Haberler

Mudanya’nın Altyapısına Büyük Yatırım

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyesi Mudanya'nın Güzelyalı Mahallesi'nden Geçen Çakaldere Etrafındaki Heyelan Riskini Ortadan Kaldırmak Amacıyla Dere Islah Çalışmalarını Başlattı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya'nın Güzelyalı Mahallesi'nde geçen Çakaldere etrafından sık sık yaşanan heyelan olaylarının son bulması için dere ıslah çalışmasını başlattı. Başkan Altepe, yağmur ve içme suyu, kanalizasyon ve dere ıslah çalışmaları kapsamında sadece Mudanya'da birkaç yıl içinde 9 milyon TL'lik yatırım yapılacağını söyledi.

Başkan Altepe, Güzelyalı'da BUSKİ tarafından yürütülen Çakaldere ıslah çalışmalarını yerinde inceledi. Güzelyalı merkezinden geçerek, denizle buluşan Çakaldere'nin yamaçlarında sık sık oluşan heyelan nedeniyle dere yatağının kapandığı bölgede BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Güngör Gülenç'ten bilgiler alan Başkan Altepe, çalışmaların tamamlanmasıyla heyelan riskinin de ortadan kalkacağını vurguladı.

9 milyon TL'lik yatırım

Kent merkezinin yanı sıra merkeze bağlı ilçelerin de daha sağlıklı ve yaşanılabilir olması amacıyla altyapı yatırımlarına hız verdiklerini dile getiren

Başkan Altepe, Mudanya'da içme suyu kayıp oranının yüzde 50'ler seviyesinde olduğunu belirtip, öncelikle kaçakları önlemeye çalıştıklarını belirtti.

Mudanya'da içme ve yağmur suyu hatları ile kanalizasyon ve dere ıslahı çalışmalarının da hızla sürdürüldüğünü kaydeden Başkan Altepe, "Güzelyalı'nın merkezinden geçerek denizle buluşan Çakaldere, bölgede heyelan riskini artırıyor.

Zaman zaman meydana gelen heyelanlarda dere yatağının yön değiştirdiğini ve bölgeyi su bastığını biliyoruz. Bu bölgede yaptığımız 6 metre genişliğinde ve 2 metre yüksekliğindeki bakslarla dere yatağını kontrol altına alıyoruz. Bu sayede bölgedeki heyelan riski de ortadan kalkacak. Birkaç yıl içinde Mudanya'da 9 milyon TL'lik altyapı yatırımını gerçekleştirmiş olacağız" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken 'Kobani' davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken "Kobani" davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title