Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin önemli kültürel mirasları arasında yer alan Frig Vadisi'nin daha fazla tanınması için gerekli çalışmaların başlatıldığını kaydederek, "Zafer Bölgesel Havalimanı'ndan kolay ulaşım için İhsaniye"...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin önemli kültürel mirasları arasında yer alan Frig Vadisi'nin daha fazla tanınması için gerekli çalışmaların başlatıldığını kaydederek, "Zafer Bölgesel Havalimanı'ndan kolay ulaşım için İhsaniye ilçesine turizm yolu açılacak" dedi.

Bakan Eroğlu, 3 günlük gezi kapsamında geldiği Afyonkarahisar'da ilk olarak İhsaniye ilçesine bağlı Döğer beldesinde gerçekleştirilen toplu temel atma ve açılış törenlerine katıldı. Törene Bakan Eroğlu'nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Akif Özkaldı, belde belediye başkanları ve daire müdürleri katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Bakan Eroğlu, bu yıl 91. yıldönümü kutlanan Büyük Taarruz ve Zafer Bayramı'nda Afyonkarahisar'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Afyonrahisar'ın Kurtuluş Savaşı'nda çok önemli bir yere sahip olduğundan bahsetti. Bakan Eroğlu, "Aziz Atatürk silah arkadaşları ile birlikte Akşehir'den Şuhut'a geldi. Ne zaman? 25 Ağustosta. Yani 91. yıl önce bugün. 25 Ağustos'u 26 Ağustos'a bağlayan gece taarruz planlarınız hazırladı. Bizde kahraman ordumuza yürü emrinin verildiği Kocatepe'ye yürüdü ve sabaha karşı top atışları ile Allah'ın izni ile Büyük Taarruz başladı. Türklerin 7 yılda aşamaz denilen siperleri kahraman ordumuz 7 saatte aştı ve 9 Eylül'de düşmanı denize döktü" dedi.

"GEÇMİŞTE ENFLASYON CANAVARI VARDI"

Hükümetin yaptığı icraatlara değinen Bakan Eroğlu, Türkiye'de AK Parti ile birlikte ekonomiden, sağlığa, eğitimden, ulaşıma varanda kadar hayatın her akanında büyük dönüşümler olduğunu söyleyerek, bunun milletin AK Partiye seçimlerde verdiği büyük destek ile sağlandığını kaydetti. Bakan Eroğlu şunları söyledi:

"Hatırlayın bundan 10 yıl önce paramızın yanında altı sıfır vardı ve pul değerindeydi. Enflasyon canavarı vardı. Devlet topladığı verginin yüzde 86'sını faize veriyordu ve yatırımlara bir şey kalmıyordu. Devlet yüzde 63 kısa vadeli borçlanma yapıyordu geriye bir şey kalmıyordu. Ama o dönem kapandı. Paramızdan altı sıfırı attık. Enflasyon canavarını biz yendik ve tek haneli rakamlara indirdik. Vatandaşa olan zorunlu tasarruf fonundan kaynaklanan 13, 5 katrilyon. İMF'ye borcu biz ödedik. Hortumlanan bankaların vatandaşa olan borcunu biz ödedik. Ayrıca merkez bankasının kasalarını biz doldurduk, kasada 130 milyar dolar civarında döviz var. Artık Türkiye çok güçlü. Dünyada kriz varken, Yunanistan iflas etti. İspanya, Portekiz zor durumdayken Türkiye Allah'a şükür büyümeyen devam ediyor. Bunu aziz milletimize borçluyuz. Çünkü siyasi istikrar varsa, ekonomik istikrar vardır. Siyasi istikrar yoksa koalisyon dönemlerinden Türkiye hep başağı gitmiştir. Bu bakımdan biz aziz milletimizin den aldığımız güçlü yolumuza devam edeceğiz."

"TURİZM YOLU PROGRAMA ALINDI"

Afyonkarahisar ile birlikte Türkiye'nin önemli kültür mirasları arasında yer alan Frig Vadisi'ni canlandırmak için Zafer Bölgesel Havalimanı'ndan kolay ulaşım için İhsaniye ilçesine turizm yolu açılacağı müjdesini veren Bakan Eroğlu, "Burada muhteşem Frig Vadisi eserleri var. Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak'ın tam ortasına inşa ettiğimiz Zafer Havaalanı'ndan turizm yolu açılacak. Yol İhsaniye ve Gazlıgöl'e gelecek. Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma Bakanlığı'ndan müsteşar geldi ve projeler hazırlandı. İnşallah önümüzde ki günlerde yatırım programına konulacak" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu protokol üyeleriyle birlikte toplamda, yaklaşık 2 milyon 200 bin TL'ye mal olan Döğer Emre Göleti Sulaması ile Bayramaliler Göleti Sulaması açılışlarını gerçekleştirdi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Veysel Eroğlu İhsaniye Türkiye Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title