Haberler

Mardin'de Vatandaş Memnuniyeti Anketi

Avrupa Birliği ile İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle Mardin'de yapılan vatandaş memnuniyet anketi sonuçları açıklandı.864 hanede yapılan ankette, vatandaşlar en iyi notu sağlık ve güvenlik hizmetine verdi.

Avrupa Birliği ile İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle Mardin'de yapılan vatandaş memnuniyet anketi sonuçları açıklandı. 864 hanede yapılan ankette, vatandaşlar en iyi notu sağlık ve güvenlik hizmetine verdi.

Mardin Yay Grand Otel'de yapılan basın toplantısında konuşan Vali Yardımcısı Turan Erdoğan, vatandaşın devletin verdiği hizmetlere karne vermesinin, hizmeti yürütenlere yol göstereceğini belirterek, "Devlet olarak, yerel yönetimler olarak bu çalışmalardan payımıza düşenini alacağız" dedi.

Sonuçları açıklayan Kent konseyi Üyesi Zeynep Fikriye Araz da eğitim verileri, coğrafi yakınlıklar, ilçe sınırları ve nüfuslara göre mahalleri 8 analiz bölgesine ayırdıklarını kaydetti.

Araz, 864 haneden bir kişi olmak üzere 18 yaş üzerindeki nüfusla yüz yüze görüşme yapıldığını kaydederek, şunları söyledi:

"Ankete göre işsizlik oranı yüzde 24'tür. Hanelerin yüzde 14'ü temel gelir kaynağının devletten ya da eş dosttan olduğunu belirtti.

Çalışmada adrese dayalı nüfus kayıt sistemi verilerinden de yararlandı. 2012 yılı adres kayıt verilerine göre anketin yapıldığı Mardin merkez bölgesindeki okuma yazma bilmeyen veya okuma yazma bilse de herhangi bir okul bitirmeyenlerin oranı yüzde 22'dir. Ankette halkın yüzde 31,5'i yaşlılık dönemini geçirmek için Mardin'in iyi bir şehir olmadığını, yüzde 69'u ise engellilerin rahat edebileceği bir şehir olmadığını düşünüyor. Buna karşılık ise halkın yüzde 70'i Mardin'de yaşamaktan memnun."

Vatandaşların, kentin en önemli sorunları arasında yol, kaldırım, çöp ve temizlik hizmetleri ile trafik ve ulaşımı gördüğünü ifade eden Araz, şöyle konuştu:

"Ankete katılanların yüzde 48'i son 1 yıl içinde aile hekimine, yüzde 71'i devlet hastanesine, yüzde 36'sı da özel hastaneye başvurmuş. Hanelerin yüzde 63'ünde devlet okuluna giden öğrenci bulunmaktadır. Dikkat çeken bir diğer veri ise ortaöğretimde, okuldaki güvenliğe ilişkin kaygıların yüzde 50'nin üzerine çıkmasıdır. Toplu taşıma araçlarıyla ilgili en şikayet edilen konuların başında, araçların gereğinden fazla duraklarda beklemesi ve araçların çok olmasıdır. Ankete katılan Mardinlilerin yüzde 89'u mahallerinde yeterli büyüklük ve sayıda yeşil alan olmadığını, yüzde 87'sinin de park olmadığını belirtti."

Vatandaşlar ankette en iyi notu, sağlık ve güvenlik hizmetlerine verdiğini vurgulayan Araz, "Halkın hizmetleriyle ilgili tecrübeleri veya genel algıları çerçevesinde verdikleri karne notları 100 üzerinden şu şekilde sıralandı. Sağlık hizmetlerine yüz üzerinden 70, güvenlik ve asayiş hizmetleri 68, eğitim hizmetleri 64 puan aldı. Düşük notlar ise otopark hizmetleri yüz üzerinden 34, park bahçe ve yeşil alan 37, yaşlılara yönelik sosyal hizmetlere ise 41 puan verildi" dedi.

Proje uzmanı Gökhan Menteş ise anketin Stratejik Yerel Yönetişim Projesi kapsamında yapıldığını, anket sayesinde vatandaşın yöneticilere karne verdiğini kaydetti.

Vatandaşların kamu hizmetleri hakkındaki düşüncelerini ifade etmelerinin sağlanmasının hedeflendiğini bildiren Menteş, "Proje, Mardin'in yanı sıra, Adana, Antalya, Bursa, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, Kocaeli, Konya, Mersin, Sakarya ve Samsun Büyükşehir Belediyeleri ile Balıkesir, Çorum, Denizli, Diyarbakır/Bağlar, Elazığ, Isparta, Hatay/İskenderun, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Siirt, Trabzon, Şanlıurfa ve İstanbul/Bahçelievler belediyeleri olmak üzere toplam 26 belediyede gerçekleştiriliyor" diye konuştu.

Muhabir: İbrahim Sincar / Şengül Oymak

Yayıncı: Behçet Güngör - MARDİN

Kaynak: AA / Yerel

İçişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Mardin Yerel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Bakmadan Geçme

13 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli? Sert olmaması için ne yapmalı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 13 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 13 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI MAÇI NEREDE OYNANACAK? ZTK hangi statta ne zaman oynanacak? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 2024'te En Kolay İş Bulan Meslekler Hangileri? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! ÇİKOLATA KİSTİ NEDİR? Çikolata kisti (Endometriozis) neden olur, belirtileri neler? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 13 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 14 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 14 Mayıs burç yorumları nedir?
Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title