Haberler

Mehmetçik Vakfı'na 85 Bin 239 Hisse Vekalet Kurbanı Bağışlandı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı Samsun İl Temsilcisi E.Tnk.Kur.Alb. İbrahim Yıldırım, kurban bayramında Mehmetçik vakfına Türkiye genelinde bu yıl 85 bin 239 hisse vekalet kurban bağışında bulunulduğu ve Samsun’da da bağışlarda yüzde 30 civarında bir artış olduğunu söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı Samsun İl Temsilcisi E.Tnk.Kur.Alb. İbrahim Yıldırım, kurban bayramında Mehmetçik vakfına Türkiye genelinde bu yıl 85 bin 239 hisse vekalet kurban bağışında bulunulduğu ve Samsun'da da bağışlarda yüzde 30 civarında bir artış olduğunu söyledi.

Vatandaşların TSK Mehmetçik Vakfı'na yaptıkları bağışlardan dolayı teşekkür eden E.Tnk.Kur.Alb. İbrahim Yıldırım, "TSK'da vatani görevini yaparken şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerimizin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile malul gazi ve engelli Mehmetçiklerimize ve çocuklarına sosyal ve ekonomik destek sağlayan TSK Mehmetçik Vakfı, yüce milletimizin bu yıl yaptığı kurban bağışları ile daha da güçlenmiştir. TSK Mehmetçik Vakfı'na bu yıl Türkiye genelinde 85 bin 239 hisse vekaleten kurban bağışında bulunulmuş olup, Samsun'da da yüzde 30 oranında bağışçılarımızda artış gözlenmiştir" dedi.

Yapılan vekalet kurban bağışların tamamının yurt içinde kesildiğini ifade eden Yıldırım, "TSK Mehmetçik Vakfı'nın vekaleten kurban kesim hizmeti, Diyanet İşleri Başkanlığının yayınladığı 2015 yılı kurban hizmetlerinin uygulanmasına dair tebliği ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün ilgili hükümlerine uygun olarak tamamı yurt içinde gerçekleştirilmiştir. Kurbanlar Adıyaman, Bilecik, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Malatya ve Şanlıurfa illerindeki modern kesimhanelerde, hijyenik koşullarda ve her kesimhanede görevlendirilen vakıf personeli, veteriner, noter ile din görevlisinin denetimi ve gözetimi altında kesim merkezlerinin kapasitelerine göre kesilmiş ve kesimler kameralar tarafından kayıt altına alınmıştır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına kayıtlı olan kurbanlıklar, kesim işlemi yapıldıkça Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı il müdürlüklerinin görevlendirdiği veterinerler tarafından bakanlık kayıtlarından düşürülmüştür" diye konuştu.

Kurban etlerinin bir bölümü şehit ve gazi Mehmetçik ailelerine aile başı 4.5 kg olacak şekilde dağıtıldığını belirten Yıldırım, "Kurban etlerinin bir bölümü, kesim bölgeleri ve 50 km mücavir alanda ikamet eden şehit ve gazi Mehmetçik ailelerine, aile başına 4.5 kg olacak şekilde dağıtılmıştır. Ayrıca kesim bölgeleri dışında bulunup taze et dağıtılamayan şehit yakını ve malul gazi Mehmetçik ailelerine ve tüm kurban bağışçılarımıza müteakip dönemde konserve kavurma eti dağıtılacaktır. Etlerin dağıtılamayan bölümü satılarak elde edilen gelirin tamamı vakıftan halen yardım alan 8 bin 918 Mehmetçik ailesine yapılan nakdi yardım ödemesinde kullanılacaktır" şeklinde konuştu.

Bağışçılara teşekkür mektubu göndereceklerini ifade eden İbrahim Yıldırım, "Kurbanlarını TSK Mehmetçik Vakfına bağışlayan ve cep telefonu bilgileri ile e-posta adresi bulunan bağışçılarımıza, kurban kesimini müteakip kurban kesim yeri ve sırası hakkında mesajla bilgi verilmiştir. Vakfa adresleri ulaşan vatandaşlarımıza teşekkür mektubu ile noter onaylı kesim tutanağı en kısa zamanda gönderilecektir. Arzu eden bağışçılarımıza kaydedilen kamera görüntüleri de CD olarak iletilecektir. Kesim faaliyetlerine ilişkin görüntüler ayrıca vakıf internet sitesinde yayınlanacaktır. Ayrıca kesim bilgilerini öğrenmek isteyen bağışçılarımız vakıf internet sitesini kullanarak kurbanlarının kesildiği yer ve sırayı öğreneceklerdir" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Samsun Tsk Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

title