Haberler

Malatya İl Özel İdaresinin Bir Yılı Değerlendirildi

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, 56 Milyon 468 Bin 737 Lira Bütçe ile 730 Proje Hazırladıklarını Bildirdi

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, 56 milyon 468 bin 737 lira bütçe ile 730 proje hazırladıklarını bildirdi.

Sami Er, düzenlediği basın toplantısında, gazetecilere 2010 yılını değerlendirdi.

Bu yılı sulama seferberliği yılı ilan ettiklerinin altını çizen Er, bu kapsamda 83 sulama projesi hazırladıklarını, hayata geçirilen bu projelerle 187 bin dekar alanın sulanmaya başlandığını kaydetti.

Bu projeler kapsamında kentten köye göçlerin de önünün açıldığını dile getiren Er, hazırladıkları projelerin 37'sinin kapalı sistem sulama projesi olduğunu aktardı.

Er, sulama projelerine 20 milyon lira kaynak harcadıklarını belirtti.

Arazi toplulaştırmalarına ağırlık verdiklerini ifade eden Er, 'Darende Gölpınar'da yüzde 66 oranında tamamlanan toplulaştırma için 4 milyon 67 bin 168 lira harcadık ' dedi.

- BEYDAĞI AĞAÇLANDIRMA PROJESİ-

Beydağı'nda devam eden ağaçlandırma projesinin yakıt ve işletme giderlerini karşıladıklarını anlatan Er, 'Bu giderlerin kuruma maliyeti 250 bin lira' diye konuştu.

Bazı köylerde çevre düzenlemesi yaptıklarını kaydeden Sami Er, batı standardında parke döşeli köyler de yaptıklarını dile getirdi.

Er, yol ağlarının sayısallaştırılması için proje yaptıklarını aktardı.

Bu yıl 141 kilometre birinci kat asfalt yaptıklarını belirten Er, '476,8 kilometre de stabilize yol yaptık. 2 köprü yaptık. 4 köprünün inşaatı devam ediyor. 11 bin 807 büz ürettik' dedi.

Çalışma yaptıkları bazı yollarla ilgili bilgi de veren Er, Tepehan ile Nemrut arasında 11,4 kilometre asfalt yol çalışması yaptıklarını, bu yolun turizm açısından önemli olduğunu ifade etti.

Er, şöyle konuştu:

'Pütürge ile Tepehan arasındaki yolu da Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürlüğü yapıyor. Kubbe Dağı karayoluna alternatif Kale, Pütürge Doğanyol bağlantı yolu yapıyoruz. Uluköy Sincik bağlantı yolunu yapıyoruz. Bu yol Adıyaman'ın 44 köyünü ve bağlı mezralarını Malatya'ya bağlayacak bir proje. Doğanyol Gövdeli bağlantı yolunu yapıyoruz. Reşadiye Geçidi'ne alternatif yol yapıyoruz. Kurşunlu yolunu, Balaban, Levent bağlantı yolunu yapıyoruz. Bazı köylere beton asfalt yaptık. Köy içi park çalışmaları yaptık. Yayla yolları yaptık. Yayla yollarının yapılmasından sonra hayvancılığa yönelişlerin başladığı haberini aldık. 49 kilometre karla mücadele yaptık.'

486 köyde içme suyu şebekesi olduğunu ifade eden Er, 9 köyde şebekeli su olmadığını belirtti.

Özal köyünün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın her Malatya'ya gelişinde suları olmadığına ilişkin şikayette bulunduğunu anımsatan Er, 'Onlara sondaj açmıştık. Aslında ihtiyaçlarının 3 katı suları var. Su terfisi nedeniyle 200 bin lira elektrik borçları var. Onu ödememek için uyanıklık yapıyorlar. Yeni bir sondaj istiyorlar' dedi.

Er, bazı köylerde güneş enerjisini kullanarak su terfisi çalışmalarına başladıklarını kaydetti.

Bazı köylerde içme suyu depolarının iyileştirilmesi için de çalışma yaptıklarına değinen Er, 236 köy ve 57 mezrada kanalizasyon olduğunu aktardı.

Sami Er, İspendere'de jeotermal amaçlı sondaj çalışmalarının ise sürdüğünü dile getirdi.

