Haberler

Patrik Bartholomeos: "Papa Hazretleri ile Dünya Barışı İçin Müşterek Gayret Sarf Ediyoruz"

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Katolik Hristiyanların ruhani lideri ve Vatikan Şehir Devleti Başkanı Papa Francesco’nun önümüzdeki hafta yapacağı Türkiye ziyaretine ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Dünya barışı için Papa hazretleri ile müşterek gayret sarfediyoruz, inşallah çabalarımızın sonu müspet olur” dedi.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Katolik Hristiyanların ruhani lideri ve Vatikan Şehir Devleti Başkanı Papa Francesco'nun önümüzdeki hafta yapacağı Türkiye ziyaretine ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Dünya barışı için Papa hazretleri ile müşterek gayret sarfediyoruz, inşallah çabalarımızın sonu müspet olur" dedi.

Patrik Bartholomeos, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen "Bu Dünyadan Göçenler Yalnız Unutulduklarında Ölür" adlı belgeselin tanıtım galasına katıldı. Fener Rum Patriği Bartholomeos, Katolik Hristiyanların ruhani lideri ve Vatikan Şehir Devleti Başkanı Papa'nın Türkiye ziyaretine ilişkin İHA muhabirinin sorularını yanıtladı. Papa'nın Türkiye ziyaretinden duyduğu memnuniyetini dile getiren Bartholomeos, "Bu ziyaretten dolayı çok mutluyuz. Papa Hazretleri'nin benimle büyük bir dostluğu var. Tahta geçme dönemine katılmıştım. O zamandan beri çok iyi dost olduk. Geçen Mayıs ayında Kudüs'te buluştuk. Müşterek dua ettik, dünya barışı için. Özellikle Ortadoğu barışı için, ondan sonra beni Vatikan'a davet etti, haziran ayında. Şimdi de bu sene içinde üçüncü buluşmamız olacak. Kiliselerin birliği, dünya barışı için dua ediyoruz. Müşterek gayret sarfediyoruz. İnşallah çabalarımızın sonu müspet olur. Çünkü hepimizin buna ihtiyacı vardır. Böyle bir şahsiyetin memleketimize gelmesi hepimiz için bir sevinç, şeref vesilesidir" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin, "Ziyaret sırasında görüşülecek özel bir konu var mı?" şeklindeki sorusuna ise Bartholomeos, "Özel bir konu yok. Ben ona gittim, şimdi iade-i ziyaret oluyor. İki kilisenin arasındaki birleşme çabaları 50-60 seneden beri süre geliyor. Bu bir süreçtir. Buda bir katkı olacaktır" diye cevap verdi.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Lütfi Kırdar Uluslar arası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen "Bu Dünyadan Göçenler Yalnız Unutulduklarında Ölür" adlı belgeseli izledi. Osmanlı devrinden kalan Galata ve Pera arasında anıt statüsünde yer alan 40 mezarın tamir ve onarım sonrası ortaya resmedilen kabirlerin resim sergisini de gezen Bartholomeos, daha sonra kongre sarayından ayrıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Patrik Bartholomeos Bartholomeos Türkiye Vatikan Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title