Haberler

Ot ve Saman Fiyatının Artacağı Beklentisi Çiftçinin Kabusu Oldu

HÜSEYİN YİĞİNER Kurak geçen kış ve ilkbahar mevsiminin ardından başlayan aşırı yağışlardan etkilenen tarım sektörü nedeniyle ot ve saman fiyatlarının artacağı beklentisi hayvancılıkla uğraşanları endişelendiriyor.

HÜSEYİN YİĞİNER - Kurak geçen kış ve ilkbahar mevsiminin ardından başlayan aşırı yağışlardan etkilenen tarım sektörü nedeniyle ot ve saman fiyatlarının artacağı beklentisi hayvancılıkla uğraşanları endişelendiriyor.

Çubuk'ta buğday hasadı başlamadan hayvancılık sektöründeki çiftçiler, saman bulma telaşına girdi. Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle hareketlenen hayvancılık sektöründe çiftçiler, hasat başlamadan ot ve samana yoğun talep gösterince fiyatlar tırmanışa geçti.

Geçtiğimiz yıl hasat döneminde kilogramı 10-15 kuruş arasında değişen samanın fiyatı yoğun talebin ardından, 35-40 kuruşa kadar çıktı.

Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle,  olumsuz hava şartlarının hububat ekimlerini olumsuz yönde etkilediğini bununda saman üretimini azalttığını söyledi.

Özellikle dolu nedeniyle buğday ekim alanlarında bir azalma meydana geldiğini belirten Gülle, şöyle konuştu:

"Bu durum saman miktarını da etkiledi. Şuan henüz buğday hasadı başlamadığından samandan ziyade ot balyasının fiyatları arttı. Bazı besicilerde diğer illerden saman balyası getiriyorlar. Bu da saman fiyatlarını artırıyor. Arzın az olması ve talebin fazla olması ise samanın kilogram fiyatlarının 35-40 kuruşa kadar çıkmasına neden oldu. Saman bu yıl yine cep yakacak. Bu nedenle besiciler ve çiftçiler ot buldukları her yeri biçerek, kışlık saman ihtiyacını karşılamaya çalışıyor."

Besici Metin Çelik ise ot ve saman fiyatının yükseldiğini belirterek şunları söyledi:

"Hayvanlarımızın kışlık yiyeceğini hazırlamaya çalışıyoruz. Bu sene yağmurlar zamanında geldi ama dolu hasadı düşürdü. Çubuk'a dışarıdan kaba yem girişi her yıl fazla oluyordu ancak bu yıl çevre ilçelerde de saman olmadığından dolayı kaba yem fiyatında artış bekliyoruz.  Özellikle dolu hububata büyük zarar verdiğinden dolayı kışın hayvanların saman ihtiyacını karşılamada sıkıntı çekeceğimizi tahmin ediyoruz.  Şuanda saman balyasının fiyatları kilogramı 35-40 kuruş arasında,  ot balyasının ise 60-70 kuruş civarında satılıyor. Fiyatlar kışın bundan daha ucuzdu." - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Kurban Bayramı Orhan Gülle Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title