Haberler

PKK'ya Silah Bırakma Çağrısı

AK Parti Diyarbakır Milletvekili aday adayı ve Diyarbakır Sosyal Kalkınma ve Geliştirme Derneği Başkanı Kadriye Esra Aygün, PKK'ya silah bırakma çağrısına ilişkin, "AK Parti, çözüm süreciyle bölgenin makus talihini değiştiriyor" dedi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili aday adayı ve Diyarbakır Sosyal Kalkınma ve Geliştirme Derneği Başkanı Kadriye Esra Aygün, PKK'ya silah bırakma çağrısına ilişkin, "AK Parti, çözüm süreciyle bölgenin makus talihini değiştiriyor" dedi.

Aygün yaptığı açıklamada, bölgede 30 yıldır devam eden ve 40 bin kişinin ölümüne neden olan şiddet ortamının AK Parti sayesinde uygulamaya geçirilen çözüm süreciyle son bulduğunu söyledi. Geçmiş yıllarda hemen hemen her gün yaşanan çatışmalar nedeniyle can kayıplarının olduğunu anımsatan Aygün, bu huzursuzluk ortamının Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin ekonomik ve sosyal kalkınmasına engel olduğunu anımsattı.

"AK Parti bölgenin makus talihini değiştiriyor"

Bölge insanını huzura kavuşturulması ve refah düzeyinin artırılması amacıyla AK Parti tarafından ortaya koyulan çözüm sürecinin bölgeye ve Türkiye'ye çok büyük katkı sunduğunu belirten Aygün, şöyle dedi:

"Silah bırakma barış, kardeşlik ve kalkınmanın ilk adımıdır. Bunun gerçekleşmesi durumunda olumlu gelişmeler hızla devam edecektir. Artık analar gözyaşı dökmeyecek, acılar son bulacak. Bölge halkı büyük memnuniyet duyduğu çağrının gecikmeden karşılık bulmasını istiyor. İnsanlar barış ve huzur içerisinde yaşamayı arzuluyor. Çözüm sürecinin bölgeye büyük katkısı her alanda hissediliyor. AK Parti, çözüm süreciyle bölgenin makus talihini değiştiriyor."

Aygün, Kürt sorunun çözümünün ardından bölgenin çok kısa sürede ekonomi ve sosyal alanda kalkınacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır Ak Parti Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title