Haberler

Öksüz ve Yetim Çocukların Sinema Keyfi

Trabzon'un Of İlçesinde Yaşayan Öksüz ve Yetim Çocuklar, Sinema Keyfi Yaşadı

Trabzon'un Of ilçesinde yaşayan öksüz ve yetim çocuklar, sinema keyfi yaşadı.

Of Kaymakamlığının yürüttüğü etkinlik kapsamında ilçe merkezi ve köylerinde yaşayan 212 çocuk, il merkezinde bir alışveriş merkezinde sinemaya götürüldü ve çeşitli etkinliklere katıldı. Önce sinemada gösterilen bir animasyon filmini seyreden çocuklar, daha sonra yemek yediler. Buz pateni yapan çocuklar, oyun parkında da doyasıya eğlendi.

Çocuklarla vakit geçiren Kaymakam Tuncay Sonel, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2008 yılında ilçede göreve başlamasının ardından yetim ve öksüzlere yönelik mektup projesi başlattığını söyledi.

İlçe genelinde tespit edilen 212 yetim ve öksüz çocuğa mektup göndererek, 'annen ya da baban hayatta olsaydı, anne ve babandan almasını istediğin şey ne olurdu?' sorusunu yönelttiklerini belirten Sonel, 'Bu soru aracılığıyla çocukların dileklerini öğrenmeye çalıştık. Çocuklardan 83'ü bilgisayar, 25'i bisiklet, 2'si ev, 10'u genç odası, 30'u giysi, 39'u oyuncak, 5'i çalışma masası, 12'si kırtasiye malzemesi, 5'i cep telefonu, 1'i ise şeker, çikolata ve dondurma istedi. Çocukların dileklerini devlet vatandaş işbirliği ile yerine getirdik' dedi.

Sonel, çocuklara her alanda destek vermeye, ilgi göstermeye gayret ettiklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

'Geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda 61 ihtiyaçlı yetim ve öksüz çocuğumuza koç hediye ederek, bayrama sevinçli girmelerini sağlamaya çalıştık. Proje ile ilçe genelindeki yetim ve öksüzlerimizi kayıt altına alarak, devletimizin sıcaklığını ve şefkatini onlara her daim göstermeye çalışıyoruz. Yol yaparız, bina da yaparız, ama en uzak köy ya da mezradaki yetim ve öksüzü unutur ve ona sahip çıkmazsak, yaptığımız diğer işlerin hiçbir önemi kalmaz.'

Yetim ve öksüzleri sevindirmek, engellilere sahip çıkmanın önemine işaret eden Sonel, 'Kimsesizlerin ve özellikle de yaşlıların gönlüne girmek çok önemlidir. Taşrada yaşayan kimsesizlerin kimsesi olmak bizleri mutlu ediyor' dedi. (TY-AK-ZVR) - TRABZON

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Bakmadan Geçme

28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Onur Yüksek Teknoloji halka arz ne zaman? Onur Yüksek Teknoloji halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne? Özyaşar Tel halka arz ne zaman? Özyaşar Tel halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne? Türkiye-Hollanda voleybol maçı ne oldu, kaç kaç bitti? A Milli Kadın Voleybol Takımı (Filenin Sultanları) maçı ne oldu?
Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title