Haberler

Mustafa Şentop: CHP Seçim Gecesi CHP'ye Kimi Çağırdı?

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, CNNTürk'te gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, CNNTürk'te gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. CHP'nin kendi kurduğu seçim sisteminin 30 Mart gecesi çöktüğünü iddia eden Şentop, "CHP seçim akşamı kendi seçim sistemlerinde sorun yaşamışlar mıdır? Yaşadılarsa bir kurumun müdürünü çağırmışlar mıdır?" diye sordu. Anayasa Mahkemesi'nin Twitter'ın yasaklanmasının hak ihlali olduğuna yönelik kararını da eleştiren Şentop, "AYM'ye başvuru bireysel. Başvuran 3 kişi ise o 3 kişi için Twitter açılmalı diye karar vermeli" dedi. Şentop'un iddiası üzerine CHP'li Halıcı, "Seçim gecesi hiçbir şekilde CHP'nin sisteminde çökme olmamıştır" diye yanıt verdi.

"AYM'NİN TWITTER KARARI ÇELİŞKİLERLE DOLU"

AYM'nin Twitter kararının çelişkilerle dolu olduğunu söyleyen Şentop, "AYM'nin kararı çelişkilerle dolu karardır. Twitter'la ilgili mahkeme kararı yok genel yasaklamayla. Doğrudur. Genel yasaklama o mahkeme kararıyla yasaklanan içerikler, Twitter tarafından kaldırılmadığı için uygulanıyor yasaklama. Yasaklama, içerik yasağı, URL bazlı yasak Türkiye tarafından Twitter'da yapılamadığı için genel yasaklama yoluna gidildi. Şirket Türkiye'deki hukuk sistemine uymadığı için bu yola gidildi. İfade hürriyeti amenna ama anayasada kişisel hakların korunması var. Kişilerine mahremiyetinin korunması zikredilir. İki hak arasında denge kurulmalı. İkisi aynı anda olmuyorsa bir tercihte bulunmalı. Mahkeme de kişinin özel hayatına mahremiyeti tercih etmelidir" diye konuştu.

"MAHKEMEYE BAŞVURAN 3 KİŞİ İÇİN TWİTTER AÇILMALI"

AYM'ye bireysel başvuru yapıldığı buna karşılık genel bir karar verildiğini söyleyen Şentop, "AYM'ye başvuru bireysel. Mahkemenin başvuran 3 kişi ise, o 3 kişi için Twitter açılmalı diye karar vermeli. 3 kişi için AYM bireysel başvuruya yanıt veriyor. Genel karar vermiyor. Ama elbette mahkeme kararı uygulanmalı ama nasıl uygulanır. AYM 3 kişinin başvurusunda genel bir karar veriyor. Bunu tartışmak lazım. AYM'nin de bunu nasıl yaptığına ilişkin gerekçe ortaya koymalı. Kendi açıklamalarında yok" ifadelerine yer verdi.

"CHP KAYBETTİĞİ SEÇİMLERE İTİRAZ EDİYOR"

CHP'nin seçim sonuçlarına itiraz etmesini eleştiren Şentop, "CHP'nin siyasi geleneğidir kaybettiği seçime itiraz etmek. 1954'de CHP seçimi kaybetmiş. 14 ilde CHP seçime itiraz ediyor. Üzerine şaibe düşürmek için elinden ne geliyorsa yapıyor CHP" dedi.

"SEÇİM YENİLENMEZ"

Gerekçelerin haklı görülmesi halinde seçimlerin yenilenebileceğini açıklayan Şentop, "Bir parti seçim yenilensin dedi diye seçim yenilenmez. Seçim hukukunda somut gerekçelerle başvuruyorsunuz. Sandık yeniden sayılsın dediniz diye sayılmıyor. Gerekçelere bakılır. Yapılan başvuruların büyük kısmı reddedildi İlçe Seçim Kurulları tarafından. Niye? Çünkü gerekçe yok. CHP kendi yeteneksizliğini başkalarına yıkmakta, başkalarına kabahat atmak bakımından çok başarılı bir politika üretiyor" ifadelerine yer verdi.

"CHP SEÇİM GECESİ CHP'YE KİMİ ÇAĞIRDI?"

Şentop, "CHP bir seçim sistemi kurdu. YSK kaldırılmasını istedi. Çünkü güncel seçim bilgilerini yükleyememişler. CHP seçim akşamı kendi seçim sistemlerinde sorun yaşamışlar mıdır? Yaşadılarsa bir kurumun müdürünü çağırmışlar mıdır?" diye sordu.

CHP'Lİ HALICI'DAN ŞENTOP'A YANIT

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, AK Partili Şentop'un iddiası üzerine, "Seçim gecesi hiçbir şekilde CHP'nin sisteminde çökme olmamıştır. Sadece YSK'dan alınan verilerde bir yavaşlama olduğu için YSK ile bir görüşme yapıldı. YSK da yazılımı yapan Havelsan'ı CHP'ye yönlendirdi. Havelsan yetkilileri geldiler ve sorunu kısa bir süre sonra giderdiler" açıklamasında bulundu.

(HT) - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anayasa Mahkemesi Mustafa Şentop Ak Parti Twitter Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title