Tedaş karşısındaki 70 dönüm alana yeni hizmet binası yapacaklarını anımsatan Er, ihaleyi yaptıklarını, ancak daha sonra müteahhit ile karşılıklı olarak ihaleyi iptal ettiklerini, yeniden bir ihale yapacaklarını belirtti.

Bir kayısı entegre tesisi yapacaklarına dikkati çeken Er, 'AB hibesinden yararlanmasını beklediğimiz projenin kaynağının gelmesini bekliyoruz' dedi.

Orduzu Pınarbaşı'na yapılacak olan tabiat parkının ise projelerinin hazır olduğunu anlatan Er, parkın inşaatının başlamak üzere olduğunu söyledi.

Aslantepe Ören Yeri'nin açık hava müzesine dönüştürülmesi çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Er, burada çevre düzeni çalışmalarının ise devam ettiğini kaydetti.

Battalgazi Alacakapı'daki sokak sağlıklaştırmasına 130 bin lira katkı sunduklarını aktaran Er, Arguvan Çobandere köyünde kurdukları taş ocağında tarihi yapıların restorasyonunda kullanılacak taşları ürettiklerini dile getirdi.

Bu yıl kurdukları İş Geliştirme Merkezi aracılığı ile 2 bin kişinin istihdam edilmesinin planlandığına işaret eden Er, kurum bünyesinde oluşturdukları süper hizmet masaları sayesinde daha önce 15 bin olan vatandaştan gelen evrak sayısının 55 bine yükseldiğini söyledi.

Sami Er, 'Süper hizmet masaları vatandaşa 'bugün git yarın gel' anlayışını unutturdu. Burada çalışan arkadaşlarımız vatandaşın kurumdaki işini takip ediyor. İşi çabuk biten vatandaşın kuruma güveni artıyor' dedi.

Er, Malatya Kongre ve Kültür Merkezini bitirdiklerini, burayı Başbakan Erdoğan'ın açacağını kaydetti.

Malatya için turizm master planı hazırladıklarına değinen Er, kültür ve tabiat varlıklarının envanterini çıkardıklarını anlattı.

Orduzu'da 200 yataklı modern bir yurt yaptıklarını dile getiren Er, Doğanyol'a öğretmenevi yapacaklarını belirtti.

Er, Orduzu'da bir spor tesisi yaptıklarını ve tesisin tamamlanmak üzere olduğunu ifade etti.

Çavuşoğlu ve Tecde Mahallelerine gençlik merkezi yapacaklarını kaydeden Er, bu merkezlerin projelerini hazırladıklarını aktardı.

Sami Er, üniversite yerleşkesi karşısında bir kınalı keklik üretim istasyonunu yapmaya başladıklarına değindi.

- 'MALATYA'NIN ÇEVRE DÜZENİNİ YAPACAĞIZ'-

Malatya'nın çevre düzeni planınını da yapacaklarına işaret eden Sami Er, Malatya'nın çevresindeki beldelerin kentin çarpık yapılaşmasına neden olduğunu söyledi.

Er, Battalgazi'deki Roma surlarının restorasyonuna başladıklarını, Yeşilyurt'ta sokak sağlıklaştırma çalışmalarına başlayacaklarınI ve Çavuşoğlu'ndaki kiliseyi onarmaya başladıklarını aktardı.

Erhaç Havaalanı yolunu haftada iki kez temizlediklerini ifade eden Sami Er, mevsimlik işçilere çadır kent projesi hazırlamaya başladıklarını dile getirdi.

Bu yılın bütçesinin 56 milyon 468 bin 737 lira olduğuna değinen Er, bu bütçe çerçevesinde 730 proje yaptıklarını söyledi.

Karakaya Baraj Gölü çevresinde yapılması planlanan sahil yolu çalışması için de toplulaştırmalara ağırlık vereceklerini anlatan Er, Karakaya Baraj Gölü'ne yapılması planlanan iki katlı köprünün de projesini yaptıklarını kaydetti.

Sami Er, Malatya'nın büyükşehir olması halinde bütçelerinin yüzde 33 artacağını sözlerine ekledi.

(YET-AY-YLZ) - MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında 4 kamu görevlisi gözaltına alındı

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında 4 kamu görevlisi gözaltına alındı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title