Haberler

Öğretmenler okul müdürünün öldürülmesi sonrası harekete geçti! Yarın ilk derse girmeyecekler

Güncelleme:

İstanbul'da özel bir lisenin okul müdürü İbrahim Oktugan'ın okuldan atılan yabancı uyruklu bir öğrencisi tarafından vurularak katledilmesi Türk Eğitim-Sen üyesi eğitimciler tarafından protesto edilecek. Yaşanan vahşeti protesto etmek amacıyla öğretmenler yarın ilk derse girmeyecek, hafta sonuna kadar ise siyah kokart veya kurdele ile hareket edecekler.

Türk Eğitim-Sen üyesi eğitimciler, İstanbul'da özel bir lisenin okul müdürü İbrahim Oktugan'ın, okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu yabancı uyruklu bir öğrencisinin silahlı saldırısıyla öldürülmesini protesto etmek için yarın ilk derse girmeyecek, hafta sonuna kadar diğer derslere girerken siyah kokart veya kurdele takacak.

VAHŞETİ PROTESTO ETMEK İÇİN HAREKETE GEÇİYORLAR

Sendikadan yapılan açıklamada, İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde özel bir lisede okul müdürü olan İbrahim Oktugan'ın bir öğrencinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybettiği anımsatıldı. Oktugan'a Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm eğitim camiasına başsağlığı mesajına da yer verilen açıklamada, "Yaşanan vahşeti protesto etmek amacıyla Türk Eğitim-Sen olarak, 9 Mayıs Perşembe günü ilk derse girmeme kararı aldık. Ayrıca okullarımızda hafta sonuna kadar siyah kokart veya kurdele ile derslere gireceğiz" ifadelerine yer verildi.

Öğretmenler okul müdürünün öldürülmesi sonrası harekete geçti! Yarın ilk derse girmeyeceklerÖğrencisi tarafından öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan.

"TBMM'YE İLETİLEN DÜZENLEME BİR AN ÖNCE HAYATA GEÇİRİLMELİ"

Açıklamada, sendikanın 2019'da eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önleyici tedbirlerin alınması ve failler hakkında caydırıcı müeyyideler getirilmesi amacıyla hazırladığı ve milletvekilleri aracılığıyla TBMM'ye ilettiği düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirtildi.

"TÜM OKULLARIMIZDA 'YETER ARTIK' DİYORUZ"

Sendika Genel Başkanı Talip Geylan da açıklamada konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı; "Perşembe günü ilk derse girmiyor, tüm okullarımızda basın açıklamalarımızla ses yükseltiyor ve 'Yeter artık.' diyoruz. Meslektaşlarımıza yönelik şiddeti önleyecek etkili tedbirleri getirecek yasal düzenlemelerin yapılması için daha kaç canımızı yitireceğiz? Tüm meslektaşlarımızı sesimize destek olmaya ve hafta sonuna kadar siyah kokart/kurdele ile derslere girmeye davet ediyorum."

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Şiddet Eğitim Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

Bakmadan Geçme

DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500

Yorumlar (16)

Quantum:

Başta bahçeli olmak üzere beka lafını dilinden düşürmeyen cumhur ittifakı mensupları asıl beka sorunu olan göçmenlerin rezillikleri söz konusu olunca derin bi sessizliğe bürünüyo

404
45
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Derse girmemek bir yana , sığınmacılara çare bulunsun diye çabalamalılar...Bir kırk harcadıkla olmuyor...

373
37
yanıtYanıtla
Güven önemlş:

okullar güvenlikli olmalı

yanıt70
yanıt5
Zamla BOĞUŞANTÜRK:

Bu ve benzeri olayların birinci nedeni zorunlu eğitimdir. İkinci nedeni hareketli ve enerjik öğrencileri saatlerce sıralara oturmaya mahkum eden sistemdir. Bütün liseler iş dünyasına adam yetiştiren meslek lisesine dönüştürülmelidir.

154
74
yanıtYanıtla
habar mabar:

zorunlu eğitm olmasa memleket eşkiya olur

yanıt94
yanıt109
Kadir Tokay:

Senin bu aklınla, memleket 40 yıl daha geri gider diyeceğim ama zaten 40 yıl geride.

yanıt75
yanıt19
JY:

TABİ TABİ ÜLKENİN MÜHENDİSE DOKTORA İHTİYACI YOK ZATEN HATDA TÜM OKULLARI KAPATALIM.

yanıt39
yanıt26
D:

PROBLEM:Lise örgün eğitimin zorunlu olması, Gereksiz ders ve ders saati sayısı, Sorunlu öğrencilere gerekli yaptırımın yapılmaması, Sınıf geçmenin kolay olması, Uygulamalı meslek derslerinin çok az, terorik derslerinin fazla olması ve en önemlisi ahlak ve görgü eğitiminin ihmal edilmesi okullardaki SORUNLARIN ÖNEMLİ SEBEPLERİDİR.

108
21
yanıtYanıtla
Ali Tokgönül:

Yazılanlar neden yayımlanmıyor arkadaş ? Küfür edenleri ardı ardına yayımlıyorsunuz . Biz de mi küfürlü yazalım .

63
3
yanıtYanıtla
Gürsel Atagün:

Bir sendika olarak öğretmenin yanında olmak tarzınızı gözden geçirmenizi öneriyorum. Kurum içerisinde oluşanları, yaşananları müfredat dışındaki gelişmeleri inceleyiniz. Öğretmene ve kurumun yönetimsel işlevine katkılarınızı yerine getiriniz. Sendika bu başlıklarda görev tanımı yoksa tüzüğünüzü güncelleyiniz. Ne demek isteğimi anlamadıysanız veya önemsiyorsanız bana ulaşın sn başkan.

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title