Haberler

Oda Tv'yi Soruşturan Polisler Hakkında Soruşturma

İSTANBUL (İHA) – Oda TV’ye yönelik ikinci soruşturma kapsamında aralarında gazeteci, avukat ve eski polis müdürlerinin olduğu 14 şüpheli hakkında takipsizlik kararı verildi.

İSTANBUL (İHA) – Oda TV'ye yönelik ikinci soruşturma kapsamında aralarında gazeteci, avukat ve eski polis müdürlerinin olduğu 14 şüpheli hakkında takipsizlik kararı verildi. Takipsizlik kararının ardından savcılık, Oda TV soruşturmasını yürüten polisler hakkında soruşturma başlattı.

Ergenekon soruşturması kapsamında yürütülen Oda TV soruşturmasında gazeteciler Ahu Özyurt, Hakan Aygün, Toygun Atilla ile eski emniyet müdürleri Sabri Uzun, Emin Arslan ve avukatlar Turgut Kazan, Vural Ergül, Şule Erol, Hasan Fehmi Demir'in de aralarında olduğu 14 şüphelinin telefonları dinlenmişti. TMK'nın 10. madde ile yetkili savcılığın kapatılmasının ardından soruşturma Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'na devredilmişti. Soruşturmayı yeniden ele alan savcılık, dosyadaki 14 şüphelinin ifadesini almıştı. Soruşturmayı tamamlayan savcılık, gazeteciler Ahu Özyurt, Hakan Aygün, Toygun Atilla ile eski emniyet müdürleri Sabri Uzun, Emin Arslan ve avukatlar Turgut Kazan, Vural Ergül, Şule Erol, Hasan Fehmi Demir'in de aralarında olduğu 14 şüpheli hakkında dava açılmasına gerek görmedi.

"SOYUT İDDİA DIŞINDA KESİN VE İNANDIRICI DELİL BULUNMADI"

Savcılık, takipsizlik kararında şüphelilerin büyük bir kısmının avukat ve gazeteci olduğunu belirterek, icra ettikleri mesleki faaliyetleri nedeniyle kamuoyuna yansıyan davalarla ve dolayısıyla yargılanan sanıklarla irtibatlarının bulunduğunu bildirdi. Kararda, bu irtibatların örgütsel nitelikte olmadığı kaydedildi. Takipsizlik kararında Oda TV'de haklarında dava açılan sanıklardan elde edilen dijital verilerde şüphelilerin isimlerinin geçmesinin 'örgüt irtibatını ortaya koymaya yeterli delil' olmadığı belirtildi. Takipsizlik kararında şüphelilerin 'terör örgütüne üye oldukları ve yardım ettiklerine dair soyut iddia dışında' kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı aktarıldı.

ODA TV'Yİ SORUŞTURAN POLİSLERE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Savcılık, takipsizlik kararı ile birlikte Oda TV soruşturmasını yürüten polislerle ilgili soruşturma başlattı. Savcılık takipsizlik kararında, 'şüpheliler Vural Ergül, Turgut Kazan ve Şule Erol'un şikayetleri üzerine kanuna aykırı işlem yapan kamu görevlileri' hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Toygun Atilla Hasan Fehmi Hakan Aygün Vural Ergül Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title