Haberler

"10 Ağustos'tan Sonra Bazı Şeyler Eskisi Gibi Olmayacak"

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "10 Ağustos'tan sonra bazı şeyler eskisi gibi olmayacak." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "10 Ağustos'tan sonra bazı şeyler eskisi gibi olmayacak. Halkımız sorunlarının, problemlerinin çözümü için sadece hükümete bakmayacak. Aynı zamanda Çankaya Köşkü'ne ve cumhurbaşkanına bakacak" dedi.

Şahin, partisinin il başkanlığınca restoranda düzenlenen toplantıda, Türk milletinin kendi iradesinin yanı sıra Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve AK Parti kadrolarına sahip çıktığını söyledi.

Milletin, Türkiye'nin yıllardır özlemini çektiği siyasi istikrarı ülkeye getiren ve ülkenin çehresini değiştiren AK Parti kadroları ile liderine 10 Ağustos'ta sahip çıkmanın kararlılığı içinde olduğunu gördüklerini ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

"10 Ağustos seçimi, herhangi bir seçim değil. 12. cumhurbaşkanını seçeceğiz. Dolaylı demokrasiyle değil, doğrudan demokratik kararla halkımız kendi cumhurbaşkanını seçecek. Türkiye'de demokrasinin daha da güçlendiğini gösterecek seçimdir. Türkiye'de demokrasinin öne doğru koştuğu seçimdir. 10 Ağustos'tan sonra bazı şeyler eskisi gibi olmayacak. Halkımız sorunlarının, problemlerinin çözümü için sadece hükümete bakmayacak. Aynı zamanda Çankaya Köşkü'ne ve cumhurbaşkanına bakacak çünkü anasının ak sütü gibi helal oylarıyla seçtiği o kişiden icraat ve hizmet bekleyecek."

Bir gazetecinin "Yurt dışındaki oylar çok düşük seviyede oldu. Yurt içindeki seçmenin sandığa gitmesinde sıkıntı olur mu" sorusu üzerine Şahin, yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkiye'deki seçim için ilk defa oy kullanacaklarını kaydetti.

- "Yasama organı olarak bizim de eksiğimiz olabilir"

Uzun süredir yurt dışındaki vatandaşların oy kullanmasının arzuları olduğunu ancak bu seçimlerde oy kullanılabildiğini vurgulayan Şahin, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) randevu sistemini getirdiğini vurguladı.

Şahin, şunları dile getirdi:

"Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız bu randevu sistemine adapte olamadıkları için böyle az katılımlı yurt dışı seçimi gerçekleştirebildik, öyle anlaşılıyor. Sanıyorum, 2,5 milyonu aşkın yurt dışında kayıtlı vatandaşımız seçmen olarak bulunuyor. Bu yurt dışı seçmen kütüklerindeki rakamı tam bilmiyorum ama o kadar seçmeniz var. Herhalde yüzde 10'u veya bunu birazcık aşan sayıdaki vatandaşlarımız oyunu kullandı. Bunu yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor yasama organı olarak. Zannediyorum, çıkardığımız yasada da buna imkan sağlayan bir ibare kullanmışız. Yasama organı olarak bizim de eksiğimiz olabilir.

YSK da o yasaya bağlı böyle uygulama yapmış olabilir. Bu, ilk denemedir. Burada hatalarımız oldu. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın oy kullanmak isteyenlerin oyunu tam anlamıyla alamadığımız için üzgünüm. Hatta onlardan özür bile dilemeliyiz. YSK ve biz dilemeliyiz ama bundan sonraki seçimlere 10 ay gibi süre kaldı. İnşallah cumhurbaşkanı seçimlerinde yaşadığımız bu sorunu milletvekili seçimlerinde yaşamayız. 'Bunun yurt içinde oy kullanmaya etkisi olur mu' dediniz, zannetmiyorum. Yüzde 85-90 katılım olacağını düşünüyorum. Vatandaşlarımız her seçimde seçmen olarak duyarlılığını ortaya koymuştur. Bu seçimde de milletimizin başarılı seçim vereceğine inanıyorum."

"Türkiye'de 'paralel yapı' ve polise karşı operasyonlar devam ediyor. Operasyonlar bundan sonra ne şekilde devam edecek, yargıya veya mahkemelere sıçrama yönünde" şeklindeki soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Ne yasama, ne yürütme organının talimatıyla gerçekleşen süreçler değildir. Tamamen yargı organlarının soruşturma esnasında savcılığın talimatıyla hareket eden emniyet birimlerimizin gerçekleştirdiği bir soruşturmadır. Hep birlikte bu yargı süreçlerinin nasıl gelişeceğini takip edeceğiz. Konu yargıya intikal edecektir, belki davalar açılacaktır. Bu davalarda yargılamalar olacaktır. Bunların sonucunu beklemenin dışında bize düşen başka bir şey olmaz. Yargıya intikal eden konularda olumlu veya olumsuz beyanda bulunmayı doğru bulmayız."

-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Ali Şahin Çankaya Köşkü Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete zam yapılacak mı, yüzde kaç zam yapılacak? Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title