Haberler

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Sur, İdil, Silopi, Cizre, Nusaybin ilçelerinde güvenlik tedbirleri, boykot ve engellemeler nedeniyle eğitim-öğretim faaliyetlerinde sorun yaşayan 8. ve 12. sınıf toplamı 19 bin 404. Ara dönem tatilinde Diyarbakır, Batman, Mardin il merkezinde telafi programları uygulanmış olup, bu programlara 12 bin 524 öğrenci katılmıştır" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Sur, İdil, Silopi, Cizre, Nusaybin ilçelerinde güvenlik tedbirleri, boykot ve engellemeler nedeniyle eğitim-öğretim faaliyetlerinde sorun yaşayan 8. ve 12. sınıf toplamı 19 bin 404. Ara dönem tatilinde Diyarbakır, Batman, Mardin il merkezinde telafi programları uygulanmış olup, bu programlara 12 bin 524 öğrenci katılmıştır" dedi.

Bakan Avcı, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularına cevap verdi. Avcı, Eskişehir İl Müdür Yardımcısı'nı görevden aldıklarını açıkladı. Avcı, TÜRGEV ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki protokol hakkında bilgi vererek, "Bizim bütün genel müdürlüklerimiz değişik sivil turplum kuruluşları ile protokoller yaparak, işbirliğine gidiyorlar. Hayat boyu öğrenme Genel Müdürlüğümüzle yapmış bir protokol. 29 sivil toplum kuruluşu ile yapılmış protokoller var" ifadelerini kullandı.

Avcı, protokol maddelerinden bahsederek, "Bakanlığın protokolde mali yükümlülüğü yok. TÜRGEV nerede, ne yaptığını açıkladı. Amaçsız, hedefsiz vakıf kurulur mu? Protokol kapsamında verilecek olan tüm eğitimler öncelikle TÜRGEV'e bağlı binalarda gerçekleştirilecek. Bu binalarda gerçekleştirilemediği taktirde Hayat Boyu Öğrenim tarafından gösterilen mekanlarda gerçekleştirilir. Madde 13 Kursiyerlerden hiç bir ad altında ücret alınmaz. Madde 14 TÜRGEV protokol kapsamında hiç bir maddi kazanç elde edemez" şeklinde konuştu.

Güneydoğu'daki okullara değinen Bakan Avcı, "Sur, İdil, Silopi, Cizre, Nusaybin ilçelerinde güvenlik tedbirleri, boykot ve engellemeler nedeniyle eğitim-öğretim faaliyetlerinde sorun yaşayan 8. ve 12. sınıf toplamı 19 bin 404, ara dönem tatilinde Diyarbakır, Batman, Mardin il merkezinde telafi programları uygulanmış olup, bu programlara 12 bin 524 öğrenci katılmıştır. İkinci dönemin başlamasıyla birlikte Dargeçit, Nusaybin ilçelerinde bütün öğrencileri kapsamakla birlikte 8. ve 12. sınıfları merkeze alan telafi eğitimleri hafta içi ve sonu programlanarak hayata geçirilmiştir. Ayrıca Batman. Diyarbakır, Mardin il merkezlerinde 2016 Haziran ayı sonunda kadar devam edecek telafi programı için bütün öğrencilere ulaştık, 10 Şubat 2016 tarihi itibariyle 7 bin 514 öğrenci programa katılacağını bildirdi" dedi.

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç da, Yüksek Öğretim Kurulu'nun kaldırılmasına ilişkin olarak, "Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda uzlaşılır, YÖK de kalkar. Biz bulunduğumuz müddetçe biz olmasak başkalarınca veya sizlerin bulunduğu müddetçe bu kanunla memur olacaksınız, bizde faaliyet göstermeye çalışıyoruz. YÖK'ün yetkilerini buharlaştıramayacağınız için bu YÖK'ün yetkilerini nakledebilirsiniz. Ama orada çok titiz davranmanız gerekir ki, bir YÖK yerine 185 YÖK olup, 'üniversitelerde niye böyle yapılıyor' şikayet merciyi bulamama durumunuz olabilir" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Diyarbakır Nabi Avcı Nusaybin Batman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title