Haberler

Metiner: "Anayasa Mahkemesine Saygı Duymuyoruz"

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Anayasa Mahkemesi’ni sert bir dille eleştirerek, "Anayasa Mahkemesi'ne saygı duymuyoruz" dedi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Anayasa Mahkemesi'ni sert bir dille eleştirerek, " Anayasa Mahkemesi'ne saygı duymuyoruz" dedi.

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partisinin kadın kolları tarafından düzenlenen programa katılan Mehmet Metiner, paralel yapı, Gezi olayları, Anayasa Mahkemesi ve Soma'da yaşanan maden kazası sonrası bazı kesimler tarafından izlenen politikalara değindi.

Kahta Kültür Sitesinde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos çıkışıyla birlikte Türkiye'de yaşanmaya başlanan olaylara değindi.

Davos'un Türkiye tarihi için önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Metiner, daha sonraki süreçte yaşanan tüm olayların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı karalamaya, itibarsızlaştırmaya ve devirmeye yönelik olduğunu ifade etti.

Türkiye'de her zaman bu tür senaryoların oynandığını dile getiren Metiner, bu oyunları oynamaya çalışanlara halkın en büyük cevabı verdiğini söyledi.

Paralel yapının çok sinsi bir oyunla kendilerine yaklaştığını ifade eden Metiner, Amerika ve İsrail ile işbirliği yapıp kendi halkının, ülkesinin aleyhinde çalışan o paralel yapıyı çökerteceklerini söyledi.

Anayasa Mahkemesi ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ı da sert bir dille eleştiren Metiner, "HSYK'da paralel yapıyı kırmak için değişiklik yaptıklarını fakat bu Haşim Kılıç'ın zoruna gitti. Hemen şey yaptı, parlamentonun böyle bir yetkisi yok. Ne yapmışız biz parlamento olarak kardeşim. HSYK olarak daireleri var. O dairelerde de çalışan üyeleri var. Ben o dairelerin iç işleyişini düzenlemişim. Anayasanın bana tanıdığı bir yetki bu. Ben parlamentoyum, yasama organıyım ama Haşim Kılıç'a göre sen bunu yapamazsın. Peki Haşim Bey sen Anayasa Mahkemesini diktatörce yönetiyorsun. Anayasa Mahkemesinin tüm birimlerini, iç işleyişini sen belirliyorsun. Senin orada yaptıkların anayasaya aykırı değil, benim mecliste yaptıklarım mı anayasaya aykırı? Sevsinler senin anayasa anlayışını. Anayasa Mahkemesine nasıl saygı duyarız. Anayasa Mahkemesi bir vesayet organı. 15-20 kişi toplanmış, sen seçil gösteririm ben sana. Sandıktan çıkmışsın, Mehmet Metiner gibi ter dökmüşsün. Haşim Kılıç halka hesap vermiyor. Kimse onun yakasına yapışmıyor. Oturup karar veriyor. Tamam bitti. Düdük çalındı. Ha asker düdük çaldı ha sen kararında düdük çalmışsın. Senin borun ötmez. 61 Anayasasıyla birlikte halkın iradesini gasp etmek üzere sistemin içine monte edilmiş, Anayasa Mahkemesi gibi organların yeni Türkiye'de kendisine yer bulamayacaktır. Vesayet organlarına yer yok. Pek çok Avrupa ülkesinde Anayasa Mahkemesi yok ama orada hukuk da işliyor demokrasi de işliyor. Bizde öyle bir algı oluşturuyorlar ki, Anayasa Mahkemesine karşı çıktığın zaman diyorlar ki karşı çıkıyorsun. Evet çıkıyorum kardeşim. Hatta böyle bir Anayasa Mahkemesine gerek yok. Haşim Kılıç'ın neresi hukukçu, iktisatçı? Kendisi Anayasa Mahkemesini krallar gibi yönetiyor ama meclise gelince kusura bakma sen bu dairenin nasıl çalışacağını, hangi görevin nerede olacağına karar veremezsin. İyi, çok güzel. Parlamentonun kapısına kilit vuralım. Eskiden darbelerle yaparlardı bunu, marş marş derlerdi. Şimdi Anayasa Mahkemesi kararlarıyla yapmaya çalışıyorlar. Saygı duymuyoruz kardeşim. Var mı diyeceğiniz. Anayasa Mahkemesinin bir vesayet organı olarak bulunmasına itirazımız var" dedi.

Mehmet Metiner konuşmasında 'Başkanlık Sistemi' ile ilgili ise şunları söyledi:

"Başbakanımız inşallah aday olduğunda fiili başkanlık sistemine geçilecektir. 2015'te de AK Parti sayısal aritmetiği itibariyle tek başına anayasayı değiştirebilecek güçle parlamentoya gittiğinde bu faşist fermanı yırtacaktı.

Anayasa Mahkemesi de yargı da o konu içine çekilecektir. Hiçbir güç halkın kararları üzerinde vesayet organı olarak çalışmayacaktır. Bitti. Kim ne derse desin kardeşim. Belediye olarak bir iş yapıyorsun Danıştay müdahale ediyor. Tamam yargı denetlesin de yargıyı kim denetleyecek?

Yassı Ada mahkemelerinde Menderes'i alçakça, namertçe, hukuku çiğneyerek darağacına gönderen o hakimleri Anayasa Mahkemesi üyeliğiyle onurlandırdılar. Böyle kara bir sicili olan bir organdan bahsediyoruz. Adam diyor ki kırdım. Niye kırdın? Beni buraya gönderen öyle istedi diyor. Tabi sen 28 Şubatta da şakşakçılık yapıyordun. Askerlerin verdiği brifinglerde cübbelerinle gidip şakşakçılık yapıyordun. Efendim adaletmiş, hukukmuş, AK Parti yargıya saygı duymuyormuş. Hadi oradan. Bu yargıya saygı duymuyoruz kardeşim. Anayasa Mahkemesin bir vesayet organı gibi başımızın üzerinde bir demokrasi kılıcı gibi durdurulmasına asla saygı duymuyoruz. ve inşallah bu sistemi de değiştireceğiz. Onlar bunu biliyorlar. Bunu bir tek kim değiştirir? Kasımpaşalı, değiştirir." - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Anayasa Mahkemesi Mehmet Metiner Adıyaman Ak Parti Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete zam yapılacak mı, yüzde kaç zam yapılacak? Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title