Haberler

Athena Gökhan 'Cerrahi Tarikatı'na Mensupmuş

Güncelleme:

Abdest alırken çekilmiş fotoğrafı ile gündeme gelen Gökhan'ın, birçok ünlünün de aralarında bulunduğu Cerrahi Tarikatı'ndan olduğu ortaya çıktı.

Instagram hesabından paylaştığı fotoğraf ile bazı çevrelerin eleştirilerine maruz kalan Athena Gökhan, profilinde Nihat Hatipoğlu'nun bir videosunu yayınlayarak adeta ders verdi.


Gökhan'ın tartışma yaratan abdest alırken çekilen fotoğrafı

Hatipoğlu'nun bir programda 'Dövmeli abdest geçerlidir. Bir daha altını çiziyorum dövme abdeste ve gusle engel değildir.' sözlerini içeren videosunu paylaşarak altına 'NOKTA!!' notunu düştü.

GÖKHAN'IN BAĞLI OLDUĞU TARİKAT

Gökhan bu videodan önce de yeni bir fotoğraf paylaştı. Fotoğrafta Gökhan'ın takke taktığı görülüyor. Bu fotoğraf ile Gökhan'ın giydiği yelekten hangi tarikata mensup olduğu da ortaya çıktı.

Gökhan Özoğuz'un birçok ünlünün de aralarında bulunduğu Cerrahi Tarikatı'ndan olduğu anlaşıldı. Cerrahi Tarikatı'nda bulunan ünlü isimlerden bir kaçı da şöyle; Ahmet Özhan, Mazhar Alanson, Cem Yılmaz, Ali Taran.

CERRAHİ TARİKATI'NIN BİLİNEN ÖZELLİKLERİ

Cerrahiler Türkiye'deki 12 tarikattan birinin kolu. Cerrahi Cemaati'nin lideri, Şeyh Nurettin Cerrahi... Dünyada yaklaşık 30 bin, Türkiye'de 5 bin müridi bulunuyor. Cerrahilik, Halvetiye Tarikatı'nın en bilinen kolu. Günümüzde özellikle sanatçılar arasında etkin. Dergahı Karagümrük'te bulunan tarikatın dünyada 30 bin üyesi bulunuyor.

Cerrahi tarikatı, Osmanlı'nın son dönemlerinde özellikle de İstanbul'da üniversite gençliği üzerinde çok etkili olan bir tarikattır. Osmanlı'nın son dönemlerinde birtakım tarikatların karışımlarından yeni tarikatlar meydanagelmiştir. Bunlardan biri de Cerrahiler'dir. Cerrahi tarikatı birtakım hükümlerini Kadiri tarikatından, birtakım uygulamalarını da Rifai tarikatından almıştır.

EN ESKİ DERGAHLARDAN

Cerrahiler'in Karagümrük'teki Canfeda Camii Sokağı'nda bulunan dergahı ise, Sultan III. Ahmed tarafından 1703 yılında Nureddin Cerrahi için yaptırıldı. Tekkede Tevhidhane, türbe, erkekler bölümü ve kadınlar bölümü bulunuyor. Türbe, özgün unsurlarını yitirmeden varlığını devam ettirebilen nadir dergahlardan biri olarak kabul ediliyor. Dergahta toplantılar öncesi halka yemek veriliyor. Toplantılara Japonya, İtalya, İngiltere ve ABD'deki müritler de zaman zaman katılıyor.

12 ANA TARİKAT VAR

Kadiriyye

Kurucusu Hz. Muhammed'in soyundan olan Abdülkadir Geylani. 1077 tarihinde Hazar denizinin güneybatısındaki Gilan eyaletinde doğdu, 1166'da Bağdat'ta vefat etti. Kurduğu Kadiriyye tarikatı pek çok kola ayrıldı ve İslam dünyasının en yaygın tarikatları arasına girdi.

Rifaiyye

Kurucusu Hazreti Muhammed'in soyundan olan Ahmet Rifai. 1118'de Bağdat'la Basra arasında bulunan Ümmü Abide köyünde doğdu, 1182'de Bağdat'ta vefat etti.

Bedeviye

Seyyid Ahmed Bedevi tarafından kuruldu. Daha çok Mısır'da yaygınlaştı.

Desukiyye

Burhaneddin İbrahim Desuki tarafından kuruldu. Daha çok Mısır ve Sudan'da yaygınlık kazandı.

Kübreviyye

1221'de Harizm'de vefat eden Necmeddin Kübra tarafından kuruldu.

Halvetiye

Ömer Halveti tarafından kuruldu. İslam dünyasının en yaygın tarikatlarından oldu. Bugün kırktan fazla kolu var.

Sühreverdiyye

Şihabüddin Ömer Sühreverdi tarafından kuruldu.

Çiçtiyye

Muinüddin Hasan Çişti tarafından Hindistan'da kuruldu. Hindistan'ın ilk ve en büyük tarikatı oldu.

