Haberler

Memur-Sen'den Çalışan Anneler İçin Kreş Parası Teklifi

Güncelleme:

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşme masasında, kamu çalışanları için 300 TL kreş yardımı talep ettiklerini açıkladı.

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşme masasında kamu çalışanlarının mali hakları kadar sosyal hakları da iyileştirmeyi hedeflediklerini söyleyerek, kamu çalışanları için 300 TL kreş yardımı talep ettiklerini bildirdi.

"MAĞDURİYETLER GEDİRİLECEK"

Toplu sözleşme görüşmelerinde kamu çalışanları için talep edilen Kreş Hizmeti ve Kreş Yardımı Ödeneği, çalışan anneleri heyecanlandırdı. Toplu Sözleşme görüşmelerinde kamu çalışanlarını temsil eden Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, dezavantajlı gruplara yönelik politikaların bu kesimin mağduriyetini giderecek nitelikte olmasının sosyal devlet olmanın en önemli gereklerinden biri olduğunu ifade etti. Güçlü toplumun ancak güçlü aile ile gerçekleşebileceğini kaydeden Yalçın, "Aile kurumunun korunması ve güçlenmesine yönelik taleplerimiz, toplu sözleşme masasında hükümet tarafından mutlaka dikkate alınması gereken, bizim de ısrarcı olacağımız konular arasında yer alıyor.

"GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN GÜÇLÜ AİLE"

Güçlü, büyüyen, kalkınan bir Türkiye istiyorsak, bunun yolu aile kurumunun güçlenmesinden geçiyor. Bu nedenle toplu sözleşmede taleplerimiz arasında eş durumu özrü, kreş ödeneği ve evlendirme yardımı gibi hususlar yer alıyor." ifadelerini kullandı.

"3 YILLIK TAYİN SÜRESİ KISALTILMALI"

Nitelikli insan gücü ve dinamik bir toplum için aile kurumunun güçlenmesi gerektiğini belirten Yalçın, toplu sözleşme görüşmelerinin ilk gününde eş durumu özrüne ilişkin mağduriyetin giderilmesi yönündeki gelişmeyi aile bütünlüğü açısından çok önemsediklerini kaydetti. Görüşmelerin ilk gününde, eşi özel sektörde çalışan kamu çalışanlarının tayin isteyebilmeleri için öngörülen 3 yıllık sürenin kısaltılmasının da aile bütünlüğü açısından hayati öneme sahip olduğuna değinen Yalçın, sosyal devletin mağduriyetleri gidermesi beklenirken yeni mağdurlar üretilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

AİLELER MAĞDUR

Anayasal güvence altında olan aile kurumuna yönelik kamu politikalarının yanlış ve yetersiz olduğunu belirten Yalçın, çalışan annelerin çocuklarına yönelik kreş hizmetinin olmayışının da ebeveynleri ve çocukları mağdur ettiğini kaydetti.

KREŞ PARASI TALEBİ

Toplu sözleşme talepleri arasında kamu kurum ve kuruluşlarına ait işyerlerinde, bünyelerinde görev yapan kamu görevlilerinin zorunlu eğitim çağına girmemiş çocuklarına yönelik ücretsiz kreş hizmeti sunulmasının bulunduğuna değinen Yalçın, "Talebimizle kreş hizmetinden faydalanacak her çocuk için büyükşehir kapsamındaki illerde 300 TL, diğer illerde 250 TL kreş yardımı ödeneği istiyoruz." dedi.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Memur Sen Türkiye Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (80)

Dertli Memur:

Biz kolay kolay memur olmadık arkadaşım. Gecemi gündüzüme kattım ders çalışmak için. Devletin verdiği okul kredisi ile okuduk. Şimdide borç ödüyoruz. Borç borç üstüne. Ailemizden uzakta ev kira , işe otobüsle git hepsi para. Sizin çocuklarınız evde analarıyla otururken bizimkiler 2 yaşından beri okullara gidiyor. Oda para. Bilip bilmeden konuşmayın. Yukardaki rakam az bile. Sizde çalışın kpssyi yıllarca dersaneye gidin hak edin. Emek olmadan yemek olmaz.

