Haberler

Muğla Orman Yangınlarında Rahat Bir Nefes Aldı

Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, 2010 Yılında İl Genelinde Yanan Orman Alanının 151 Hektar Olduğunu Belirtti.

''Bu yıl Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık. Bu rakam bizler için çok sevindirici' dedi.

Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Marmaris İlçesi Beldibi Beldesi'nde bulunan helikopter pistinde 2010 yılında il genelinde çıkan orman yangınları hakkında bilgi verdi. Toplantıya Marmaris Kaymakamı Serdar Polat ve Marmaris Orman İşletme Müdürü Enver Demirci de katıldı.

Muğla'da bu yıl çıkan orman yangını sayısının çok düşük olduğunu kaydeden İbrahim Aydın, kendileri açısından riskli dönemin sona erdiğini söyledi. 2010 yılının Orman Müdürlüğü açısından çok başarılı geçtiğini kaydeden Aydın, ''2006 yılında 3 bin 462 hektar orman alanı yangınlara yenik düşerken, 2007'de bu rakam 1531 hektar oldu. 2008'de 638 hektara düşmesine çok iyi gözüyle bakarken, bu yıl Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık. Bu yıl yanan orman alanı 151 hektarda kaldı. Bu rakam bizler için çok sevindirici. Bu rakam rekorun da rekoru. Marmaris'e baktığımızda bu yıl 23 yangında 25 hektar orman alanı kül oldu. Bu bir rekordur' dedi.

EN BÜYÜK YANGIN ÇAMLI'DA

İbrahim Aydın, bu yıl en büyük yangının Marmaris girişinde bunan Çamlı Köyü'nde, enerji nakil hatlarından çıktığını söyledi. Çamlı'da 20 hektar orman alanın tahrip olduğunu belirten Aydın, ''Biz bu yangında çok korkulu saatler yaşadık. 1979 yılında yine aynı bölgede bir yangın çıkmış ve Marmaris Aksaz Deniz Üssü'ne kadar olan ormanlık alan kül olmuştu. Bu yıl da aynı noktada çıkan yangın bizi çok korkuttu. Ama yeni açılan orman yolları, eğitimli personelimiz ve teknolojiyi yakından takip etmemeiz sayesinde çok kısa sürede müdahale ederek büyümeden önünü alabildik. Bu yangın bize orman teşkilatının nereden nereye geldiğini gösterdi' dedi.

Muğla Orman Teşkilatı'nın çok geliştiğini belirten İbrahim Aydın arazöz sayısını beş yılda 72'den 112'ye çıkardıklarını, şu an 4 uçak ve iki helikopter ile çalıştıklarını anlattı. Kara ekiplerinın çabuk müdahalesi için orman yolları açıldığını kaydeden Aydın, her yere helikopterlerin su alabileceği havuzlar yapıldığını anlattı.

ENERJİ NAKİL HATLARININ ÇEVRESİ SEYRELTİLECEK

Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, yangınların çıkış sebeplerine bakıldığında enerji nakil hatlarının önemli rol oynadığını belirtti. Gelecek yıl bu hatlarda çalışma yapacaklarını ifade eden Aydın, ''Hatların bulunduğu yerlerde orman alanında seyreltme yapılacak. Bu seyreltme çalışması sırasında 2-3 bin ağaç kesilecek belki ama geri kalan ormanlık alanlarımızı kurtarmak için yapılması gereken bir işlem' dedi.

Marmaris Kaymakamı Serdar Polat da, büyük başarılar göstererek orman yangınlarına müdahale eden personele teşekkür etti. Polat ayıca başarılarından dolayı, Marmaris Orman İşletme Müdürü Enver Demirci, Marmaris Orman İşletme Müdür Yardımcısı Murat Çakır, Hisarönü Orman Şefi Akın Ünler, Çetibeli Bölge Şefi Özkan Çakıl, Bayır Bölge Şefi Belgin Devecioğlu Saatçi, Marmaris Bölge Şefi Sinan Saatçi ve Yangın söndürme helikopteri Türk Pilotu Doğa Kapkıner'e teşekkür belgesi verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title