Haberler

Hamas'ın kırmızı çizgisi: Düşman Refah operasyonunu gerçekleştirirse müzakereler durur

Güncelleme:

Hamas Siyasi Büro üyesi Usame Hamdan, son ateşkes teklifine ilişkin tutumlarının olumsuz olduğunu belirterek, "Düşman Refah operasyonunu gerçekleştirirse müzakereler durdurulur ve Hamas ateş altında müzakere yapmaz" dedi.

Gazze'de kalıcı ateşkes için arabulucular tarafından yürütülen görüşmeler sürüyor. Son ateşkes teklifini kabul etmeyen Hamas, kırmızı çizgisi olarak "Refah operasyonunu" işaret etti.

Hamas Siyasi Büro üyesi Usame Hamdan, arabulucular tarafından sunulan ve İsrail'in de yeşil ışık yaktığı son ateşkes teklifine ilişkin Lübnan medyasına açıklamalarda bulundu. Hamdan, "Son ateşkes teklifine ilişkin tutumumuz olumsuz. Ancak görüşmeler hala devam ediyor" dedi.

"HAMAS ATEŞ ALTINDA MÜZAKERE YAPMAZ"

Hamdan ayrıca İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine uzun süredir gerçekleştirmesi beklenen kara saldırısını başlatması halinde müzakerelerin durdurulacağını vurgulayarak, "Düşman Refah operasyonunu gerçekleştirirse müzakereler durdurulur ve direniş (Hamas), ateş altında müzakere yapmaz" diye konuştu.

Daha sonra Hamas'tan yapılan açıklamada, olumsuz tutumun müzakerelerin durduğu anlamına gelmediği ifade edildi. İsrail medyası, Hamas'ın kendi teklifini sunması planlandığını öne sürdü.

NETANYAHU "KALICI ATEŞKESE" KARŞI

Öte yandan, Hamas saldırıların kalıcı olarak sona ermesini isterken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise söz konusu talebe karşı çıkıyor. İsrail medyası dün ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşen Netanyahu'nun, Hamas'ın 'saldırıların tamamen durdurulması' talebinde ısrarcı olması halinde İsrail'in Refah'a kara saldırısı başlatacağını ve ateşkes anlaşması yapılmayacağını söylediğini aktarmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Güvenlik Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500

Yorumlar (18)

Mehmet Taşgın:

Elindeki kısıtlı imkanlarla harikalar yaratıyorlar. Hamas hem siyasi hem askeri bir deha

301
183
yanıtYanıtla
Serkan GÜNGÖREN:

40 bin insan neden öldü o zaman

yanıt152
yanıt122
Mehmet Taşgın:

40.000 şehit vermeyelim diye savaşmamak mı doğru olan

yanıt102
yanıt111
Serkan GÜNGÖREN:

Mehmet Taşgın:MEMO SEN OLAYI YANLIŞ ANLAMIŞSIN ONUN İÇİN BOŞVER GİTSİN

yanıt77
yanıt42
Mehmet Taşgın:

Sekocum sen hiç anlamamışsın olayı o yüzden boşvermek en mantıklısı

yanıt40
yanıt65
Serkan GÜNGÖREN:

Mehmet Taşgın:MEMOŞ BAŞKASI OLMA KENDİN OL

yanıt60
yanıt26
Marko Apostolidis:

Kolumbiya diplomatik bağlantıyı kopardı ve dediki gaze giderse insanlık gitmiş olur

121
10
yanıtYanıtla
Marko Apostolidis:

Ve Nikaragua almanyayı israile silah verdiği için mahkemeye verdi ama mahkeme dilekçeyi kabul etmedi ama en azından orda dram olduğunu itiraf etti... tr neden hareketsiz?

yanıt79
yanıt6
Mehmet :

Müzakere filan İsrail'in pek de umrunda değil gibi. Ama siz bilirsiniz yine de

15
45
yanıtYanıtla
Mehmet Taşgın:

Ben osmanlı torunuyum öyle düşünüyorum sen kimin torunusun pes etmeyi düşünüyorsun ?

33
18
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title