Haberler

Polat: "Rahat ve Huzurlu Bir Bayram İçin Gerekli Tedbirler Alındı"

Yeşilyurt Belediyesi, ilçe genelinde huzur içinde bir Kurban Bayramı geçirilmesi için gereken tedbirleri aldı.

Yeşilyurt Belediyesi, ilçe genelinde huzur içinde bir Kurban Bayramı geçirilmesi için gereken tedbirleri aldı.

Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, vatandaşların dokuz günlük bayram tatillerini huzurlu ve sağlıklı bir şekilde geçirmeleri için ilgili birimlerle gerekli toplantılar yaptıklarını, birimlerin herhangi bir aksaklık yaşanmaması adına bayram boyunca hizmet vereceğini söyledi. Polat, belediye olarak ilçe genelinde gerekli tüm tedbirleri aldıklarını ifade etti. Kurban Bayramı'nı en güzel şekilde yaşanması konusunda hazırlıkların yapıldığını ifade eden Başkan Polat, "Yeşilyurt Belediyesi olarak görevli tüm birimlerimiz ile bayrama hazırız. Bayram süresince, yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşı Belediyemiz Zabıta, Park ve Bahçeler, Fen İşleri, Veterinerlik, Çevre Koruma ve Kontrol ile Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı tüm ekiplerimiz görevlerini aksatmayacak şekilde çalışmalarını devam ettirecekler. Bayram öncesinde mezarlıklar, caddeler ve kurban kesim yerleri ile mahallelerimizde temizlik çalışmaları yapıldı" diye konuştu.

Bayram süresince özellikle ilçenin temizliğine hassasiyet göstereceklerini dile getiren Polat konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Belediyemizin Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Kurban Bayramı boyunca tam mesai ile çalışacak. Bayram öncesi çalışmalarını cadde ve sokakların temizliğine yoğunlaşan ekiplerimiz, bayram boyunca da hem kurban kesim yerlerinde hem de çöplerin alınmasında aralıksız çalışacak. Görevlendirilen personel, kesim noktalarının temizliği, kurban atıkların kaldırılması ve oluşacak diğer sorunlarla ilgili müdahalelerde bulunacak. Çöp toplama araçları da kurban atıklarını toplamak için aralıksız olarak çalışmalarını sürdürecek. Bayram boyunca gerekli görüldüğü takdirde belediyemizin tüm birimleri hazır bulunacak."

Mezarlıklarda düzenleme ve temizlik çalışmaları yapıldı

Bayram öncesi ve bayramda en çok ziyaret edilen yerler arasında bulunan mezarlıklarda gerekli önlemlerin alındığın kaydeden Polat, "Temizlik ve çevre düzenlemeleri kapsamında mezarlıklarda kuruyan otları, dikenleri, atılan çöp ve katı atıkları temizlenirken, kaldırım ve ağaçların boyama işlemleri yapıldı. Mezarlıkların yol çalışmasından, aydınlatmasına, çevre düzenlemesine, bank, kapı ve şadırvanlarının yapımına kadar eksikler giderildi" dedi.

Zabıta Görev Başında

Bayram süresince Zabıta Müdürlüğü personelinin görev başında olacağını belirten Polat, "Ekipler, bayram öncesi özellikle Arefe günü açık yiyecek ve içecek üretimi ile satışını gerçekleştiren işyerlerinde denetimlerini daha da yoğunlaştıracak. Zabıta ekipleri, Arefe gününden itibaren bayram süresince kurban kesim yerlerinde gereken önlemleri alacak. Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından cadde, sokak, park, meydan ve yol kenarları gibi açık alanlarda yapılacak kurban kesimlerini önlemek için bayram boyunca denetimleri sürdürecek" diye konuştu.

Denetimler yoğunlaştırıldı

Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde pasta, tatlı, baklava ve unlu mamul imalathanelerini denetledi. Bayramda sağlıksız gıdaya geçit vermemek için üretim ve satış yerlerine yönelik gerçekleşen denetimlerde imalathanelerin hijyen sertifikaları, personelin kıyafet temizliği ve imalathanelerde hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı incelendi.

Bayram süresince temizlik ön planda tutulacak

Temizlik İşler Müdürlüğü ile Çevre Koruma ve Kontrol İşler Müdürlüğü personeli, özellikle çevre temizliğinin sağlanması için bayram süresince mesai halinde olacak. Ekipler ilçenin genelindeki mahalle, cadde ve sokakların temizliğine özen gösterecek.

Kurban kesim yerleri belirlendi

İlçe sakinlerinin kurbanlarını hijyenik ve temiz ortamlarda kesmelerine imkan tanımak adına 15 noktaya Kurban Kesim yerleri oluşturuldu.

Kurban kesim yerleri olarak, "T.Temelli Caddesi Zaviye Mahallesi Ekonomik Pazar Yanı. Konak Su Mahallesi Yeşilkonak Caddesi No: 1. Konak Mahallesi Malatya Caddesi No: 44. Salköprü Mahallesi Arkadaş Sokak No: 17. Şeyhbayram Mahallesi Hacı Bektaşı Veli Caddesi No: 2. İlyas Mahallesi 5.Sokak No: 5 ( Çarmuzu Sağlık Ocağından Sanayi Yoluna Dönüşte Solda ). Yakınca Mahallesi Taşköprü Caddesi Eski Yeşilyurt Yolu Yakınca Mahallesi Yavuz Selim Caddesi Kapalı Semt Pazarı. Bentbaşı Mahallesi Meslek Sokak. Gedik Mahallesi Pehlivan Naci Sokak Girişi Aktif Yapı Yanı. Bostanbaşı Mahallesi Sadabat Arkası Besi Damı. Aşağıbağlar Mahallesi Merkez Sokak No: 52 ( Hasanbey Caddesi ) Gazi Oto Yıkama. Tecde Mahallesi Kara Halil Sokağı ( Su Deposu Yanı ) No: 57. Hocalar Kanalboyu Sokak No: 27. Yeşilyurt Eski Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası Hıroğlu Mahallesi Çırmıktı, (satış ve kesim )" belirlendi. Kurban satış yerlerinde Veteriner Hekim, Belediye Zabıtası ve Din Görevlilerinden oluşan Kurban Denetim Birimi yetkilileri hem denetim işlemlerini yapacak hem de vatandaşlara yardımcı olacak.

"Ücretsiz kurban poşeti dağıtımı yapılacak"

Kurban bayramında kesim ücretlerinin Küçükbaş hayvanlar için 50 TL, büyükbaş hayvanlar için ise 250 TL olarak belirlendi. Kesim yerlerinde ayrıca Belediye personelleri tarafından ücretsiz kurban poşeti dağıtılacak. Kurban bayramı öncesi ve sonrasında hayvan atıklarından kaynaklı sıkıntılar yaşanmaması için titiz bir çalışma yürütülecek. Kurban satış noktasında ve diğer noktalarda bulunan çöp konteynerlerini dezenfekte aracıyla parfüm içeren yıkama suyu ile temizlenecek.

Temizlik İşleri Müdürlüğü bayram sonrası kesim alanlarının temizliği ve sonrasında meydana gelebilecek koku ve kirliliğin önüne geçmek adına önleyici tedbirleri titizlikle uygulayacak. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kurban Bayramı Uğur Polat Yeşilyurt Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Suriyeli çoban, emekli zabıta amiri olan patronunu öldürdü

Suriyeli çoban, emekli zabıta amiri olan patronunu öldürdü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title