Haberler

MHP Denizli Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Yeniçeri:

Denizli Belediye Meclis Üyesi ve Milliyetçi Hareket Partisi (mhp) Grup Başkan Vekili Mehmet Yeniçeri, 2011'de Muhalefetin Görüşlerinin de Dikkate Alınmasını Temenni Etti

Denizli Belediye Meclis Üyesi ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Mehmet Yeniçeri, 2011'de muhalefetin görüşlerinin de dikkate alınmasını temenni etti.

Yeniçeri, MHP il binasında meclis üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında 2010 yılını değerlendirdi.

Denizli'yi 2010 yılında birçok konunun meşgul ettiğini kaydeden Yeniçeri, bu konuların bazılarını 'altyapı çalışmaları, su fiyatlarının yüksekliği, yeni garaj projesi ve belediyenin herkese eşit mesafede olmaması' şeklinde sıraladı.

Su ücretleri konusunda Belediye Meclisine su abone ücretleri ile ilgili bir önerge verdikleri belirten Yeniçeri, 'Önergemiz her zamanki gibi kabul görmedi. Ancak sonrasında gelişen yargı sürecinde haklılığımız ortaya çıktı ve Denizli Belediyesi tahsil ettiği su abone ücretlerini faiziyle geri ödemek zorunda kaldı. Su kullanım ücretleri konusunda indirim yapılması gerektiğini söyledik. Bu da uygulanmadı. Yine su konusunda okullarda kullanılan su ücretlerinde ya ciddi indirime gidilmesi ya da ücret alınmaması yönünde bir önerge verdik. Bu önergemiz de kabul olmadı. Ama bu konuda yeni bütçede okullarda kullanılan su ücretlerinde indirim yapılarak tam olmasa da bizim teklifimize gelindi. Su, insanımızın vazgeçilmez tüketimidir. Bu konuda ciddi fedakarlık yapılıp su ücretlerinin halkımızı memnun edecek seviyeye çekilmesi gerektiği görüşümüz hala devam etmektedir' ifadelerini kullandı.

Altyapı çalışmalarının, her belediyenin öncelikli olarak yapması gereken bir yatırım olduğunu savunan Yeniçeri, altyapı konusunda şunları söyledi:

'Başlangıçta bizler de halkımız da yaşanabilecek aksaklıklara ve sıkıntılara katlanılabileceğini düşünmüştür. Ancak çalışmalar sırasında yaşanan aksaklıklar ve plansızlık şehrin yaşayan insanını isyan ettirmiştir. Şehrin bazı bölgeleri defalarca kazılmıştır. Hatta bazı kavşaklara fermuarlı yapalım diye espri konusu olmuştur. Kız Meslek Lisesi (KML), Denizli Hükümet Binası ve yakın çevresi için ulusal bir proje yarışması düzenlenmiş ve Mimar Yavuz Selim Sepin'in projesi birinci olmuştur. Bu proje de kamuoyunca benimsenmiştir. Ancak bu projede korunması planlanan ve farklı fonksiyonlarla tanımlanan KML, haziran ayında yıktırılmış ve hükümet binası projesinde değişiklikler başlamıştır. KML'nin yıkılması ile Anıtlar Kurulu ve TMMOB konuyu yargıya taşımıştır. Sonuç olarak Denizli ilimize kazandırılması planlanan Hükümet Binası projesi tartışılır hale gelmiştir. Bu üzücüdür. ve bunun nedeni ise 'kim ne derse desin biz bildiğimizi yaparız, kamuoyunun ne düşündüğü önemli değil, biz doğruyu biliriz' zihniyetidir.'

Belediyelerin, şehirde yaşayan insanlarının ihtiyaçlarını karşılamak ve yaşantılarını kolaylaştırmak için gerekli çalışmaları yapan bir sosyal bir kurum olduğunu söyleyen Yeniçeri, '2011 yılında mevcut iktidarın sosyal belediyecilik anlayışını biraz daha öne çıkaracak icraatlarda bulunmasını, muhalefetin görüşlerini de dikkate almasını ve Denizli'de yaşayan tüm vatandaşlara eşit mesafede olmasını temenni ediyoruz' dedi.

(İBS-MUS-MHD) - DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki 'Viski' itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki "Viski" itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title