Haberler

Mardin Kalbine 'Muhammed' Yazdılar

Mardin Artuklu Üniversitesi’nde öğrenciler tarafından kampüs alanında ilke kez Kutlu Doğum Haftası programı düzenlendi.

Mardin Artuklu Üniversitesi'nde öğrenciler tarafından kampüs alanında ilke kez Kutlu Doğum Haftası programı düzenlendi. Öğrenciler, kampüs alanında üniversitenin kampüsü içinde dizilişleriyle kalp figürünün içine "Muhammed" yazdı.

Daha önce sayısız yürüyüş, konser, sempozyum, panel ve etkinliklere imza atan öğrenciler tarafından ilk defa kampüsün içinde Hz. Muhammed'in doğum günü vesilesiyle Kutlu Doğum Haftası programı organize edildi. Üniversite bünyesinde öğrenciler tarafından kurulan Engelsiz Artuklu Topluluğu, Erdemli Gençlik Topluluğu, Artuklu Düşünce Topluluğu, Bilim ve Sanat Toplulukları tarafından "Peygamberi anlamak" konulu üç günden beri devam eden Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Edebiyat Fakültesi'nin önünde düzenlenen son programla sona erdi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Ağırakaça'nın yaptığı açılış konuşmasıyla başlayan ve öğrencilerin de yoğun destek verdiği programda Hz. Muhammed'in (sav) sünnetinin uygulanmasına vurgu yapıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa, öğrencilerin yanı sıra akademisyen ve çalışanların da yoğun katılım göstermesi dikkat çekti. Prof. Dr. Ahmet Ağırakça yaptığı konuşmasında peygamberimizin sünnetine vurgu yaparak, "Kur'an-ı iyi anlayalım, Hz. Muhammed'i (sav) iyi tanıyıp sünnetini iyi öğrenelim ve mutlaka sünnetini yaşamaya bütün güç ve imkanımızla gayret gösterelim. Müslümanların İslam'ı iyi anlayıp İslam'ın güzel ahlakını kendisinde somutlaştırması gerekiyor. Sevgili öğrenci kardeşlerim Resulullah aleyhisselam uğrunda isterseniz yüz cilt kitap yazın, okuyun eğer onun siretini yaşamıyorsanız, onun hayatını yaşamıyorsanız, daha doğrusu onu yaşamıyorsanız bunun hiçbir önemi olmaz. Yaptığımız her türlü davranışın onun hayat nizamına uygun olması gerekiyor" dedi.

Konuşmadan sonra öğrenciler kendi figürleriyle meydanda büyük bir kalbin içine Arapça Muhammed lafzı oluşturuldu. İlahiyat Fakültesi öğrencisi Tuba Güneş de yaptığı açıklamada, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde üniversitede farkındalık oluşturmak için bu tür bir etkinlik düzenlendiğini söyledi. Etkinliğin öğrenciler ve hocaları tarafından beğenildiğini dile getiren Güneş, "Biz gençler, efendisinin hayatını okuyor ve yaşamaya çalışıyoruz. Bir de efendiler efendisinin ismini burada kalbimize nakşetmeye gayret ettik. 'Muhammed' ismini meydanda burada oluşturduk. Bizimle olan ve bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Program Grup Yürüyüş tarafından seslendirilen ve seyircilerin de coşkulu katılımıyla eşlik edilen dört dildeki ezgilerle sona erdi. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erdemli Mardin Politika Güncel Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

500

Yorumlar (1)

Muallim:

Mardin Artuklu Rektörü bir önceki selefi Bedii Omayı taklid ederek varlığını hissettirmeye çalışıyor. Popülizm, basit ve ucuz çabalar. . . Yazık yazık. .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title