Haberler

Özel Sanko Okulları'nın Küçük Mucitleri

(FLL) 9.Sezon Türkiye Finali'nde 'Yükselen Yıldız' ödülü kazandı.

Özel Sanko Ortaokul öğrencileri, First Lego Ligi Türkiye Temsilcisi Türkiye Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen 'First Lego Ligi

(FLL) 9. Sezon Türkiye Finali'nde 'Yükselen Yıldız' ödülü kazandı.

Turnuvanın daha önce yapılan elemelerinde bölge şampiyonu olan Özel Sanko Ortaokulu'nun finalde yarışan öğrenciler Bora Çarpınlıoğlu, Berke Aksun, Teoman Efe Kuday, Lidya Şahin, Arda Sabahlar, Semet Atay, Ömer Kuyucu, Alican Ekşi, İbrahim Bartık, Tunç Demirçubuk'dan oluşan Sanço-1 Takımı, Gaziantep'e iki kupa ile döndü.

İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Bomonti yerleşkesinde 'Yaşlanan Nüfusa Genç Çözümler' teması ile düzenlenen finallere katılan Sanço-1 Takımı, 'Akıllı İlaç' adlı proje ile ürettikleri robotun 2,5 dakikalık sürede 28 farklı görevi yerine getirmesini sağladı. Yaşlıların gözlerinin az görmesi nedeniyle ilaçların üzerini okuyamaması, kulakların yetersiz duyması gibi sıkıntılar nedeniyle ilaçların alınmasında oluşan problemlerini gideren projede ilaç, alınması gereken saatte vücutta çözülüyor. Böylece oluşabilecek olumsuz sonuçlar engelleniyor.

Türkiye genelinde 148 takımın ve yaklaşık 2 bin öğrencinin katıldığı yarışmada, ayrıca Özel Sanko Okulları'na da öğrencilere ve bilime desteğinden ötürü kupa verildi. Ödüller, Bilim Kahramanları Derneği Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş tarafından sunuldu. Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, bundan sonraki hedeflerinin Gaziantep'i en iyi şekilde temsil eden 'küçük mucitlerin, Türkiye'yi dünya elemelerinde en iyi şekilde temsil etmesi olduğunu belirterek, "Gelecekte öğrencilerimizin büyük buluşlar yaparak bilim dünyasında yer alacağına inanıyorum. Öğrencilerimizi, onlara rehberlik eden alanında uzman öğretmenlerimizi ve desteğini esirgemeyen velilerimizi kutlarım" dedi.

Köylüoğlu, öğrencilerinin yapmış olduğu robot performansının, sunum tekniği ve projenin uygulanabilirliği kriterleri çerçevesinde jüri üyeleri tarafından büyük beğeni topladığını kaydetti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Türkiye Sanko Lego Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title