Haberler

Mehmet Yüksek Biyografisi

Mehmet Yüksek
Doğum YeriHatay / Türkiye
Doğum Tarihi16.5.1976

Mehmet Yüksek Kimdir ?

16 Mayıs 1976 tarihinde doğdu. ilk, orta ve lise öğrenimlerini tamamladıktan sonra, 2001 yılında Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Daha sonra, Mustafa Kemal Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Makine Mühendisliği Anabilim dalında eğitimi tamamlayarak, 2010 yılında Makine Yüksek Mühendisi oldu.

ISO 9001 yönetim sistemi ve ISO 14001 çevre yönetim sistemi hususlarında eğitimci olarak görev yaptı. Birçok firmanın kalite güvence sistemlerinde danışmanlık yaptı. Doğaka, KOSGEB, kırsal kalkınma hibe programları gibi yatırım projelerinde mühendislik yaptı. İmalatçı esnafların kapasite raporlarını hazırladı ve Bilirkişi Yüksek Mühendis olarak Antakya’da çalışmalarını yürütüyor. Otomotiv filtre sektöründe Antakya da faaliyet gösteren Yetişen Grup'a bağlı Yetişen Plastik A.Ş. de 14 yıl Fabrika Müdürü olarak çalıştı.

Ocak 2015'den bu yana Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen işleri dairesinde Makine Yüksek Mühendisi olarak görev yapıyor. 2016-2017 yıllarında Fen İşleri Müdürü olarak görev yaptı.

Mehmet Yüksek, evli ve 3 çocuk sahibidir.

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Saadet Partisi'nden Hatay İli, Altınözü İlçesi Belediye Başkan adayı oldu.

title