Haberler

Polis Arkadaşlarını Kurtarmak İsterken Yaralandı - Kocaeli

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Yaralanan polisin Gölcük'teki evinden görünüm Komiser Murat Ellibeş'in konuşması - İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli komiser Murat Ellibeş, FETÖ'nün darbe girişiminde rehin alınan polis arkadaşlarını kurtarmak isterken askerler tarafından piyade tüfeğiyle vurularak yaralandı Polis memuru Ellibeş: "Allah en kısa zamanda bu musibetin en kısa sürede kökünden temizlenerek kalkmasını nasip etsin.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Yaralanan polisin Gölcük'teki evinden görünüm

Komiser Murat Ellibeş'in konuşması

- İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli komiser Murat Ellibeş, FETÖ'nün darbe girişiminde rehin alınan polis arkadaşlarını kurtarmak isterken askerler tarafından piyade tüfeğiyle vurularak yaralandı

Polis memuru Ellibeş:

"Allah en kısa zamanda bu musibetin en kısa sürede kökünden temizlenerek kalkmasını nasip etsin. Heryerden temizlenmeliler."

"Cumhurbaşkanımızın halka yaptığı "sokağa çıkın" çağrısı, benim hayatımı kurtardı."

KADİR YILDIZ - ŞAHİN OKTAY - İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli komiser Murat Ellibeş, FETÖ'nün darbe girişiminde rehin alınan polis arkadaşlarını kurtarmak isterken askerler tarafından piyade tüfeğiyle vurularak yaralandı.

Darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz akşamında Tuzla'da uygulama görevi yapan 5 polis arkadaşının 180 kişilik asker tarafından önce abluka daha sonra rehin alınmasının ardından Ellibeş, harekete geçti.

Yanındaki 5 polis memuruyla bölgeye intikal eden Ellibeş, askerlerle konuşmak istediği sırada asker tarafından piyade tüfeğiyle vurularak yaralandı.

Yüzbaşı tarafından başına silah dayanan Ellibeş, vatandaşların da duruma tepki göstermesi üzerine Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Burada ameliyata alınan Ellibeş, taburcu edilmesinin ardından Kocaeli'nin Gölcük ilçesindeki babaevinde tedavisi sürüyor.

Ellibeş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1996'da emniyette göreve başladığını belirterek, İstanbul'da komiser olarak görevine devam ettiğini söyledi.

Tuzla'daki Mehmetçik Vakfı Tesisleri bölgesinde sabit uygulama noktasında gönüllü olarak görevine devam ettiğini ifade eden Ellibeş, 15 Temmuz'da uygulamaya devam ettiklerini kaydetti.

Ellibeş, boğazın kapatılması ve çeşitli noktalardaki hareketliliği öğrenmesi üzerine üstüne nasıl hareket etmeleri gerektiğini sorduğunu dile getirerek, "Sorumlu müdür beni arayarak 5 personelin uygulama noktasında kalmasını, zırhlı araçla Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gitmemi emretti. Yol yoğun olmasından dolayı kapalıydı. Orhanlı gişelerinden inerken 6 tankın hareketliliğini gördüm. Telsizle bilgi veremedim ama 155'e durumu bildirdim. Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne kontrollü şekilde girdik." şeklinde konuştu.

Televizyondan yaşanan durumu anlamaya çalıştıklarını anlatan Ellibeş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını izledikten sonra durumun vahametini anladığını bildirdi.

Ellibeş, daha sonra İstanbul'a geçecek 2 birliğin engellemesi talimatı verildiğini belirterek, şöyle konuştu.

