Haberler

MÜSİAD, Diyarbakır'daki Olaylara Yayın Yasağı İstedi

Güncelleme:

MÜSİAD Diyarbakır Şube Başkanı Özşanlı, Diyarbakır'da 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylarla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak yayın yasağı talebinde bulundu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Diyarbakır Şube Başkanı İsmail Özşanlı, Diyarbakır'da 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylarla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak yayın yasağı talebinde bulundu.

MÜSİAD Diyarbakır Şube Başkanı İsmail Özşanlı, Diyarbakır'da 6- 7 Ekim günü meydana gelen ve 12 kişinin öldüğü olaylarla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurup yayın yasağı konulmasını istediğini açıkladı. Olayların ardından oluşturulan heyetlerin taraflarla görüştünü belirten Özşanlı, görüşmelerin de katkısıyla sokaklardaki tansiyonun düştüğü ve istenilmeyen olayların son bulduğunu söyledi.

Tüm tarafları sükunete, kardeşliğe ve uzlaşıya çağıran Özşanlı, bir kısım basın yayın kurumunun olayları oluş şeklini provokatif bir şekilde yayınlamaya devam ettiğini öne sürerek şöyle dedi:

"Bu yayınlar ile ilgili basın, sürekli insanlarımız arasında kin ve nefret duygularını körükleyici tarzda bir dil kullanmakta, olayın oluş ve sunum biçimi ile yeni istenilmeyen üzücü olayların oluşması için adeta davetiye çıkarmaktadır. Tüm bu nedenlerle, toplumsal refah ve barışımızın korunması maksadı ile 8 Ekim tarihinde meydana gelen ve bir çok vatandaşımızın da hayatını kaybettiği olaylar hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yayın yasağı getirilmesini talep etmekteyiz. Süreç, barışa ve kardeşliğe sahip çıkma, mazlumları destekleme ve zalimleri kınama sürecidir. 'Artık analar ağlamasın' diyor ve herkesi sağduyuya davet ediyoruz." - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title