Haberler

Özel Sanko Okulları Tanıtım Günleri Başladı

Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, 2001 yılında Sanko Holding tarafından sosyal sorumluluk bilinciyle kurulan okullarının, deneyimli eğitim kadrosu, uyguladığı programlar ve akademik başarısıyla Gaziantep'in değişen ve gelişen...

Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, 2001 yılında Sanko Holding tarafından sosyal sorumluluk bilinciyle kurulan okullarının, deneyimli eğitim kadrosu, uyguladığı programlar ve akademik başarısıyla Gaziantep'in değişen ve gelişen çehresine hep yeni anlamlar katmayı başardığını söyledi.

Özel Sanko Koleji ile Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi'nde, tanıtım günleri başladı.

Tanıtım günleri dolayısıyla düzenlenen kokteylde konuşan Köylüoğlu, 2001 yılında Sanko Holding tarafından sosyal sorumluluk bilinciyle kurulan okullarının eğitim öğretime 10 Eylül 2001 tarihinden başladığını anımsatan Köylüoğlu, şöyle konuştu:

"Okulumuz, eğitim öğretime başladığı 10 Eylül 2011 tarihinden bu yana deneyimli eğitim kadrosu, uyguladığı programlar ve akademik başarısıyla Gaziantep'in değişen ve gelişen çehresine hep yeni anlamlar katmayı başarmıştır. Bu şehrin eğitim alanında lokomotifi olduğunu düşündüğümüz Özel Sanko Okulları Gaziantep'i, Çoklu Zeka Kuramı, Uzman Öğretmenlik Sistemi, proje tabanlı eğitim ve Öğrenen Okul gibi birçok büyük eğitim programları ile tanıştırmış ve 'Gaziantep'ten Dünyaya Açılan Bir Eğitim Ekolü' olma vizyonu doğrultusunda yaptığı yeni çalışmalarla bunu bir adım daha ileri götürerek SEM ve SEP'i yani Sanko Eğitim Modeli ve programını oluşturmuştur"

ÖĞRENCİLERİMİZ HAYAT BOYU KAZANIM SAĞLIYOR

Köylüoğlu, Sanko Eğitim Programı kapsamında uyguladıkları eğitim kadrosunun mesleki gelişimi, rehberlik uygulamaları, derslik sistemi, seçmeli dersler, bilimsel, sosyal, sportif ve sanatsal çalışmalar, sertifika programı, öğrenci kişisel gelişim eğitim programlarının öğrencilerine zengin içerikleri ile hayat boyu kazanım sağladığını vurguladı.

Türkiye'nin en iyi fiziksel donanımına sahip okullarından biri olarak, uyguladıkları eğitim programlarıyla evrensel bilgi ve yerel değerler ışığında doğrultusunda çalıştıklarının dikkat çeken Köylüoğlu, "530 öğrenciyle yola çıktığımız bu aile 12. yılında bin yüz 50 öğrenciyi bulmuştur. 9 yıldır liseden mezun verdiğimiz 4 yüz 17 öğrencimiz üniversiteli olmuş bir kısmı da üniversite eğitimlerini tamamlayarak iş hayatına atılmaya başlamışlardır" dedi.

Köylüolu, birçok ilke imza attıklarına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birçok ilke imza atan okulumuz kurulduğu yıl ISO 9001-2000 kalite belgesi alan ilkokuldur. Dünyada yaygın kullanılan İnteraktif Dil Eğitim Sistemi Dyned'i Türkiye'de uygulayan ilkokul olduk. 2005 yılında Sanko Holding tarafından Dyned kullanım hakkının Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlanmasıyla da bu sistemin Türkiye'de 11 milyon öğrenciye ulaşmasını sağladık. Çoklu Zeka Kuramı temelli eğitimi ilk uygulayan okul olduk. Dünyada ilk defa okulumuzda uygulanan öğrenen okul programı ile 8 yaşından itibaren öğrencilerimize ekip çalışması nasıl yapılır, toplantı düzeni nedir, projeler nasıl oluşur, vizyon-misyon nasıl belirlenir öğrettik. Kuantum hızlı okuma, hafıza teknikleri bütün öğrencilerimizin aldığı eğitimler oldu"

YÜKSELEN GAZİANTEP TAKIMI

'Öğrenen okul programı, bizde öğrenen organizasyon olarak gelişti ve Yükselen Gaziantep takımını oluşturduk' diyen Murat Köylüoğlu, Gaziantep'in akademik sınavlarda başarısını yükseltmeyi hedefleyen bu takımın çalışmaları çerçevesinde Valilik, Gaziantep Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteği ile devlet okullarında yaklaşık 13 bin öğretmene ulaştıklarını kaydetti.

