Haberler

Samsun'da Kurumuş Ağaç Köklerine Şekil Veriyor

Güncelleme:

Samsun'da yaşayan emekli Yüksel Korkmaz, çevreden topladığı kurumuş ağaç köklerini, hayvan figürü şeklinde işliyor.

Samsun'da emekli Yüksel Korkmaz (51), çevreden topladığı kurumuş ağaç köklerini, hayvan figürü şeklinde işliyor.

Korkmaz, 25 yıldır Türkiye'nin çeşitli illerinde bulduğu ceviz, kokulu ardıç, zeytin ve çınar ağaçlarının kök ve dallarını topladı. 10 yıl önce emekli olduktan sonra topladığı kök ve dallara şekil vererek onları işleyen Korkmaz, çocukluk döneminden itibaren ahşap oymacılığına karşı ilgi duyduğunu söyledi.

Gençlik yıllarından bu yana orman emvali ticareti yapmaya başladığını belirten Korkmaz, "25 yıldır ilginç ağaç köklerini ve dalları toplamaya başladım. Yaklaşık 5 veya 6 tırı dolduracak ağaç kökü ve dalı topladım. Emekli olduktan sonra ağaçlara şekil vermeye başladım. Ağaç kök ve dallarının çok farklı figürleri bulunuyor. Önemli olan ağaç kök ve dallarına o gözle bakmaktır" dedi.

Kök ve dallarla çok oynama yapmadığını, sadece şekillerini netleştirdiğini anlatan Korkmaz, "Ağaç köklerinin doğal özelliğini bozmak istemiyorum. Sadece küçük oynamalar yapıyorum. Zaten ağaçların şekillerini bozarak istedikleri şekle sokan çok kişi var. Hatta fabrikalar bile var. Ben daha farklı, kimsenin yapamadığı işler yapmaya çalışıyorum" diye konuştu.

Amacının ağaç oymacılığından para kazanmak olmadığına dikkati çeken Korkmaz, şöyle devam etti:

"Amacım turizme biraz olsun katkı sağlamak. Elimde binlerce ağaç kökü ve dalı var. Bunların şekillerini görmek isteyen dünyada çok sayıda insan var. Bu insanların Karadeniz Bölgesi'ne geldiğinde ülkemizde yetişen ağaçların ne şekillerde olduğunu ve bizim onlara nasıl sahip çıktığımızı görmesini istiyorum. Zaten çürümüş ağaç köklerinin ekonomiye kazandırılması için proje hazırladım ve ilgili bakanlığa sundum. Vatandaşımız her çürümüş ağacı yakma malzemesi olarak görmemeli. Bunlardan gelir kazanabileceklerini ortaya koydum. Orman köylülerimiz bu çürümüş ağaç köklerinden gelir kazanabilir."

Sergi açmak istiyor

Ağaç köklerinden daha çok at heykelleri yaptığına işaret eden Korkmaz, "Bu işi dünyada Kanada, Güney Amerika, Avustralya'da yapan sanatçılar var ancak ben onlar gibi sıradan değil atların anatomisini inceleyerek çalışmalarımı yapıyorum. At heykelleri konusunda dünyada iddialı olduğumu söylemek isterim. Sadece at heykelleri değil, topladığım ağaçlarda var olan figür neyse onu işliyorum. Bazı ağaç köklerinden çok güzel abajur ve masa oluyor. Onları da bu şekilde işliyorum" ifadesini kullandı.

Hedefinin Samsun'da kültür evi açarak yaptığı eserleri sergilemek olduğunu vurgulayan Korkmaz, uluslararası fuar ve çeşitli organizasyonlarda da Türkiye'yi temsil etmek istediğini sözlerine ekledi. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Yüksel Korkmaz Türkiye Samsun Yerel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title