Haberler

Manisa Att'nin Yüzde 50'si Tamamlandı

MASKİ Genel Müdürlüğü’nün, Manisa merkezin atıksu kaynaklı çevre kirliliğini ortadan kaldıracak dev atıksu arıtma tesisi inşaatında çalışmalar hızla ilerliyor.

MASKİ Genel Müdürlüğü'nün, Manisa merkezin atıksu kaynaklı çevre kirliliğini ortadan kaldıracak dev atıksu arıtma tesisi inşaatında çalışmalar hızla ilerliyor. MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Manisa merkezin 30 yılını garanti altına alacak olan atıksu arıtma tesisinin yüzde 50'sinin tamamlandığını müjdeledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Gediz Havzası'nı özlenen günlerine kavuşturmak için yoğun tempoda çalışıyor. Bu kapsamda, Manisa merkezin ihtiyacını karşılamayan eski tesis yıkılarak modern bir tesis için çalışmalara start verildi. 50 milyon TL bedelle yapılan dev tesisin yüzde 50'si tamamlanırken, betonarme imalatlar noktasında yüzde 70'lik bölüm geride kaldı.

Betonarme imalatlarının yüzde 70'i tamamlanan tesiste, havalandırma havuzlarında çalışmalar noktalandı. Çamur depolama tankı ve anaerobik havuzlarda da yapılan betonarme imalatlarda sona gelindi. Çökeltme havuzları noktasında ise kazı çalışmaları hızlı bir şekilde ilerlerken, çamur susuzlaştırma ve trafo binalarında da imalatlar devam ediyor.

Yılda 7 bin ton çamur kurutulacak

Atıksu arıtma tesislerinde ortaya çıkan çamurların bertaraf edilmesi noktasında ise solar çamur kurutma ünitesi de kurulacak olan tesiste yılda 7 bin ton çamur kurutulacak. Bununla birlikte kurulu gücü bir buçuk megavat olan Güneş Enerjisi Sistemi de yapılacak. Güneş panelleriyle birlikte tesisin kurulu gücünün yarı enerjisi de karşılanarak elektrik tüketiminde tasarruf edilecek.

Manisa, Türkiye'nin önde gelen Büyükşehirleri arasında

MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Manisa merkezin 30 yılını garanti altına alacak olan atıksu arıtma tesisinin yüzde 50'sinin tamamlandığını söyledi. Genel Müdür Coşkun, "Atıksu kaynaklı çevre kirliliğine son vermek için son sürat çalışıyoruz. Gelecek için yaptığımız yatırımlar hemşehrilerimizin daha temiz bir Manisa'da yaşamasına olanak verecek. 50 milyon TL bedelle inşa ettiğimiz tesis, hem Manisa'nın hem de Ege Bölgesi'nin uzun yıllar rahat bir nefes almasını sağlayacak. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, yapmış olduğu yatırımlarla ilimizi Türkiye'nin önde gelen Büyükşehirleri arasına taşıyor. Bizler de Başkanımızın liderliğinde hayata geçirdiğimiz projelerle ilimizi kalkındırmak için çalışmalarımıza yoğun bir tempoda devam ediyoruz" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Yaşar Coşkun Türkiye Gediz Ekonomi Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title