Haberler

Mavi Marmara İstanbul'da

9 Türk'ün Öldüğü Mavi Marmara Öğle Saatlerinde Sarayburnu Limanına Yanaştı.

Uluslararası sularda İsrail askerlerinin saldırısına maruz kalan ve 9 Türk'ün öldüğü Mavi Marmara öğle saatlerinde Sarayburnu Limanına yanaştı. Kalabalık gemiyi gözyaşları ve tekbirlerle karşıladı.

Gemiyi karşılayanlar arasında yer alan Belçikalı Fatima Elnourabiti;

"Bizim için oldukça zor. Masum insanlar öldü İsrail'in saldırısı sonucu. Ama burada olduğum için oldukça mutluyum. Dünyanın her yerinden insanlar bunun için geldi"

22 Mayıs'ta Sarayburnu Limanından Gazze'ye insani yardım götürmek için yola çıkan Mavi Marmara bugün Sarayburnu Limanına demir attı. Uluslararası sularda İsrail'in saldırısına uğrayan ve 9 Türk'ün hayatını kaybettiği gemi, büyük bir sevinç ve gözyaşlarıyla karşılandı.

KESKİN NİŞANCILAR NÖBET TUTTU

Yüzlerce insan, sabahın erken saatlerinde Sarayburnu Limanında beklemeye başladı. Limanın girişine İsrailli askerlerin saldırısı sonucu hayatını kaybeden 9 Türk'ün fotoğrafları asıldı. Limanın girişinde içeri girmek isteyen erkekler, erkekler tarafından, kadınlar da çarşaflı kadınlar tarafından aranarak içeri alındı. İçeride hazırlıklar devam ederken, limanda bulunan bir başka gemi üzerinde nöbet tutan keskin nişancılar dikkat çekti. Bu arada törenin yapılacağı liman üzerinde polis helikopteri uzun süre uçtu; deniz polisi de denizde gerekli güvenlik önlemini aldı. Mavi Marmara'nın gelişi için tören alanında Filistin bayrağının renklerini taşıyan beyaz, yeşil, kırmızı ve siyah balonlar da hazır tutuldu. Tören alanına hem karadan hem de denizden onlarca insan geldi. Tekneler karşılamaya katılmak isteyenleri Sarayburnu Limanına taşıdı. Mavi Marmara'yı bekleyen kalabalık zaman zaman tekbir getirdi. Kalabalığın ellindeki "Hoşgeldin Furkan "afişi dikkat çekti.

10 YAŞINDAKİ ERVA'DAN BABASINA "ONA, ONU ÖZLEDİĞİMİ SÖYLEMEK İSTERDİM "

Konuşmaların yapılacağı sahnenin yanında saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri için ayrı bir yer ayrıldı. İsrailli askerlerin saldırısı sonucu hayatını kaybedenlerden biri olan Cengiz Akyüz'ün 10 yaşındaki kızı Erva Akyüz de oradaydı. 10 yaşındaki Erva, "Ben de o gemiyi göreceğim. Biraz üzülüyorum. Buraya gelmemiştim Telefonla görüşmüştü bizimle. Gemiyi gezmeyi düşünüyorum tabii gelirse. "dedi. Erva babasına "Ona onu özlediğimi söylemek isterdim "dedi. Mavi Marmara gemisinden saldırı anını bire bir yaşayan 62 yaşındaki Yıldız Çiçekdağ da oradaydı. Mavi Marmara'yı görmek için İzmir'den gelen Çiçekdağ, baskında kendilerinin hapishanelere götürüldüğünü ve çabalar sonucu sağ salim Türkiye'ye döndüğünü anlattı. "Erkeklere çok eziyet ettiler "diyen Çiçekdağ, "Hiç korkmadık. Hiçbirimizde bir sıkıntı yoktu. Bir cesaret bir rahatlık vardı. Bunları bize Allah verdi. "şeklinde konuştu. Çiçekdağ, "Çok duygulandık. Şimdi aynı heyecanı yaşıyoruz. Zaten arkadaşlarımı telefonda sesini duyunca bile aynı heyecanı yaşıyorum. "dedi. Çiçekdağ, "Gemide ne vardı diye soruyorlar. Gemide herşey vardı. Gemi herşeyden önce bize ana kucağı oldu. Baba ocağı oldu. "diye konuştu.