Yeseviye

Ahmedi Yeseviye tarafından. 11. yüzyılın 2. yarısında kuruldu. İslamiyetin Anadolu'da yayılmasında etkili olan tarikat Nakşibendi ve Bektaşi diye iki kola ayrılıyor.

Sa'diyye

Seyyid Sadeddin Cibavi tarafından kuruldu.

Mevleviyye

Mevlana Celaleddin-i Rumi tarafından kuruldu.

Şazeliye

Ebu'l-Hasan Şazeli tarafından kuruldu.

(Kaynak: Haber7)

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Amerika Birleşik Devletleri Gökhan Özoğuz Bağdat Athena Magazin Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500

Yorumlar (81)

abdullah arslanabdullaharslan121@gmail.com:

gökhancım boşuna abdest alma o dövmelerden deriye su değmediği icin abdest olmaz zaten

7
51
yanıtYanıtla
osman osmanosmaneyuboglu@gmail.com:

sana ne birader sen kendi abdestine bak

yanıt1
yanıt0
fatiihfatiharda35@hotmail.com:

nereye olmuyor ya bu kadar dn cahii olma Kur-an okudunmu kardeşim sen böle bir hadis varmı kuran okumazsın müslümanlııktan bahsedersiniz yazık ya sizin gibler yüzünden müslümanlık böyle görülüyor bosuna abdest almaymmış sen buna nasıl karar veriyorsun Allah ıslah etsn sizi..

yanıt0
yanıt0
nurgüln191523@hotmail.com:

tabikide abdest olmaz ya cahillik başa bela.inanmak önemli ama herşey inanmakla bitmiyor.kime sorsan ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMANIM der ama önemli olan sözde değil davranışlarınla bunu yansıtmak.inanan bir insan dövme yaptırmaz bunların hepsi ilmihallerde ve en önemlisi KURANI KERİM DE yazmaktadır.lütfen bu konularda kaynaksız ve kulaktan dolma konuşmayalım .

yanıt0
yanıt1
Nimet Ablanimetabla@hotmail.com:

Doğru diyorsun kardeş. Ağzı olan İslam adına konuşuyor. Dövme abdesti geçirmiyor, araştırın bütün dini kitapları. Bir hoca geçer dese bile Hatipoğlu gibi, onun şahsi görüşüdür.

yanıt0
yanıt1
bilmemfull_h_tea@mynet.com:

fetva vermeye ne kadar meraklısınız arkadaş Allahtan korkun

yanıt0
yanıt0
tülay güneytulay_guney@hotmail.com:

Namaz kılmak ALLAHIN KURANI KERİMDE FARZ KILDIĞI BİR İBADETTİR.Sizleri neden abdest alan bir görüntü rahatsız ediyor.Belki daha önce dövmenın abdeste engel olduğunu bılmıyordu şimdi doğru yolu gösterenler sayesınde namaz kılmanın islamın şartı olduğunu öğrendi.Allaha yöneldi.Benım bıldığım kadarıyla dövmeler bir operasyonla silinıyor.Ne yapsın yanı dövmesi var diye ateistmi olsun.Abdest alıp namaz kılmasınmı.Rabbim kalplerdekini bilmiyormu ameller nıyetlere göre değilmi.

yanıt0
yanıt0
didemöztürkdidemoz@gmail.com:

kürdistan, cemaatler, yolsuzluklar, işssizlik, fuhuş.... bu ülkeye ne oldu? nereye gidiyor? modern Atatürk ve Cumhuriyet ilkeleri.... ben ülkemi geri istiyorum, fakir ama onurlu bir genç olarak.

22
35
yanıtYanıtla
Ekrem YeşirEkremsi43@gmail.com:

Didem kardeşim, modernlik için çalışmak gerekir, bir Atatürk yetmez. Yeni kahramanlara da fırsat vermek lazım. Gerçekler acı, yıllarca halının altına süpürdük, bir gün ortaya çıkacakları malumdu, dibe vurmadan da yukarı çıkılmaz. Senin saydıkların sadece alt başlıklar, Bir tane tam bağımsız Türk ya da Arap memleketi söyleyebilir miyiz, maalesef hayır.

yanıt0
yanıt0
BARIŞ YİĞİTbarisyigit@hotmail.com:

Kardeşim eskileri bilmezsin belki yaşın gereği, ama Allah insana akıl vermiş. Oku, öğrenirsin 10 yıl öncesinden Osmanlı'ya kadar bu ülkenin nasıl talan edildiğini. Bu hükümet pislikleri temizlemeye uğraşıyor hala. Onda bile şahlanan bir Türkiye var artık. Türkiye düşmanları bunu çekemiyor. İçte senin gibi konuşanlar ya dünyadan habersizler veya vatan hainliği yapıyorlar.

yanıt0
yanıt1
Tüm 81 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title