Haberler

Müsiad'ın "Dost Meclisi" Toplantısı

Artuklu Kaymakamı Karataşoğlu: "Bu coğrafya bizim en kıymetli yanımızı oluşturmaktadır.

Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu, "Bu coğrafya bizim en kıymetli yanımızı oluşturmaktadır. Bu güçlü yanlarımızı aslında bizim her tarafa anlatmamız gerekiyor " dedi.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şubesi'nin aylık olarak düzenlediği Dost Meclisi toplantısına katılan Karataşoğlu, MÜSİAD'ın çalışmalarını önemsediklerini kaydetti.

Artuklu İlçesinin Mardin'in Büyükşehir olmasıyla birlikte Merkez ilçe olarak 8 ay önce kurulduğuna anımsatan Karataşoğlu, 91 mahalleye  hizmet verdiklerini söyledi.

İlçenin en önemli özelliğinin ise tarihi yapılarının olduğunu belirten Karataşoğlu şunları söyledi:

"Bu coğrafya bizim en kıymetli yanımızı oluşturmaktadır. Bu güçlü yanlarımızı aslında bizim her tarafa anlatmamız gerekiyor. Artuklu'da göreve başlarken sosyal argümanları kullanarak sahaya girmeye çalıştık. Dolayısıyla biz sahada garip gurebayla da yetim çocuklarımızla da bir araya geliyor ve benzer dost meclislerini sadece bu seçkin topluluktaki iş adamlarımızla değil, yetimlerimizle de, yaşlılarımızla da yapıyoruz. İş yükümüz biraz ağır ancak biz bu yoğunluktan asla şikayetçi değiliz.  Yüzlerce camisi, yüzlerce okulu, binlerce personeli olan bir alandan söz ediyoruz. Onun için bu süreçte Artuklu olarak başlangıç olmasına karşın önemli bir mesafe kat ettiğimizi düşünüyorum."

MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar ise Mardin'in 7 bin yıllık geçmişi ile devasa bir turizm potansiyeline sahip olduğunu dile getirdi.

Artuklu ilçesinin Mardin turizmin de başat rol oynadığını, çözüm süreci ile beraber şehri ziyaret eden turist sayısının yıldan yıla artış gösterdiğini belirten Dündar " 2014 yıllı turizm sezonu otel doluluğu acısından işletmelerimizi memnun edecek seviyede gerçekleşmektedir. Tarihi Dönüşüm Projesinin bir an önce tamamlanması, Mardin kalesinin restorasyon çalışmalarına hız verilmesi ve birinci caddenin trafik sorununun çözülmesi en büyük beklentimizdir." dedi.

Mardin ekonomisinin tarım, turizm, sanayi, lojistik ve inşaat sektörlerinin eş güdümlü şekilde geliştirilmesine ve güçlendirilmesine bağlı olduğunu söyleyen Dündar, şunları belirtti:

" Mardin'in Sanayisi son yıllarda bir milyar doları aşan ihracatı ile ülkemizin ender sanayilerinden biri olmuştur. İkinci OSB'nin bir an önce faaliyete geçmesi ve yatırımların çeşitlenerek artırılması en büyük beklentimizdir. Gecen hafta MÜSİAD Mardin Şubesi olarak Irak'a düzenlediğimiz iş gezisinde üyelerimizin Irak pazarına daha fazla entegrasyon sağlaması için çalışmalar başlattık. Ondan önce Almanya Berlin'e ve Fas'ın Marakeş şehirlerine MÜSİAD Mardin olarak,bu yıl içerisinde iş gezileri düzenledik. Bu tür gezileri ihracat pazarlarımızın artırılması anlamında önemli buluyoruz. Lojistik sektörünün güçlendirilmesi için firmalarımızın daha kurumsal ve modern hale getirilmesi ve bağlantı yollarımızın güçlendirilmesi önemli olacaktır."

Mardin deki inşaat sektörünün son aylarda bir durağanlık yaşadığını ve bu durumun geçici bir durum olmasını umut ettiklerini dile getiren Dündar, kentsel dönüşümle beraber inşaat sektörünün uzun bir süre iş kapısı olmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bir restorantta düzenlenen toplantıya Mazıdağı Kaymakamı Fırat Çelik,Artuklu Milli Eğitim Müdürü Şeyhmus Sümer, Artuklu Müftüsü Mahsum Taşçı, Artuklu Tarım Gıda ve hayvancılık müdür vekilli Hüseyin Kahraman ve MÜSİAD üyeleri katıldı. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Ali Dündar Mardin Irak Yerel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

2024'te En Kolay İş Bulan Meslekler Hangileri? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! ÇİKOLATA KİSTİ NEDİR? Çikolata kisti (Endometriozis) neden olur, belirtileri neler? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 13 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 14 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 14 Mayıs burç yorumları nedir? Kişisel farkındalık nasıl artırılır? Farkındalığı artırmak için neler yapılabilir? A101 AKTÜEL KATALOĞU 13-16 MAYIS | A101'e gelen ürünler! A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! ZTK maçı ne zaman oynanacak? #9917 Ziraat Türkiye Kupası Beşiktaş- Trabzonspor maçı ne zaman? Kurban Bayramı'nda hangi sureler okunur? Kurban arefesinde hangi sureler okunur? SARILIK NEDEN OLUR? Sarılık belirtileri neler, nasıl geçer? 20 bin öğretmen atama başvuruları ne zaman 2024? MEB'den Öğretmen Ataması Takvimi #128197 Sözlü sınav ve mülakat tarihleri ne zaman başlıyor? İDRAR YOLU ENFEKSİYONU NEDEN OLUR? İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri neler, ne iyi gelir? Şanlıurfa Usulü Beyti Kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta'da bugün ne yapıldı? Survivor All Star 2024 112. Bölüm Tanıtımı! #128250 112. Bölüm tanıtımı yayınlandı mı?
Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title