Haberler

Son dakika haber! Tokayev: "Hükümet iki, iki buçuk ay içerisinde sizlere eskisinden daha iyi yeni evler yapacak"Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, yangın bölgesinde

Güncelleme:

Edinilen son dakika gelişmesine göre - Tokayev: "Hükümet iki, iki buçuk ay içerisinde sizlere eskisinden daha iyi yeni evler yapacak" Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, yangın bölgesinde Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kostanay'daki orman yangınlarının yaşandığı bölgeyi helikopterle ziyaret ederek yetkililerden...

- Tokayev: "Hükümet iki, iki buçuk ay içerisinde sizlere eskisinden daha iyi yeni evler yapacak"

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, yangın bölgesinde

NURSULTAN - Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kostanay'daki orman yangınlarının yaşandığı bölgeyi helikopterle ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra alevlerden zarar gören vatandaşlarla bir araya gelen Tokayev, "Hükümet iki, iki buçuk ay içerisinde sizlere eskisinden daha iyi yeni evler yapacak" dedi.

Kazakistan'ın kuzeyindeki Kostanay bölgesinde 4 gündür devam eden orman yangınlarını söndürme çalışmaları sürüyor. Kazakistan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Tokayev'in Kostanay'a düzenlediği çalışma ziyareti çerçevesinde yangınların yaşandığı alanı helikopterle gezdiği belirtildi. Daha sonra yangınla mücadele karargahının toplantısına katılan Tokayev, Acil Durumlar Bakanı İlyan İlyin ve Kostanay Valisi Arhimed Muhambetov'dan yangına müdahale ve zarar görenlere verilecek destekler hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Tokayev, burada yaptığı konuşmada bölgede durumun kontrol altında olduğunun altını çizerek, "Doğal felaketin ortadan kaldırılması için gerekli tüm önlemler alındı" dedi. Herkesi yangından ders çıkarmaya çağıran Tokayev, alevlerin en kısa sürede söndürülmesi için tüm kurumların kesintisiz çalışmasının sağlanmasına yönelik somut talimatlar verdi.

Tahliye merkezini ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Tokayev, ayrıca yangın nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlara hızlı bir şekilde tazminatlarının ödenmesini istedi. Orman yangınının nedenine ilişkin araştırmaların önemini vurgulayan Tokayev, "Gelecekte benzer kriz durumlarının yaşanmaması ve bunlara karşı önleyici çalışmaların sağlanması için bir dizi önlemler geliştirilmeli" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Tokayev, yangınla mücadele eden Acil Durumlar ve Savunma Bakanlıklarının personelleriyle de bir araya gelerek, onlara teşekkür etti. Tokayev, ayrıca yangın nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşların bulunduğu tahliye merkezini de ziyaret ederek yardım dağıtımı çalışmaları hakkında bilgi aldı ve tahliye edilen vatandaşlarla sohbet etti. Cumhurbaşkanı Tokayev, zarar görenlere ilgili yardımların verileceğini söyleyerek, "Sizlerin evsiz kaldığınızı biliyorum. Hükümet iki, iki buçuk ay içerisinde sizlere eskisinden daha iyi yeni evler yapacak" dedi.

Acil durum ilan edilmişti

Kazakistan'ın Kostanay bölgesindeki Auliyeköl ilçesinde Perşembe günü başlayan orman yangınları 43 bin hektara yayılmış, alevler ormanlara yakın köylere sıçramıştı. Köylerdeki bin 800'den fazla kişi güvenli bölgelere tahliye edilmiş, yangında 10 kişi hafif ve orta şekilde yaralanmıştı. Orman yangınları nedeniyle Kostanay bölgesinde acil durum ilan edilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kazakistan Hükümet Haberler Son Dakika

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete zam yapılacak mı, yüzde kaç zam yapılacak? Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024?
Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title