Haberler

Petrol Ofisi'nin Otogaz Lisansı İptal Edildi

EPDK, Petrol Ofisi'ni de bünyesinde bulunduran OMV'nin LPG dağıtım lisansını iptal etti.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından 44 dağıtım şirketine 660 milyon lira ceza kesilirken, teknik düzenlemelere aykırı ürün bulunduran şirketlerin lisans iptallerine de başlanıldı. Petrol Ofisi'ni de bünyesinde bulunduran OMV şirketinin LPG (otogaz) dağıtım lisansı iptal ediliyor.

YENİDEN LİSANS ALMASI GEREKİYOR

Edinilen bilgilere göre, şirketten alınan otogaz numunesi teknik şartlardan biri olan 'kokulandırma' kriterini karşılamadı. Dağıtım şirketinin depolama tesisinden alınan numune ODTÜ'de yapılan teknik incelemenin ardından kriterlere aykırı bulundu. Bu gelişmenin ardından OMV'nin otogaz dağıtımı yapabilmesi için yeniden lisans alması gerekiyor. Numune alınan ürün satıldığı için müsadere yapılması gerekiyor.

ŞARTLAR KOKU, BUHAR, BASINÇ

Star gazetesinden Ercan Baysal'ın haberine göre; Enerji yönetiminden alınan bilgilere göre şirket, karar Kurul gündemine gelmeden yeniden lisans almak için belge hazırlıklarına başladı. Yeniden dağıtım lisansı alımı işleminin bir iki gün içinde tamamlanması bekleniyor. Bunun için şirketin 170 bin lira ödeme yapması gerekiyor. Otogaz sektörüne yönelik denetimler haziran ve temmuz aylarında yapılmıştı. EPDK'nın denetimleri LPG Piyasası Kanunu'na göre yürütülüyor. Otogazdan alınan numunelerin koku, buhar ve basınç gibi belirlenen teknik şartları taşıması gerekiyor. Bunlardan birinin bile üründe olmaması veya eksik bulunması cezai yaptırım gerektiriyor. Teknik düzenlemeler içinde yer alan kokulandırma gaz kaçağının tespitine imkan sağlıyor.

YENİ LİSANS DÖNEMİ

Enerji Üst Kurulu'nun yaptığı denetimlerde cezalar, 48 kriterin ihlaline göre kesildi. Aralarında önde gelen gaz şirketlerinin de bulunduğu bazı şirketlerin LPG depolama lisansı iptal edildi. Edinilen bilgilere göre, Milangaz da yeniden lisans almak için başvurdu.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Petrol Ofisi OMV Ekonomi Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title