Haberler

Milano Tasarım Haftası'nda eBay'den Türk tasarımcılara büyük destek

Güncelleme:

Etkinliğin ana aktörlerinden SuperStudioPiù ile işbirliği gerçekleştiren eBay, 23 tasarımcıya ait toplamda 180 parça ürüne ev sahipliği yaptı.

Türk tasarım ürünleri Milano Tasarım Haftası kapsamında eBay'de satışa çıktı. Aralarında Türkiye'den iki markanın da bulunduğu tasarımcılara işlerini eBay'e taşıyabilmeleri için eğitim verildi.

2011 yılında GittiGidiyor'u bünyesine katan küresel e-ticaret devi eBay, Milano Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirdiği projeyle aralarında Türkiye'den isimlerin de bulunduğu 23 tasarımcının ürünlerini uluslararası satışa açtı. 4-9 Nisan tarihleri arasında İtalya'da düzenlenen Milano Tasarım Haftası'nın ana aktörlerinden SuperStudioPiù ile işbirliği gerçekleştiren eBay, "Discovering: People & Stories" (Keşif: İnsanlar ve Hikayeler) isimli sergide yer alan 23 tasarımcıya ait toplamda 180 parça ürüne ev sahipliği yaptı. Tasarımlar, eBay.it üzerinde oluşturulan özel bir alanda listelendi. Dünya çapında 167 milyon aktif alıcısı olan eBay'in online platforma taşıdığı ürünler 9 Nisan'a kadar satışta olacak.

İşbirliği kapsamında yayına alınan özel sayfada tüm tasarımcıların hikayeleri ve projeleri hakkında bilgiler aktarılırken Milano Tasarım Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen atölye çalışmasıyla tasarımcıların işlerini eBay'e taşıyabilmeleri için kendilerine eğitim de verildi.

"Discovering: People & Stories" sergisi, etkinlik kapsamında düzenlenen prestijli Superdesign Show'un en önemli parçası kabul ediliyor. Burada ürünlerine yer verilen tasarımcılar yaratıcılıklarıyla dikkat çekiyor ve SuperStudioPiù tarafından dünyanın dört bir yanından titizlikle seçiliyor. Bu özel seçimin ardından sergide ürünleri yer alan Türk tasarım markaları 15West Studio ve Nilüfer Kozikoğlu'nun kurduğu Urban Atölye..

Akıllı telefondan tasarıma ulaşacaklar

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Urban Atölye'nin Kurucusu Nilüfer Kozikoğlu, "Milano Tasarım Haftasında 'Discovering: People&Stories' sergisi, Superdesign Show'a ilham veren, vizyon açan bir sergi. Burada olmaktan, araştırma ve tasarımımı paylaşmaktan çok mutluyum. Bu sergide eBay ile tasarımların alıcıya ulaşması da benim için bir yenilik. Tasarımla ilgilenen herkesin bu ürünlere akıllı telefonlarından ulaşabilecek olması da etkileyici bir imkan." dedi.

Sergiye gelemeyenler için online platform

15West Studio kurucuları Begüm Cemiloğlu ve Ekin Varon da sergi sayesinde dünyanın farklı şehirlerinden insanlarla ortak bir tema altında ürünlerini sergileme sansı kazandıklarına dikkat çekti. Cemiloğlu ve Varon, "eBay'in desteği sayesinde ürünlerimizin görünürlüğü dünya çapında sağlandı ve sergiyi ziyaret etme fırsatı bulamayanlar için ulaşımı kolay online bir platform oluşturuldu. Türk tasarımcılar olarak Superdesign Show'un bir parçası olmak gurur verici." açıklamasını yaptı.

Nilüfer Kozikoğlu'nun renkli plastik ve beton ile tasarladığı "Alve" isimli dekoratif objeleri dikkat çekerken, 15West Studio'nun imzasını taşıyan yuvarlak ahşap masa da göz alıcı tasarımlar arasına girdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye İtalya Milano Ekonomi Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim mesajı: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim mesajı: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Merkez Bankası Başkanı'ndan kamuda tasarruf paketine ilk yorum: Enflasyonla mücadelede bize yardımcı olacak

Merkez Bankası Başkanı'ndan kamuda tasarruf paketine ilk yorum: Enflasyonla mücadelede bize yardımcı olacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title