Haberler

Maltepe'deki Minibüs Kazasının Arkasından Aşırı Hız Çıktı

Güncelleme:

İstanbul'da 1 kişinin ölümüne neden olan minibüs kazasının arkasından aşırı hız çıktı. Durağa geç kalan minibüs şoförü her 1 dakika için 10 lira ceza ödüyor.

Kaldırıma dalan minibüs önceki gün bir kişinin feci şekilde ölümüne neden oldu. Kazanın olduğu hattaki minibüsler zamana karşı yarışıyor. Kontrole geç varan bir minibüs arkadan gelen minibüse dakika başına 10 TL gecikme cezası ödüyor. Hız ve zamana endeksli sistem kazalara davetiye çıkarıyor.

İstanbul Maltepe’de önceki gün kaldırımda bekleyen bir kişinin can vermesinin ardından minibüsler yine tartışılmaya başlandı. Türkiye’nin birçok yerinde aşırı hız yaptıkları ve araca çok yolcu aldıkları gerekçesiyle eleştirilen minibüslerin kontrol noktasında birçok sorun var. Ancak özellikle İstanbul’da minübüsçülerin kendi aralarında uyguladıkları bir ‘gizli tarife’ adeta ölüme davetiye çıkarıyor.

10 DAKİKASI VAR

Hürriyet'te yer alan habere göre; Korkunç kazanın yaşandığı Maltepe’de, aynı hatta çalışan Gülsuyu, Esenkent ve Zümrütevler minibüslerinde uygulanan tarifenin detayları ise şöyle: "Minibüsçülerin kendi aralarında belirlediği uygulama süre ve ceza kavramlarından oluşuyor. Sistem arkadan gelen minibüsün yolcusunun önden giden tarafından kapılmasını engellemeyi hedefliyor. Duraktan çıkan minibüsün ilk kontrol noktasına ulaşması için 10 dakikası var. 10 dakikada kontrol noktasına ulaşamayan minibüs şoförü geç kaldığı her dakika için arkadan gelen ilk minibüsün şoförüne 10 TL ödüyor. Örneğin 5 dakika geç kalan bir şoför arkasındaki aracın soförüne 50 TL ödeme yapıyor. Bu uygulama sebebiyle şoförler bir yandan yolcu kapmak için, bir yandan da zamanında kontrol noktasına ulaşmak için savaşıyor. Yolcunun yoğun olduğu yerlerde oyalanan minübüs iki kontrol noktası arasını zamanında tamamlamak ve ceza ödememek için gaz pedalına yükleniyor."

VATANDAŞ DA ŞİKAYETÇİ

Süreyi ve cezayı hatların yöneticileri belirliyor. Bu yöneticiler de minibüsçüler tarafından seçiliyor. Kararların yasal bir dayanağı veya yaptırımı yok. Aynı hat üzerinde sefer yapan minibüslerin hızından şikâyetçi olan vatandaşlar da birçok kez polise şikâyette bulunduklarını ancak bir sonuç alamadıklarını söylüyor. Minibüslerin akşam ve sabah saatlerinde aşırı şekilde doldurulduğunu iddia eden vatandaşlar, “Minibüslere 30 kişi dolduruluyor. Muavinler kapı açıkken para topluyor. Bir de hız yapıyorlar. Başka bir toplu taşıma aracı olmadığı için bunları kullanmak zorunda kalıyoruz. Ne polis denetliyor, ne de başka bir kurum” dedi. Minibüs şoförleri ise iddiaların doğru olmadığını, her sektörde olduğu gibi aralarında ‘çürük elmaların’ yer aldığını ve onların temizlenmesi gerektiğini söyledi.

YETİŞEBİLMEK İÇİN SÜRAT YAPIYORLAR

Minibüslerde uygulanan zaman politikasının o hattın yöneticileri tarafından belirlendiğini ifade eden Kartal Şoförler Odası Başkanvekili Ali Osman Boran, “Vatandaş beklemesin diye bu uygulamaları destekledik. Ancak şoförler kontrol noktasına zamanında yetişebilmek için sürat yapıyor” dedi.

AKBİL VE KAMERA ÇÖZÜM MÜ?