"Oradaki arkadaşlarımız 5 kişiydi, takviye olmak için ilgili kişilere durumu bildirdim, insiyatif alarak 5 kişi olarak yola çıktık. O sırada polis arkadaşım telefon açtı, 'yolu kapattıklarını, trafiği durduklarını' iletti. Birlikteki askerlerin araçlarından inerek yaya olarak geldiğini, bir arkadaşımızın vurulduğunu ve rehin alındıklarını söyledi. Uygulama noktasına geldiğimde silahımı kurdum, çelik yeleğimi girdim. 5 arkadaşım, canlarını hiçe sayarak geldi. Müzakere eğitimim olduğu için onlarla görüşeceğimi, onların bir kaç adım geride kalmasını söyledim. Yaklaştığımızda elimde silah olmadığını gösterdim, diyalog yapmak istediğimi ve rehin olan arkadaşımız varsa bize göndermelerini istedim. Türkiye'de silah bırakmaların başladığını ilettim. O sırada silah sesi duydum, ekip arabasının lastiği patladı. Sana mı soracağız? Cümlesini duyduktan sonra arkadaşlarım ateş açmasın diye arkama döndüm, baktım ki abluka altına alınmışız. O anda silah sıkıldı ve kurşun sağımdan girdi, solumdan çıktı."

"Yüzbaşı başıma silah dayadı"

Yere düşmesinin ardından bir yüzbaşının başına silah dayadığını dile getiren Ellibeş, subayın daha sonra kendisinin silahını aldığını söyledi.

Ellibeş, diğer arkadaşlarının da yere yatırıldığını kaydederek, "Arkadaşım, benim çok kan kaybettiğimi söyledi. Vatandaşlardan veya arkadaşlarımdan da gelmiş olabilir, 'hastaneye götürün, ölüyor' diye söylendi. Sonra kendimi kaybetmişim, gözümü açtığında hastanedeydim. Doktorum geldi, sürekli arkadaşlarımı sorduğumu söyledi. Bu çocuklar önce Allah'a sonra bize emanet onların ailesine ne hesap veririz diye düşündüm." diye konuştu.

"180 askerin yanında 2 otobüs dolusu mühimmat vardı"

Sonrada ablukada 180 asker, 2 otobüs dolusu mühimmat olduğunu öğrendiğini anlatan Ellibeş, askerlerin daha sonraki aşamada bölgedeki önemli mevkilere sızacağını bildirdi.

Ellibeş, 180 askeri bir süre oyaladıklarını dile getirerek, daha sonra Sultanbeyli vatandaşların askerleri derdest ettiğini kaydetti.

Daha sonra gözaltına alınan askerler arasından kendisini vuran asker ve subayı teşhis ettiğini ifade eden Ellibeş, "Arkadaşlarımı kurtarmak için olay yerine gittim. O arkadaşlarım da bizim için yapardı. Biz 180 askeri orada 8 kişi en azından oyaladık. Zamanında geçmesini engelledik, o arada vatandaş yola döküldü, askerleri almış oldu. Asker geçseydi, belki kritik noktaları işgal edecekti." diye konuştu.

"Heryerden temizlenmeliler"

Ellibeş, darbe girişiminin bir tiyatro oyunu olmadığını anlatarak, şunları söyledi:

"Böyle bir şey olamaz. Bildiğim şehit arkadaşlarım var. Ben ve 2 arkadaşım daha orada yaralandık. Bu bir tiyatro olamaz. Allah bu musibetin en kısa sürede kökünden temizlenerek kalkmasını nasip etsin. Bunlar heryerden temizlenmeliler. Devletimizin bekası, milletin huzuru için vatandaşın sokaklara hakim olması, vatandaşın galeyana gelmemesi, akil insanların bunların başında olması, insanların demokratik şekilde hakkına sahip çıkmasını diliyorum. Cumhurbaşkanımızın açıklamaları mükemmeldi. Vatandaşın sokağa çıkma çağrısıyla dışarıya çıkan vatandaşlar, bizi katletmek isteyenleri derdest etti. Birçok insan askere siper oldu. Cumhurbaşkanımızın halka yaptığı "sokağa çıkın" çağrısı, benim hayatımı kurtardı. Cuntacıların hareketini engelleyen Cumhurbaşkanımızın vatandaşın sokağa çıkması çağrısı oldu. Şehitlerimizin hakkı ödenmez, onlar canlarını verdi, biz bir şey veremedik. Benim gibi birçok yaralı arkadaşım, bir an önce iyileşip görev başına geçmeyi bekliyoruz. Herşeye hazırız."

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Gölcük Tuzla Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

title