Haberler

Mardin'de Tarım Danışmanlarına Eğitim Verildi

Güncelleme:

Ziraat Mühendisleri Odası Mardin İl Temsilciği, kentte görev yapan tarım danışmanlarına eğitim verdi.

Ziraat Mühendisleri Odası Mardin İl Temsilciği tarafından  kentte görev yapan tarım danışmanlarına eğitim verildi.

Mardin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda Mardin Artuklu Üniversitesi Öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Necat İzgi, Mardin'e uygun alternatif rünler ve yetiştiriciliği yapılabilecek ürünler hakkında bilgi verdi.

Eğitimin sonunda konuşan Mardin Ziraat Mühendisleri Odası  İl Temsilcisi Mehmet Ali Dündar,  meslektaşlarına yönelik eğitimlerinin devam edeceğini söyledi.

Bugün tarım danışmanlarına yönelik üçüncü eğitim toplantısı düzenlediklerini belirten Dündar, "Tarımcılarımızın görevlerini daha etkin ifa edebilmeleri için bu eğitimleri yararlı ve önemli buluyoruz. Son 3 yıldır odamız yönetimi tarafından üyelerimize yönelik düzenlenen onlarca eğitim ve danışma toplantılarının  ilimiz tarımına büyük katkılar sunduğuna inanıyoruz." dedi.

Eğitim konusunu Alternatif  ürünler olarak seçmelerinin önemli nedenleri olduğunu dile getiren Dündar, Mardin ürün deseninin zenginleşmesi gerektiğini dile getirdi.

Dündar, "İlimiz üretim deseni 3-4 ürün ağırlıklı bir üretim arz etmektedir. Özellikle son dönemde yaşanan enerji  sıkıntıları göz önüne alındığında Alternatif ürünlere yönelmek kaçınılmaz bir hal almıştır. Yüksek katma değerli ürünlerin İlimizde yetiştirilmesi ile daha fazla istihdam ve gelir sağlanmış olacaktır. Bu da ürün çeşitliliği ile beraber, yeni pazarların oluşmasına zemin hazırlayacaktır. Tarımsal ürünler bazında kendine yeter bir ülke olabilmemiz, tarım sektöründeki istihdamı arttırabilme ve çiftçilerimizin gelir düzeyini yükselte bilmemiz için Alternatif ürünlerin üretim desenimizde daha fazla yer alması gereklidir" diye konuştu. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Ziraat Mühendisleri Odası Ali Dündar Mardin Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title