Haberler

Okuma Azmiyle Ortaokulu Bitiren Yatağa Mahkum Kader'e Evde Lise Eğitimi

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ- İSTANBULDHA) İstanbul Avcılar'da oturan, doğuştan engelli olduğu için yürüyemeyen aynı zamanda böbrek hastası olmasına rağmen okuma azmi ile ortaokulu teşekkür belgesi ile tamamlayan 15 yaşındaki Kader Akhan'a, evde lise eğitimi verilmeye başladı.

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ- İSTANBULDHA)

İstanbul Avcılar'da oturan, doğuştan engelli olduğu için yürüyemeyen aynı zamanda böbrek hastası olmasına rağmen okuma azmi ile ortaokulu teşekkür belgesi ile tamamlayan 15 yaşındaki Kader Akhan'a, evde lise eğitimi verilmeye başladı. Avcılar Milli Eğitim Müdürü Emin Engin, evinde ziyaret ettiği Kader'den üniversite eğitimini hedeflemesini istedi.

Diyarbakırlı, 3 çocuk babası inşaat işçisi Abdulhalim ile ev kadını Feriha Akhan'ın 3 çocuğundan biri olan Kader'in doğuştan kalça çıkığı olduğu, sol bacağının hiç tutmadığı, sağ bacağını ise hafif basabildiği belirlendi. Geçen haziran ayında böbrek ameliyatı olan doktorların yürüyemeyeceğini açıkladığı Kader Akhan'a, Güngör Tekinel Ortaokulu'na okula gidip gelebilmesi için bir televizyon programından akülü tekerlekli sandalyesi gönderildi. Derslerinde başarılı olan, Kader Akhan'ın okula gidip gelmede ve sınıfında zorlandığı göz önüne alınarak Avcılar Milli Eğitim Müdürlüğü 1.5 yıl süreyle evde eğitim verilmesini sağladı. Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, engellilerin götürüldüğü piknikte teşekkür belgesi ile ortaokul eğitimini tamamlayan Kader Akhan ile ilgilenerek 'hayalim' dediği genç yatak odasını karne ve diploma hediyesi olarak verdi.

EVDE LİSE EĞİTİM İSTEDİ

Anne Feriha ve babası Abdulhakim Akhan, yaşamdan hiç kopmayan, yüzünden gülümsemeyi eksik etmeyen Kader Akhan'ın 'Evde eğitim bitti, lise eğitimini nasıl olacak' diye endişeye kapıldı. Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Engin'in 'Okuması için gereken yapılacakö açıklaması ve Kader Akhan'ın TEOG'tan 178 puan alması endişeleri yok etti. Kader Akhan, ilk tercihi Avcılar Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Lisesi'ne yerleştirilirken, Milli Eğitim Müdürü Emin Engin, okul müdürü İlyas Ödemişli ve çeşitli okullardan evde ders için görevlendirilen öğretmenlerden Suat Arslan, Lütfullah Kerim Bilgin ile birlikte aileyi ziyaret etti. Kader Akhan'a kitap hediye eden ve kısa süre içerisinde dizüstü bilgisayar sözü veren Müdür Engin, 'Şimdi sıra önüne üniversite hedefini koyup, ona göre çalışmanda. Başarılı olacağına inanıyoruz. Yüzün hep gülsünö dedi.

Ziyaret sırasında oldukça heyecanlanan Kader Akhan, lise eğitimine evde devam etmesinden son derece memnun olduğunu, kendisine güvenen aile ve öğretmenlerinin çabasını boşa çıkarmayacağını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Emin Engin İstanbul Avcılar Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title