Büyükşehir belediyesi ile bir uygulama hazırlığı içinde oduklarını dile getiren Ali Boran, “İstanbul’daki her minibüse takip ve kamere sistemi yerleştirilecek. Minibüslerde de akbil kullanılacak. Eğer kamera daha önce yerleştirilseydi. Bu kazada şoförün tam olarak ne yaptığını görecektik” dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İstanbul Hürriyet Türkiye Maltepe Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim mesajı: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim mesajı: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500

Yorumlar (12)

ÇİÇEK:

NEFRET EDİYORUM DOLMUŞ VE TAKSİCİLERDEN ONLAR İÇİN EN ÖNEMLİSİ PARA İNSAN HAYATINI HEP YOK SAYIYORLAR ÖZELLİKLE DOLMUŞCULAR İKİ LİRA FAZLA ALABİLMEK İÇİN HAYATTAN BEZDİRİYORLAR İNSAN BUNDAN SONRA GÖRDÜĞÜM HER HATADA KAMERAYA KAYDEDİP POLİSİ ARAYACAĞIM DAHA DOLMUŞTAN İNMEDEN ANCAK BÖYLE ADAM OLURLAR HERKEZ DUYARLI OLSUN BÖYLE DAVRANSIN ONLARDA KURALLARA GÖRE DAVRANMAYI BİLSİNLER ÖĞRENSİNLER

10
4
yanıtYanıtla
yuh:

bakınız dakika başı 10tl vermemek için hız yapıyolarmış. demekki para cezaları işe yarıyor. pardon aklım karıştı yuh kim ceza kesiyormuş? adamlar sanki devlet sanki trafik polisi birbirlerine ceza kesiyormuş gecikirsen diye. bu resmen herkesle dalga geçmek resmen pisliğin daniskası söyleyecek kelime bulamıyorum. madem ortaya çıkardınız bitirin şu rezilliği kepaze ettiniz ülkeyi ilk defa duydum ne iş bu ya. hatta bitirin minübüs otobüs devrini heryere tren hızlı tren metro vb. olsun. kamyonlar,tırlarda vb. de belirli günler belirli saatlerde trafikte olsun. trafik canavarını bitirecek adımları atalım artık. yani başbakanım yol yapıyorum diye övünüyor ama o yollarda ne oluyor bir bakması lazım. yol yapsan ne olacak böyleleri yolda olduğu sürece yani ağırlığını koyup bu işi bitirse bitirse yine başbakan bitirir. eee herşeye mi bakacak derseniz bakacak kardeşim tabi çünkü yetkisi var istese yapabilecek durumda yoksa başka kim yapabilir söyleyinde bilelim o zaman?

5
9
yanıtYanıtla
sevil:

otobüs hatlarını artırıp temizleyin artık şu minibüs pisliğini, bu canavarlar yüzünden daha kaç kişinin canı yanacak ??

13
0
yanıtYanıtla
Minibuscu Dehsetıne Hayır:

Minibus ve minibusculeri trafikten men edin. Turk insanının mınıbusculerden cektıgı yeter artık !

11
1
yanıtYanıtla
celal:

canımızı yaktı başka canlar yanmasın Allah bunların belasını versin

10
2
yanıtYanıtla
atsk.:

bu dolmuscularin ve taksicilerin bu plaka ve hat sahiplerinin ve bunu denetlemeyen yetkililerin alayinin Allah belasini versin amin.(ayrica duraga gec gelme bedeli 10 lira diyenlerinde bu kurali koyanlarinda yedi ceddinin,)

8
2
yanıtYanıtla
Kaan:

Minibüs dönemi bitmiştir, bu dönem bittiği için minibüsçüler zıvanadan çıkmışlardır. Bazı ana yollarda ve özellikle ara yollarda trafiği katlediyorlar, kazası olmayan bir tane minibüs göremezsiniz. Altı üstü 1 TL için yaşattığı terör insanları delirtiyor. YETKİLİLER ilgilenin artık...

9
1
yanıtYanıtla
ahmet:

bu saçma sistemide kendileri kuruyor zaten birbirlerine hak geçirmemek için ama olan vatandaşa oluyor

8
1
yanıtYanıtla
kadirhan:

Minibüscüler hep böyle duraktan çıkıyorlar ilk köşede yatıyorlar müşteri yola çıksın diye sonrada dakkasına yetişcek diye bas Allah bas

8
0
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

BENCE İDAM ŞART. KASTEN ADAM ÖLDÜRMEK İDAMLA YARGILANMALI.

8
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title