Haberler

"Peygamber Ocağı"na Güle Oynaya Hazırlanıyorlar

Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Akçaalan beldesinde, askere gidecek gençler, 109 yıldır sürdürülen gelenek kapsamında seyirlik oyunlar düzenleyip müzik eşliğinde dans ederek hem eğlendi hem de vatandaşları eğlendirdi.

Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Akçaalan beldesinde, gelecek yıl askere gidecek gençler, 109 yıldır sürdürülen gelenek kapsamında seyirlik oyunlar düzenleyip müzik eşliğinde dans ederek hem eğlendi hem de vatandaşları eğlendirdi.

1902 yılında bu yana, aralıksız sürdürülen gelenek doğrultusunda 11 Temmuz'da belediye binası önünde deyiş atma, oyun havaları eşliğinde oynama ve bahşiş toplamayla başlayan 10 günlük etkinlik çerçevesinde belde meydanında program sunuldu. Etkinliğin başladığı gün Akçaalan Belediye Başkanı Mehmet Ali Acar ve belde sakinlerinden bahşiş toplayan asker adayları, bu parayla düzenledikleri eğlenceye, efe giysileriyle oyun havası eşliğinde "Gediz Pazarı" oyununu oynayarak başladı.

Gençler, "Peygamber Ocağı" diye bilinen askerliğe motive olmaları da amaçlanan etkinliği, "Vatan Sağ Olsun", "Cami Hocası", "Gülsüm'ün Kısmeti", "Sığır", "Baklava", "Tabutçu", "Kız İsteme", "Ölmüyorum Lan", "Sınır Taşı", "Sağır Hasta Ziyareti", "Ajan Seçme", "Doktor" ve "Çamaşır Yarışı" adlı skeçlerle sürdürdü. Belde halkının beğeniyle izlediği skeçler, zaman zaman alkışlarla kesintiye uğradı. Etkinlik, organizasyonu yürüten Mustafa Altınkaya'nın hikayeler okuması ve türküler söylenmesiyle sona erdi.

-"VATAN, MİLLET SEVGİSİYLE DOLU YİĞİTLER YETİŞTİRİYORUZ"-

Belediye Başkanı Acar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bir asrı aşkın sürdürülen asker eğlencesi geleneğinin, belde halkı ve genç kuşaklardan yoğun ilgi gördüğünü, bu yüzden uzun yıllar aralıksız devam ettirildiğini söyledi. Askere gitmeye hazırlanan gençlere sabır, birlik, beraberlik, dayanışma, yardımlaşma gibi önemli değerleri öğretme ve hayata hazırlamayı amaçlayan geleneği yaşatmakta kararlı olduklarını bildiren Acar, şöyle konuştu:

"Geçen perşembe Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde meydana gelen terör saldırısında 13 askerimizin şehit olması bizleri son derece üzmüştür. Bu olayın arkasındaki terör örgütü ve destekçilerini nefretle kınıyor ve lanetliyoruz. Ancak biz vatan, millet sevgisiyle dolu nice yiğitler yetiştiren bir toprağın insanlarıyız. Çok güzel değerlere dayalı olarak yaptığımız bu güzel geleneği sürdürerek hazırladığımız bu yiğitler, vatan topraklarını korumaya devam edecek. Birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışmamız devam ettiği sürece hiç kimse bu ülkenin karşısında duramaz. "

Bu arada, toplanan bahşişin bir bölümünü eğlence için harcayan asker adaylarının kullandığı, kalanıyla da beldenin okul, cami, köprü, çeşme gibi ortak kullanım alanları ile acil ihtiyaçlarına destek verildiği belirtildi.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

title