Haberler

Numan Kurtulmuş: Çok Şükür Bu Meseleyi Millet Kazandı

*İstanbul genelindeki imam hatip orta okullarından 23 bin öğrencinin katıldığı 'İstanbul İmam Hatip Okulları İslami İlimler Olimpiyatı Ödül Töreni Başbakan Yardımcısı'nın katılımıyla gerçekleşti.

* İstanbul genelindeki imam hatip orta okullarından 23 bin öğrencinin katıldığı ' İstanbul İmam Hatip Okulları İslami İlimler Olimpiyatı Ödül Töreni Başbakan Yardımcısı'nın katılımıyla gerçekleşti.

*Birinciliği kazanan Başakşehir TOKİ Turgut Özal İmam Hatip Ortaokulu'ndan Mehdi Kammaz, 2 kişilik umre gezisi ödülünü Numan Kurtulmuş'tan aldı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş:

"Dün kapılarına örümcek yuvaları oluşmaya başlayan imam hatipler şimdi çok şükür cıvıl cıvıl, şen bir şekilde Türkiye'nin her bir yerinde faaliyet gösteriyor. Milyonlarca öğrencisi var. Demek ki çok şükür bu meseleyi millet kazandı"

Haber - Kamera: Enver ALAS / İstanbul DHA

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, imam hatip okulları davasının Türkiye'nin tarihiyle barışmasının bir özeti olduğunu belirterek, "Dün kapılarına örümcek yuvaları oluşmaya başlayan imam hatipler şimdi çok şükür cıvıl cıvıl, şen bir şekilde Türkiye'nin her bir yerinde faaliyet gösteriyor. Milyonlarca öğrencisi var. Demek ki çok şükür bu meseleyi millet kazandı. Millet, tarihine, medeniyetine, değerlerine sahip çıkarak kendi okullarına sahip çıkarak, gençliğini yetiştirdi" dedi.

Numan Kurtulmuş, Gaziosmanpaşa Belediyesi ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ilki düzenlenen 'İstanbul İmam Hatip Okulları İslami İlimler Olimpiyatı Ödül Töreni'ne katıldı. Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen törene Kurtulmuş'un yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, imam hatip okullarının müdürleri, öğrenciler, veliler ve öğretmenleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Numan Kurtulmuş, öğrencilere sorumluluklarını anımsatarak, "Sorumluluğunuz sadece kişisel başarınızla kısıtlı değildir. Şimdiden bu küçük omuzlarınızla bu büyük milletin geleceğinin yükünü taşıyorsunuz. Siz şimdiden etrafınızdaki bütün mazlum milletlerin, bütün Müslüman milletlerin yükünü omuzlarınızda taşıyorsunuz" diye konuştu.

"BU SORUN BUGÜNÜN SORUNU DEĞİLDİR"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, İslam dünyasının bugün büyük sıkıntılar içinde olduğunu ve büyük acılar yaşadığını ifade etti. Kurtulmuş, "Bir taraftan İslam dünyası bilimde geri kalmış olmanın verdiği maalesef ağır bir faturayı ödüyor. Diğer taraftan İslam dünyası yoksulluklar içinde, iç çatışmalar içerisinde. İslam dünyası dışarıdan gelenlerin kötü emelleriyle üzerinde kurduğu baskının ağır yükü üzerinde ve her tarafından emperyalist saldırılarla karşı karşıya...Ancak bu sorun bugünün sorunu değildir. Bu, 150 yıldır devam eden bir büyük sorunun, ağır bir sürecin sorunudur" dedi.

Öğrencilere hitaben, "Büyük bir imtihanın içerisindesiniz" diyen Kurtulmuş, "Sadece önünüzdeki dönemi aydınlatmayacaksınız. Üç asırdır geri kalışımızın sonuçlarını ortadan kaldıracak 150 yıldır aşağılanmamızın, baskının ve üzerimize kurulan bu baskıların hesabı sormanın vazifesini yükleneceğiz. Ağır bir imtihanla karşı karşıyayız. Ama siz, bizim okuduğumuz döneme göre şanslısınız. Biz, bizden öncekilere göre daha şanslıydık" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN TARİHİYLE BARIŞMASININ ÖZETİDİR"

Konuşmasında imam hatiplilere yıllarca zulmedildiğini kaydeden Numan Kurtulmuş, şunları söyledi:

"İmam hatip okulları davası, Türkiye'de milletin medeniyetinin değerlerinin buluşma mücadelesinin özetidir. Türkiye'nin tarihiyle barışmasının özetidir. Türkiye'nin 3 asırdır meydan okumaya cevap verme arayışının bir özetidir. Onlar istiyorlardı ki, imam hatip okulları olmasın. Çünkü imam hatip okulları olursa dini bütün, dinini, milletini bilen, atasını bilen geçmişiyle barışık bir nesil yetişir ve bütün bu yaşananları sorgular diye endişe ediyorlardı. Zannediyorlardı ki imam hatip okullarının kapısına kıyamete kadar kilit vurulacak. Heyhat tam tersi oldu. Dün kapılarına örümcek yuvaları oluşmaya başlayan imam hatipler şimdi çok şükür cıvıl cıvıl, şen bir şekilde Türkiye'nin her bir yerinde faaliyet gösteriyor. Milyonlarca öğrencisi var. Demek ki çok şükür bu meseleyi millet kazandı. Millet, tarihine, medeniyetine, değerlerine sahip çıkarak kendi okullarına sahip çıkarak, gençliğini yetiştirdi."

"KÖKÜMÜZÜ KURUTMAK İSTEDİLER SİZİNLE DAHA GÜR YEŞERDİK" YAZILI PANKART

Törende İstanbul Valisi Vasip Şahin ile Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da birer konuşma yaptı. Salonda bulunanlar tarafından açılan 'Kökümüzü Kurutmak İstediler, Sizinle Daha Gür Yeşerdik. Osmangazi Kız İmam Hatip Lisesi' yazılı pankart dikkat çekti.

BİRİNCİYE 2 KİŞİLİK UMRE GEZİSİ HEDİYESİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. İstanbul genelindeki imam hatip orta okullarından 23 bin öğrencinin katıldığı olimpiyatlarda ödül almaya hak kazanan 203 öğrenciye ödülleri verildi. 2 aşamalı ve çeşitli bilgi yarışmalarıyla gerçekleşen İslami İlimler Olimpiyatı'nın birincisi Başakşehir TOKİ Turgut Özal İmam Hatip Ortaokulu'ndan Mehdi Kammaz oldu. Ödülünü Numan Kurtulmuş'tan alan Mehdi Kammaz'a 2 kişilik umre gezisi hediye edildi.

Ödül törenin ikinci ve üçüncü öğrencilere de akıllı telefon verildi. Derecelerin ardından ilk 20'ye giren öğrencilere tablet ile geri kalanlara da bisiklet hediye edildi. Ayrıca dereceye giren öğrenciler, öğretmenleriyle okullarına da çeşitli ödüller kazandırdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Numan kurtulmuş İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title