Haberler

Marmarabirlik Devler Liginde 36 Basamak Yükseldi

Marmarabirlik, sanayi devlerinin başı çektiği ISO 500 listesinde, karlılık sıralamasında 150, öz kaynak sıralamasında 182’nci oldu.

Marmarabirlik, sanayi devlerinin başı çektiği ISO 500 listesinde, karlılık sıralamasında 150, öz kaynak sıralamasında 182'nci oldu. Üretimden satışlarda ise bir önceki yıla göre yüzde 20'lik büyüme gösteren Marmarabirlik, 36 basamak birden yükselerek 382'nci sırada yer aldı.

Dünyanın en büyük sofralık siyah zeytin üreticisi Marmarabirlik, zeytin ve zeytinyağı sektöründeki ihracat şampiyonluğunu, İSO 500 listesindeki yükselişi ile taçlandırdı. Son 6 yıldır ürün alım ve satış rakamlarıyla öz kaynak, ciro ve karlılık açısından yukarı doğru çıkış yakalayan Marmarabirlik, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasının sonuçlarına göre, 2015 yılında da sanayinin devleri arasındaki yükselişini sürdürdü. Marmarabirlik, Ford Otosan ve Tüpraş gibi devlerin yarıştığı listede, karlılıkta 50 milyon lira ile 150, öz kaynakta 265 milyon lira ile 182'nci sırada yer alırken, üretimden satışlarda ise 304 milyon lira ile bir önceki yıla göre 36 basamak birden yükselerek 382'nci sıraya yerleşti.

GIDA FİRMALARINI GERİDE BIRAKTI

Marmarabirlik, aynı zamanda 2015 yılında öz kaynak ve satış karlılığı ile ISO 500 listesindeki gıda firmaları ortalamasını da geride bıraktı. ISO 500 listesindeki gıda firmalarının ortalama satış karlılığı oranı yüzde 5,8 olurken, Marmarabirlik'in satış karlılığı yüzde 15,9 olarak gerçekleşti. Gıda firmalarının ortalama öz kaynak karlılığı yüzde 16,9, Marmarabirlik'in öz kaynak karlılığı da yüzde 18,9 oldu. Marmarabirlik, İSO 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasında ihracatta ise 302'nci sırada yer aldı.

"BİRLİK OLDUK, BAŞARDIK"

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Marmarabirlik'in Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından oluşan ISO 500 listesinde yer almasının gurur verici olduğunu belirterek, "32 bin ortağın güç birliğiyle her yıl daha fazla büyüyen Marmarabirlik'in elde ettiği bu başarı, ortaklarımız ve kooperatiflerimiz için gurur kaynağıdır. Marmarabirlik, bir üretici kuruluşunun birlik olunduğunda neler yapılabileceğini en güzel şekilde göstermiştir. Gücünü 8 kooperatifi ve 32 bin ortağının birlik beraberliğinden alan Marmarabirlik, kazandığı bu başarılarla ortaklarının yanında olmaya devam edecektir" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İstanbul Sanayi Odası Ekonomi Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title