Haberler

MHP'nin Kazlıçeşme'de Yapılacak Mitingi

Miting alanında incelemelerde bulunan MHP Grup Başkanvekili Vural: "Bütün vatandaşlarımızla, milli değerleri koruyup yaşatmak amacıyla Kazlıçeşme'de yarın saat 16.00'da buluşmak istiyoruz" "Bugün asıl AKP'nin demokratikleşmesi için bir pakete ihtiyaç var"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bütün vatandaşlarımızla, milli değerleri koruyup yaşatmak amacıyla Kazlıçeşme'de yarın saat 16.00'da buluşmak istiyoruz" dedi.

MHP'nin 9 ilde yapmayı planladığı "Milli Değerleri Koru ve Yaşat" açık hava toplantıları kapsamında "Demokrasi" temasıyla İstanbul'da yarın düzenlenecek miting öncesi MHP İl Başkanı Abdurrahman Başkan ve ilçe teşkilatlarının yetkilileriyle Kazlıçeşme miting alanına gelen Vural, hazırlıklar hakkında bilgi aldı.

Vural, miting alanını gezdikten sonra yaptığı açıklamada, demokrasiyi pakete sığdıranların yönetim anlayışının sorgulanması gerektiğini belirterek, "Bugün asıl AKP'nin demokratikleşmesi için bir pakete ihtiyaç var. Öncelikli yapılması gereken, AKP yönetim zihniyetinin demokratikleşmesidir" dedi.

AK Parti'nin, korkutma, sindirme, baskı, tehdit ve şantajla bir korku devleti oluşturduğunu savunan Vural, "Bununla da bu dönem yapılanları diktatörlüğe bir geçiş tahtası olarak kullanmak istemektedir. Tehdit hepimize yöneliktir. Bu zihniyet, bizi birbirimize kırdırarak, birbirimize düşman yaparak, gerçek demokrasinin köklerini ortadan kaldırmaktadır" ifadelerini kullandı.

Adalet, özgürlük, insan hakları, tarafsız ve bağımsız yargı ekseninde bakıldığında, AK Parti'nin bu değerlerin hepsini dumura uğrattığını ifade eden Vural, şunları kaydetti:

"Sözde demokrasi paketini yutturmaya çalışanlar, siz demokrat mısınız ki millete demokrasi paketi sunuyorsunuz? Siz ne zamandan beri PKK istek ve taleplerini Türkiye'ye demokratik bir talep olarak sunuyorsunuz? Açıklanan paketin demokrasiyle hiçbir alakası yoktur. Bu paketin özü şudur; bu paket Türk milleti düşmanlığını meşrulaştırmak isteyen bir pakettir. Andına, adına, diline düşmanca bir bakışın sonucudur. Paketin asıl amacı milletin adını silmek, Türkçe'yi dışlamaktır."

Vural, amacın, Türkçe resmi dilinin yanına paralel diller getirmek ve Türk milleti kavramını ortadan kaldırmak olduğunu savunarak, "AKP'nin hedefi, Türk milli kimliği yerine vatandaşlık kimliğini getirmektir. AKP, PKK tehdidi, PKK silahı ile Türk milletinin varlığına darbe yapmak istemektedir. Vatandaşı, 'analar ağlamasın, terör bitsin' adı altında bölünmeyi hazmetmeye teşvik etmektedir" diye konuştu.

"Andımız" uygulamasının kaldırılması

"Andımız" uygulamasının kaldırılmasına da işaret eden Vural, şunları söyledi:

"Sayın Başbakan'a soruyorum. Andın neresinden rahatsızsınız? 'Türk'üm' demekten mi, 'doğruyum' demekten mi, Atatürk'ten mi, 'ne mutlu Türküm diyene' demekten mi rahatsızsınız? Yargının verdiği bir karar var. Bu andın hiçbir zaman etnik kimliklere vurgu yapan bir ant olmadığını ortaya koyan bir karardır bu. Buna rağmen AKP, sırf Türk kelimesi, Atatürk kelimesi geçiyor diye bu andı kaldırmıştır."

Vural, demokrasi paketiyle ilgili bazı soruları olduğunu belirterek, "AKP kılavuzlarına ve Sayın Başbakan'a soruyorum; 45 gün önce 'özel okullarda anadilde eğitim yok' derken, 'bu, Türkiye'yi bölücülüğe götürür' derken, bir anda neden tornistan yaparak anadilde eğitime razı oldunuz? Gerek yüz kızartıcı, gerekse terör suçlarından mahkum olanların siyasi partilere üye olmalarını yasaklayan maddeyi neden kaldırmak istiyorsunuz? Bu maddenin altında PKK'ya ve Öcalan'a örtülü af mı yatıyor? Amacınız Öcalan'a siyaset yolunu mu açmaktır?" diye konuştu.

Oktay Vural, diğer sorularını da şöyle sıraladı:

"Alfabeye yeni harflerin eklenmesi kimin talebidir? Andımızın nesinden rahatsızsınız? Yer adlarının değiştirilmesini kim istemektedir? Sakarya'yı Sangarion, Konya'yı İkonium, İstanbul'u Konstantinopol mü yapacaksınız? Bu demokratikleşme paketi ile PKK'nın dışında kim kendisini daha hür hissediyor? İktidarı eleştirenlerin hapse atılmayacağı, iktidar aleyhinde yazılan kitapların toplatılmayacağı bir Türkiye olacak mı? Bu paketten sonra savcı ve hakimler, yürütmenin baskısı olmadan karar verebilecekler mi? Vatandaşlar, kişisel verilerinin internette dolaşmayacağından emin olabilecekler mi? Sosyal medyada paylaşımlarından dolayı soruşturulmayacaklarını mı düşünüyorlar? Millete bu adımları demokrasi adımı olarak hazmettirmeye çalışmayın. Bu paketin amacı, milleti etnik kökenlerine göre bölmek, Kürt kardeşlerimizi azınlık statüsüne dönüştürmektir."

Vural, MHP olarak, demokrasiyi geliştirecek ve içselleştirecek şekilde, milli değerlere sahip çıktıklarını göstermek için meydanlarda olduklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Gelin, demokrasimize darbe, pranga vuran bu iktidara karşı hep beraber 'milli egemenlik' 'milli devlet', 'milli irade' diyelim. Bu demokrasi mitingi AKP'nin çarpık demokrasi anlayışını deşifre edecek. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, bugün Türkiye'nin yaşadığı demokrasi defoları ile ilgili vatandaşlarımızla görüş ve düşüncelerini paylaşacak. Bütün vatandaşlarımızla, milli değerleri koruyup yaşatmak amacıyla Kazlıçeşme'de yarın saat 16.00'da buluşmak istiyoruz. Herkesi, bireysel hak ve özgürlükler çerçevesinde demokrasiye sahip çıkmak için MHP'nin düzenleyeceği mitinge davet ediyoruz." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title