Köylüoğlu, 3 yıl boyunca öğretmenlerine çoklu zeka kuramı ile ilgili bilgiler verdiklerini, aynı sosyal sorumluluk bilinciyle okul öncesi eğitime katkıda bulunmak amacıyla bu yaş gurubunda 3 bin öğrenciye ulaştıklarını, 10 bin lise öğrencisine okullarından alınıp, bırakılmak üzere 15 seans halinde Özel Sanko Okulları'nda Prof. Dr. Aytaç Aşıkalın tarafından verilen motivasyon seminerleri, Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu'nun katılımı ile de öğrencilerin velilerine 5 seans halinde seminer düzenlediklerini anlattı.

Köylüoğlu, okulun başarılarını şöyle paylaştı:

"ÖSS'ye hazırlanan şehrimizdeki 15 bin öğrenciye de deneme sınavları ve testlerimizle destek olduk. Bu anlamda da 2007'de Yükselen Gaziantep Takımımız Türkiye'nin seçkin yarışmalarından olan Türkiye Halkla İlişkiler Derneği tarafından düzenlenen Altın Pusula yarışmasında Jüri özel ödülüne layık görüldü.

Türkiye Zeka Vakfı Zeka Oyunları Yarışması, Türkiye Felsefe Kurumu Felsefe Olimpiyatları bölge merkezi ve İngilizce dil yeterliliğini ölçmeye yönelik bir sınav olan TOEFL (Test of English as a Foreign Language) sınavı yapılan merkezlerden biri olarak bölgedeki öğrencilere fırsat yaratan Özel Sanko Okulları Şubat 2013'te Türkiye First Lego Liği'ne de ev sahipliği yaptı"

Özel Sanko Okulları olarak kuruldukları günden beri çalışmaları doğrultusunda akademik anlamda her yıl çıtayı yükseltmeyi başardıklarını belirten Köylüoğlu, LYS ve SBS başarılarından bahsetti.

GENÇLERİMİZ GELECEĞE EMİN ADIMLARLA YÜRÜYEBİLECEK

Murat Köylüoğlu, Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi'nin Anadolu'da ilk ve tek olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Fen, mühendislik, tıp ve sağlık bilimleri alanlarında bilim insanı yetiştirmek amacıyla kurduğumuz Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi, öğrencilerini bilim insanı adayları olarak üniversite eğitimlerinin temelini almış biçimde mezun edecektir. Lisede bilimsel içerikli dersler donanımlı uygulama laboratuarlarında deneyimle öğretilmektedir. Genetik, Mekatronik, Robotik, Kimya ve Fizik Laboratuarları, Bilim Merkezi, Teknoloji ve Proje Atölyeleri ile gençlerimiz geleceğe emin adımlarla yürüyebilecekleri donanımla yetişecektir. Öğrencilerimiz yabancı öğretmenler eşliğinde aldıkları kur sistemine dayalı İngilizce dil eğitimi ile de dünyaya entegre olabilecek dil becerileri kazanmaktalar. Ayrıca sizlere şunu da belirtmek istiyorum ki, şehrimizin küçük hanımefendileri ve küçük beyefendileri için oluşturduğumuz 16 kişilik sınıfları, oyun salonları, satranç, matematik, bilişim ve lego, müzik gibi branş sınıfları, kütüphanesi, resim ve kil atölyesi, yaz oyun bahçesi olan anasınıfları ile onların öğrenme meraklarını diri tutarak mutlu birer öğrenen olarak okula hazırlıyoruz"

Bu kadar kısa sürede bu kadar güzel şeylerin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Köylüoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Teşriflerinizle bu günü anlamlı kıldığınız için sizlere şükranlarımızı sunuyoruz. Sayın Sanko Holding Başkanımıza, değerli Yönetim Kurulu Üyelerimize ve Sayın Kurucu Temsilcimize, Danışma Kurulu Başkan ve Üyelerimize, bize en değerli varlıklarını teslim eden yeniliklere açık, ileriyi gören velilerimize, okulumuz kurulduğundan beri veli ile aramızda köprü görevini başarıyla yürüten bütün Okul Aile Birliği başkanları ve üyelerine, değerli basın mensuplarına ve bizi biz yapan okulumuzun değerli kadrosuna, öğretmenlerimize ve personelimize teşekkür ediyoruz"

Konuşmaların ardından, Özel Sanko Koleji ile Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi tanıtım günlerine katılan Şehitkamil Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı ve veliler okulu gezdi. Derslikler, sosyal donatılar ve modern laboratuarları dolaşan velilere, okul yöneticileri ve öğrenciler tarafından merak ettiği konularda bilgi verildi.

Özel Sanko Koleji ile Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi Tanıtım Günleri, 20 Nisan tarihine kadar 10.00 ile 16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sanko Holding Sanko Eylül Lego Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

title