Haberler

Meclis Bomboş!

Güncelleme:

TBMM Genel Kurulu, Toplantı Yeter Sayısı Bulunamayınca Toplanamadı.

Genel Kurul, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında açıldı.

Yakut, yoklama için milletvekillerine 3 dakika süre tanıdı. Yoklamada toplantı yeter sayısı bulunamayınca, birleşime son verildi.

3 kişiyle oylama yapıldı

335 kişilik iktidar sıralarında sadece iki vekil var. Muhalefet sıralarında ise bir. Gündemde ise Tapu Kadastro Kanunu.

Üç kişi hariç Meclis Genel Kurulu'nda hiçkimse yok. Yok ama Başkanvekili Sadık Yakut ısrarcı: "Tasarının tümü üzerindeki görüşmeler tamamlanmıştır. Oylarınıza sunuyorum. Tasarı kabul edildi."

Böylece, Meclis'te üç kişinin oyuyla yasa kabul edilmiş oldu. Oysa, toplantının yapılabilmesi için 184, kararın alınabilmesi için ise tam 139 milletvekiline ihtiyaç vardı.

Muhalefetten tepki

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, "İktidar partisi Meclis'i terk etmiş. Erken seçimin işaret fişeğidir bu" derken; CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, salonun fotoğrafını çeken foto muhabirlerine AK Parti sıralarını göstererek, "Boş sıraları çekin" diye konuştu.

Yakut, aranın ardından yapılan 2. yoklamada da toplantı yeter sayısı bulunamayınca, birleşimi 30 Kasım Salı günü saat 15.00'te toplanmak üzere kapattı.

CHP'li milletvekilleri, Yakut'un bu duyurusunu alkışlarla karşıladı. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Genel Kurulun toplanamamasına tepkisini, "Nerede arkadaşlar? Biz buradayız. Meclis'in gece 23.00'e kadar çalışmasına ilişkin AK Parti'nin grup önerisi vardı. Grup önerisini bu Meclis onayladı" sözleriyle dile getirdi.

Verilen arada, CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz ve İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ile MHP Mersin Milletvekili Akif Akkuş, cep telefonlarıyla kendi partilerinin sıraları ile AK Parti sıralarının fotoğraflarını çekti.

Kaynak: Güncel

Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title