GÖZYAŞLARI VE "KAHROLSUN İSRAİL" SLOGANLARIYLA KARŞILADILAR

Mavi Marmara Sarayburnu Limanına gelmeden önce Milil Yüzücü Alper Sunacoğlu, yüzücü arkadaşıyla birlikte ufak bir gösteri de yaptı. Sunacoğlu yüzerek geldiği Sarayburnu Limanından çıkmadan önce denizde Türk bayrağı açtı.Daha sonra da ufukta Mavi Marmara göründü. İki römorkör yardımıyla Sarayburnu Limanına yanaşan Mavi Marmara limana yakınlaştıkça kutlamalar da başladı. Mavi Marmara'yı karşılamak için, Haliç Köprüsü üzerinde renkli fişekler yakıldı; havai fişek atıldı. Mavi Marmara Sarayburnu Limanına geldği sırada Filistin bayrağını renkklerindeki balonlar da gökyüzüne salındı.Mavi Marmara'nın limana yanaşması sırasında kadınlar gözyaşlarına hakim olamadı. Türklerin yanı sıra, yabancılar da Mavi Marmara için oradaydı. Belçikalı Fatima Elnourabiti adlı genç kız, neler hissettiğini gözyaşları içinde anlattı. Elnourabiti "Bizim için oldukça zor. Masum insanlar öldü İsrail'in saldırısı sonucu. Ama burada olduğum için oldukça mutluyum. Dünyanın her yerinden insanlar bunun için geldi. "dedi. İsrail'in saldırılarıyla ilgili de konuşan Elnourabiti, "İsrail'in saldırısı illegal bir saldırı. Onlar insanları öldürdüler. Bu kabul edilemez. Her gün Filistin'de ölen insanları düşünmeye ihtiyacımız var. "dedi. İran asıllı ABD vatandaşı Fatma Muhammedi ise, çok karışık duygular içinde olduğunu ifade ederek, İsrail'in saldırılarının yasal olmadığını ve sürekli masum insanlara saldırdığını kaydetti.

FURKAN DOĞAN'IN BABASINDAN DUYGU DOLU KONUŞMA

İnsani Yardım Vakfı (İHH ) Başkanı Bülent Yıldırım kürsüde bir konuşma yaptı. Yıldırım, "Ne arıyordunuz bizim gemimizde ? Neden direniş gösterdiniz dediler. Bunu biz büyük bir mutluluk olarak görüyoruz .Bundan utanmıyoruz. Biz korkak değiliz. Siz bizi vurmadınız kendinizi vurdunuz. Şimdi bu pisliğinizi temizleyin. Biz diyorlar ki, Gazze'den uzak durun, Siz, Gazze'den uzak durun, Mescid- i Aksa'dan uzak durun, biz de sizden uzak duralım. Eğer tekrar Gazze'ye dokunursanız biz de size dokunacağız. Artık Gazze'ye saldırdığınızda, İstanbul'a da saldırıyorsunuz. . Londra sokaklarına da saldırıyorsunuz; Paris sokaklarına da saldırıyorsunuz. "dedi. Yıldırım, ölen dokuz Türk anısına bir kampanya başlattıklarını da belirterek, ölenler için yurt ya da okul yapılmasını istediklerini belirtti. Mavi Marmara'da hayatını kaybeden Furkan Doğan'ın babası da bir konuşma yaptı. Baba Ahmet Doğan, "Şehitlerimizin bedenleri kara toprağın bağrında ama ruhları bizimle beraber. Gemideler inanıyoruz. Mavi Marmara ile geri döndüler. Onlar seçildiler darısı bizlere. "dedi. Baba Ahmet Doğan "Oğlumun şehit olduğu noktayı da gördüm "sözlerini söylerken gözyaşlarına hakim olamadı. Bu arada, bir erkeğin karşlamayı izlerken ağaçtan düştüğü ihbarı üzerine karşılama alanına ambulans geldi. Uzunn süre ambulanstaki sağlık görevlileri yaralıya ulşmaya çalıştı. Tel örgülerden tören alanının arka tarafına geçmeye çalışan görevliler başarılı olamayınca, yarıdmlarına Deniz Polisi koştu. Deniz Polisinin botu sağlık görevlilerini yaralının bulunduğu alana götürdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

title