41
2
yanıtYanıtla
Hakan:

Hem eşiyle beraber çift maaş alacak üstüne doğumdan sonra aylarca izin kullanacak yetmeyecek öğleden sonra süt izni mizni diye işe gelmeyecek yetmeyecek kreş parası alacak. . daha varmı isteğiniz. . çift maaş alan memur zaten ortalama 6 bin lira para alıyor. tek maaş alan ailelere yardım edilsin nedir bu yaaaaa. . .

15
24
yanıtYanıtla
memur kamusen:

ne kreş yardımı bende devlet memuruyum zaten bizler yaşam şartları göz önünde bulundurulduğunda özel sektör göre ii durumdayız bence haksızlık olur kanaatindeyim önce asgari ücret yaşanabilir bir rakama yükseltilsin diye düşünüyorum . . . .

6
22
yanıtYanıtla
KRALX:

YA GEÇİN BU SAÇMA SAPAN İŞLERİ MEMUR SEN MİSİN NESİN! KADINLAR ZATEN ÇALIŞMIYOR. BİZİM KURUMDA 2-3 TANE BAYAN DOĞUM YAPTI. DOĞUMDAN ÖNCE 2-3 AY YOK MAAŞINI ALIYOR. DOĞUMDAN SONRA AYNI ŞEKİLDE. YOK GÜNDE 3 SAAT SÜT İZNİ. AMA OĞLEN VAKTİ ÇIKIP EVİNE GİDİYOR. SABAH SAAT DOKUZDA İŞE GELİYORLAR. SAAT 10''A KADAR ÇAY SİMİT VS. GÜNDE 2-3 SAAT MESAİ YAPIP 3 MİLYAR MAAŞ ALIYORLAR. BİZ İSE SÖZDE VATANİ GÖREV DİYE ASKERE GİTTİK GELDİK 1 KURUŞ PARA YOK. NE İŞ SİZİNKİ?BİRAZ DA ERKEK OLUN DA ERKEKLERİN HAKKINI SAVUNUN

8
9
yanıtYanıtla
mustafa gencer:

kamudakiler zaten dunyanin parasin aliyo. kres yardimi asgari ucretliye yapilmali

14
1
yanıtYanıtla
çalışan erkekler:

yeter be kardeşim çalışmayan bayanların suçu ne hep çalışana hep çalışana bu ne saçmalık arkadaş yok doğum izini yok süt izni hastalık izni kreş izini yeme izni wc izni yeter beeeeeeeeeee

12
3
yanıtYanıtla
Mahir:

Özel şirkette çalışanlar ne yapsın peki devlet memuru 2500 - 3000 tl maaş alsın az az az desin Özel şirkette çalışan asgari ücret alan işçi ne yapsın 950 tl ile birazda işçiyi düşünün be hiç mi vicdanınız yok hiç mi allah korkusu yok

11
2
yanıtYanıtla
ogretmenMobil-ANDROID:

ne konusuyosunuz be memur dusmanlari.iscilerin maasina biz bisey demiyoruz demiryollarinda calisan kadrolu isci 4 bini uzerinde para geciyor eline.ben 6 sene silopi agri tutakta gorev yaptim 4 sene disarda okudum.2 sene kpss ye calistim.sen neyaptin ben ders calisirken kahvede oyun oynadin sonra devlet bana para versin.yuru git baska yerde oynayin

6
7
yanıtYanıtla
yilmaz:

Memurlar aç gozlusunuz işçi napsin.....bizim vergilerimiz bu açlara gidiyor.mada başında oturup lafliyolar...

6
6
yanıtYanıtla
efekentli Mobil-ANDROID:

çift maaşlara laf eden mallar herkes okumuş meslek sahibi olmuş sen veya eşinden okumuş meslek sahibi olmuş olsaydı...sende çift maaş olurdun.. çift maaşlara laf edeceğine başındaki milletvekillerine bak.. sen dişini normal yaptırırken adamlar kaç implant yaptırıyor..boş sallamaya...

7
5
yanıtYanıtla
Tüm 80 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title