Haberler

Muratpaşa Belediyesi'nden Kamuoyuna Duyuru

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Antalya Şubesi’nin, Antalya’daki belediyelerin, yapı denetim işini belli firmalara yönlendirdiği yönündeki, birçok belediye ile birlikte Muratpaşa Belediyesi’ni de ilişkilendirmesinin ardından muratpaşa belediyesi yazılı bir açıklama gerçekleştirdi.

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Antalya Şubesi'nin, Antalya'daki belediyelerin, yapı denetim işini belli firmalara yönlendirdiği yönündeki, birçok belediye ile birlikte Muratpaşa Belediyesi'ni de ilişkilendirmesinin ardından muratpaşa belediyesi yazılı bir açıklama gerçekleştirdi.

Muratpaşa Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Antalya Şubesi'nin; Antalyamız'daki belediyelerin, yapı denetim işini belli firmalara yönlendirdiği yönündeki, birçok belediye ile birlikte belediyemizi de ilişkilendirdiği açıklamalarını medyadan takip ettik. Bilindiği üzere; mesleği, işi ve geçim kaynağı inşaat sektörü olan vatandaşlarımız, diğer meslek gruplarından vatandaşlarımız gibi; yerel yönetimlerde ya da siyasi parti yönetimlerinde görev almaktadır. Belediye meclisleri, belediye yan kuruluşları ya da siyasi parti yönetimlerinde görev alan, bu arkadaşlarımızdan mesleklerini bırakmalarını talep etme hakkının kimsede olmadığı ve mesleklerini sürdürmelerinin doğal hakları olduğu, açıktır. Bu arkadaşlarımız, mesleklerini icra ederken, yerel yönetim veya siyasi partilerdeki konumlarını baskı aracı olarak kullanamazlar. Belediyemizi, hukuk dışı şekilde kullanarak; kendilerine avantaj sağlayamazlar. Yine; belediyemizi, hukuk dışı kullanarak; hukuka aykırı şekilde, ayrıcalıklar sağlayamazlar. Belediyemizin hiçbir bürokratı veya birimi; hiç kimseye, bir yapı denetim firması, mimar ya da mühendis öneremez."

"SOMUT KANITLAR ORTAYA KONULMASI DURUMUNDA GEREKEN YAPILACAK"

Durumun somut kanıtlarla ortaya konması durumunda gereğinin en ciddi şekilde yerine getireleceğinin ifade edildiği açıklama şu şekilde tamamlandı:

"Belediyemiz; hukuk çerçevesinde hareket eden tüm esnaf ve meslek gruplarının temsilcilerinin tamamına eşit yaklaşırken, ayrımcılık yapmamak ve ayrıcalıklar tanımamak konusunda ısrarlı tutumunu, ilk günden bugüne kadar sürdürmektedir. Sivil toplum kuruluşları ile meslek odalarının, belediyeleri hassasiyetle takip etmelerinden büyük mutluluk duymaktayız. Bu hassasiyetlerinden dolayı da meslek odaları ile sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyoruz." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muratpaşa Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title