perişan ettiğini biliyoruz ve maalesef Türkiye her yıl ortalama 50 milyar TL faiz ödüyor . Türkiye'nin her yıl ödediği bu faizler ile iki yüz bin insanımıza iş sağlanır. Faiz ülke ekonomimizi perişan etti. Bu beladan kurtulmaktan başka çare yok. Üretim ekonomisine geçilmeli, denk bütçe yapılmalı, bütçeye ek kaynak bulunmalıdır. Bunlar yapılarak ekonomimizi faiz belasından kurtarabiliriz. Dövizde yaşanan yükselmeyi değerlendirecek olursak, bir ülkenin parasının değeri o ülkenin ekonomisi ile doğrudan ilgilidir. Ülkenin ekonomisi güçlü olursa parası değerli olur. Ülkenin ekonomisi bozulursa parasının değeri de düşer. Dolardaki 1 kuruşluk bir yükseliş ekonomimiz 4.2 milyar TL yük getiriyor. Netice olarak 2017 yılının bütçesinin vatandaşın derdine derman olmayacağını, bütçenin borç ve faiz ödeme bütçesinden ibaret olduğunu vatandaşlarımızın takdirine sunmak isteriz" dedi.

Brüksel'de düzenlenen basın toplantısında Saadet Partisi Belçika Temsilciliği Başkan Yardımcısı Hasan Aslan, Gençlik Kolları Başkanı Adem Çalışkan, Dış ilişkiler sorumlusu Apdulbaki Koç da Türkiye'nin 2017 yılı bütçesinin incelenmesi gerektiğine dikkat çektiler. - Ksel

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Brüksel Belçika Türkiye Ekonomi Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title